رئیس كمیسیون برنامه و بودجه مجلس یازدهم گفت: اگر كاندیدایی، رئیس جمهور شد و نتوانست به شعارهای خود عمل كند، باید پس از 4 سال در محكمه محاكمه شود تا مشخص شود اظهاراتش بر اساس كدام مبانی قانونی بوده است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، مردمی بودن از ویژگی هاییست كه داوطلبان ریاست جمهوری مدعی آن هستند حمیدرضا حاجی بابایی رئیس كمیسیون برنامه و بودجه مجلس یازدهم در این باره به برنامه پارك شهر 27 اردیبهشت گفت: رئیس جمهور آینده باید فكر كند كل مردم ایران كابینه او هستند. به این معنی كه همكار او در دولت باید با نگاه به كل جمعیت باشد و افرادی را انتخاب كند كه بداند بهتر از آنا وجود ندارد. بر اساس آیات الهی اگر كسی فردی را انتخاب كند و بداند بهتر از او فرد دیگری هم هست به خدا، رسول و مردم خیانت كرده است.
وی درباره موضوع سهم دهی رئیس جمهور به جناح ها و اشخاص گفت: من اعتقاد دارم وقتی دو نفر برای ریاست جمهوری داوطلب می شوند سنخیت بالایی با هم دارند و با هم رقابت می كنند. ممكن است فردی با 49 درصد رأی، موفق نشود در انتخابات رئیس جمهور شود اما این توانایی بالا را داشته باشد تا در كابینه رئیس جمهور منتخب حضور پیدا كند. اما این شرط دارد. مردمسالاری و دموكراسی هنوز برای ما نهادینه نشده است. وقتی به عنوان مثال وزرایی در كابینه از جناح دیگر انتخاب می شوند نباید راه خود را بروند. در كشورهای خارجی هماهنگی و میثاق عمومی وجود دارد. وقتی 2 بازیكن یك تیم به صورت قرضی می آیند باید با دیگر اعضاء تیم هماهنگ باشند.
حاجی بابایی افزود: مردمی بودن ئیس جمهور به این معنا است كه باید بهترین ها را انتخاب كند و خودش با مردم فاصله طبقاتی پیدا نكند و فاصله اش با مردم زیاد نشود و كارهای پیشین خود را بروز و ظهور دهد و به معنای واقعی متفاوت نشده باشد.
امیرحسین راسخ كارشناس برنامه در ادامه این گفتگو اظهار داشت: 78 مردم حال ایران در بهمن 57 یا به دنیا نیامده بودند یا حداكثر 9 ساله بودند. آیا وزرای این سالها به جز در دوره جنگ كه همبستگی بین همه وجود داشت؛ علیرغم همه تلاش ها در قامت خواسته این جمعیت بوده اند؟
رئیس كمیسیون برنامه و بودجه مجلس یازدهم پاسخ داد: وقتی می گوییم كابینه بیكباره 18 وزیر در نظر ما مجسم می شود اما باید بدانیم ده ها هزار نفر از معاونان وزیر، فرمانداران، استانداران و ... در كابینه رئیس جمهور حضور دارند. جوانگرایی یك اصل كلیدی و اساسی است اما تجربه گرایی هم امری پسندیده است. ما در كشور باید یاد بگیریم شعارهای افراطی نداشته باشیم. تجربه، نشاط و جوانی باید در كنار هم و با توازن وجود داشته باشد. باید همه مردم حس كنند شریك هم هستند.
حاجی بابایی در ادامه درباره بلاتكلیفی كاندیداها و اینكه بیشتر آنها هنوز نمیدانند همكارانشان در دولت آینده چه كسانی هستند و حتی آیا می توانند با مجلس كار كنند یا خیر ؟ گفت: در این زمینه دیدگاه های گوناگونی وجود دارد. كشور ما هنور به حدی نرسیده كه با ایده های حزبی اداره شود. بسیاری از كشورها احزاب مختلف دارند، سیاستمدار و اقتصاددان مشخص دارند. اما در كشور ما اینگونه نیست . این موضوع می تواند نتیجه مثبت یا منفی داشته باشد. به عنوان مثال فردی می خواهد رئیس جمهور شود و رئیس بانك مركزی دولت خود را معرفی می كند در همین هنگام تعدادی كه در معرض این شخص هستند پراكنده می شوند.
وی افزود: ما اشكالات عمده داریم. اگر كاندیدایی، رئیس جمهور شد و نتوانست به شعارهای خود عمل كند ، باید پس از 4 سال در محكمه محاكمه شود تا مشخص شود اظهاراتش بر اساس كدام مبانی قانونی بوده است و نكته بعد این است كه نامزد انتخابات باید به صورت ملموس دیدگاه ها و سیاست های خود را برای مردم عنوان كند. فضای گفتمانی جامعه باید به سمتی رود كه نامزد انتخابات به صورت كاملا منطقی؛ مستدل و مطابق با برنامه بر اساس اسناد بالا دستی كشور با مردم سخن بگوید.
مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكه های اجتماعی با شناسه Tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقه مندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.
*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.