پارك شهر پنجشنبه از ساعت 6:30 به مدت 3 ساعت و نیم

ثبت نام نامزدهای پوششی ریاست جمهوری چه تاثیری بر افكار عمومی دارد؟+فایل صوتی

مصطفی آقا میرسلیم می گوید استفاده پوششی كاندیداها، سنتی غلط و جفا در حق رأی دهندگان است و محمدعلی ابطحی اعتقاد دارد ثبت نام های موازی نامزدها، تاثیر زیادی بر افكار عمومی ندارد.

1400/03/01
|
12:23
|

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، برنامه پارك شهر 1 خرداد با موضوع نامزدهای پوششی ریاست جمهوری در گفتگو با مصطفی آقا میرسلیم و سیدمحمدعلی ابطحی از رادیو تهران پخش شد.

استفاده پوششی كاندیداها سنتی غلط و جفا در حق رای دهندگان است
نامزد دوره پیشین ریاست جمهوری درباره نامزدهای پوششی این دوره از انتخابات گفت: متاسفانه در دوره های اخیر انتخاباتی به ویژه دوره پیشین انتخابات در سال 96 تعدادی از نامزدها برای این آمدند كه در قالب پوشش سعی كردند از یكی دیگر از نامزدها و مواضع وی محافظت كنند. استفاده پوششی سنتی غلط استچون مردم می خواهند به نامزد انتخاباتی خود اعتماد كنند وقتی شخصی تا لحظه آخر هست و به نفع كاندیدای دیگر به كنار می رود جفا در حق رای دهندگان است.
وی افزود: افرادی كه متوجه این پوشش هستند دلیلی برای رای دهی به وی ندارند و این خودش موجب ریزش آراء می شود و دیگر اینكه این رفتار موجب كاهش آراء عمومی می شود.

ثبت نام های موازی نامزدها، تاثیر زیادی بر افكار عمومی ندارد
در ادامه برنامه حجت الاسلام سیدمحمدعلی ابطحی نظر خود درباره نامزدهای پوششی را اینگونه بیان كرد: فضای انتخابات این دوره طبیعتا متفاوت با بقیه سال ها است. قوانینی ایجاد شده كه در سایر انتخابات هم ساری و جاری است . یكی از این قوانین یاركِشی است. به ویژه این روند از طرف اصولگرایان دیده شد. بنا بود در اجماع بین اصولگرایان یكی از آنها برای كاندیداتوری انتخاب شود تا موجب قطعیت رأی شود. اما درآخرین روز ثبت نام سونامی انتخابات از طرف نامزدهای مختلف اصولگرا مشاهده شد.اگرچه مشخص نیست كدامیك از این افراد توسط شورای نگهبان انتخاب می شوند ولی من هم فكر می كنم این ثبت نام های موازی تاثیر زیادی بر افكار عمومی نخواهد داشت.
وی تاكید كرد: اصلاح طلبان وعده اجماعی نداشتند اما قرار بود اصولگرایان بر روی یك نامزد اجماع داشته باشند.

تایید حاكمیت، لزوماً نشانه موفقیت نامزدها در انتخابات نیست
رئیس دفتر رئیس جمهور دوره اصلاحات در پاسخ به اینكه این شكل از ثبت نام به دوره پیش باز می گردد یا سابقه دیگری برای آن وجود دارد یا خیر؟ گفت: این موضوع در مجلس فرق می كند در شهرستان ها، یارها و مخالفان ثابت به صورت قومی و تاریخی وجود دارند. اما در انتخابات ریاست جمهوری از دوره كاندیداتوری شهید رجایی یا مقام معظم رهبری و یا مرحوم هاشمی رفسنجانی برخی اعلام می كردند كه ما برای دفاع از كاندیدای رسمی خود آمده ایم و در حقیقت كاندیدا مشخص بود. این روند در سال 76 به هم ریخت چون مشخص بود آقای ناطق نوری رئیس جمهور می شوند اما در 2 خرداد فضا به هم ریخت و علیرغم فضای موجود آقای خاتمی به ریاست جمهوری رسید از آن زمان بود كه این نگرانی پیش آمد كه هر كسی توسط حاكمیت تایید شود الزاما نمی تواند رئیس جمهور شود. در دوره آقای احمدی نژاد هم ، اصولگرایان بر گزینه دیگری تاكید داشتند اما ایشان رأی آوردند البته در خطایی تاكتیكی اصلاح طلبان به دلیل تكثر نامزدها و اختلاف در آراء به نتیجه نرسیدند.

انتخاب مردم فردی است كه بتواند كمبودهای دو دوره پیشین را جبران كند
مصطفی آقا میر سلیم در امتداد اظهارات محمد علی ابطحی بیان كرد: این بار بعید است اتفاقی كه در سال 76 رخ داد دوباره اتفاق بیفتد. در دوره سوم ریاست جمهوری آیت الله خامنه ای نامزدی ارجح بودند و بقیه هم ایشان را قبول داشتند و برای اینكه انتخاب مفهوم پیدا كند در صحنه حضور یافتند. دوره سوم ریاست جمهوری استثناء است و دوباره تكرار نمی شود.لكن در دوره های پیشین این رقابت وجود داشته است و ادعای برخی دوستان بر تاكید به نظر حاكمیت درست نیست. ممكن است رغبت عمومی و تبلیغات به سمتی برود ولی مردم انتخاب خود را دارند و آن چیزی كه مسلم است در مقابل تحمیل مقاومت می كنند و سعی می كنند با دادن رای آزادی خود را حفظ كنند. آزادی دستاورد انقلاب اسلامی است و انتساب این مسائل به حكومت كار درستی نیست. انتخابات با تبلیغات پیش می رود و مردم هم با استفاده از تجربیات فعالیت دولت های گذشته رای خواهند داد. دستاورد دولت یازدهم و دوازدهم برای مردم روشن است و آنها به سمت افرادی خواهند رفت كه كمبودهای این دو دوره دولت را جبران كند.

واقعیت های تاریخی را نمی توان انكار كرد
محمدعلی ابطحی در واكنش به اظهارات آقای میرسلیم خاطرنشان كرد: واقعیت های تاریخی را نمی توان انكار كرد. در دوره آیت الله خامنه ای و دوره اول مرحوم هاشمی رفسنجانی در عین رقابت نامزدها، نظرها به سمت یك نفر بود. كه همین مسیر در مورد آقای ناطق نوری هم اتفاق افتاد كه میسر نشد.

رغبت گروه های سیاسی به معنای رغبت نظام نیست
آقا میرسلیم در پاسخ گفت: شما مدعی هستید این مسئله وجود دارد و این درست نیست. رغبت گروه های سیاسی به معنای این نیست كه حاكمیت در كل نظام می‌خواهد كسی رئیس جمهور شود. دوره اول ریاست جمهوری مرحوم هاشمی هم با دوره دوم متفاوت بود و آقای توكلی در دوره دوم به صحنه آمدند كه رأی متنابهی هم كسب كردند و مسئله حاكمیت هم در بین نبود. طبیعی است كه این اتفاقات در انتخابات رخ دهد. این اظهارات جفا در حق مقام معظم رهبری است.

مخالفت رهبری با اظهارات مرحوم هاشمی رفسنجانی
در ادامه این گفتگو محمدعلی ابطحی با اشاره به خاطرات مرحوم هاشمی در تلاش برای انتخابات یك كاندیدا و مخالفت رهبری اظهار داشت: این مربوط به دوره آقای ناطق است. ادبیاتی كه از سوی آقای هاشمی مطرح شده قابلیت اجرا داشته. درست است كه رهبری با این نظر مخالفت كردند اما هیچ كاری نبود كه حاكمیت از عهده آن بر بیاید و انجام ندهد حتی در مورد حروف الفبا هم مراقب بودند اسم آقای خاتمی قبل از نام آقای ناطق نیاید.این بخشی از تاریخ است. من اشاره كردم حاكمیت درباره آقای ناطق در آن دوره و حتی آقای رئیسی در دوره قبل چه كاری می توانسته انجام دهد كه انجام نداده است؟

شیوه انتخابات نشانه خواست حاكمیت نیست
میرسلیم در پاسخ بیان كرد: در پایان دوره دوم ریاست جمهوری مرحوم هاشمی می گفتند كاری كنیم تا ایشان بتوانند برای دوره سوم هم نامزد شوند. اینها مسائلی است كه در اذهان مطرح می شود و تفسیر سیاسی گروه های مختلف است. تاریخ را می نگارند. واقعیت انتخابات مسلم است تبلیغات صورت می گیرد. در زمان آقای خاتمی هم فشار و تبلیغات بسیار زیاد بود. من خودم پای صندوق رأی بودم و می دیدم طرفداران آقای خاتمی چگونه اقدام می كنند این رفتارها عادی و طبیعی نبود. از دو طرف ممكن است اشكالاتی وجود داشته باشد. این به شیوه‌های انتخابات بر می گردد و نشانه خواستن حاكمیت نیست.

اپوزیسیون نمایی كاندیداهای ریاست جمهوری، نقطه تاریك انتخابات سیزدهم
ابطحی در پاسخ به اینكه فكر می كنید اقبال مردم به سمت چه گروه یا فردی خواهد بود؟ گفت: نقطه بسیار مهم و مشكل جدی این انتخابات این است كه هیچ یك از كاندیداهای پر شمار گروه های مختلف در دفاع از نظام جمهوری اسلامی بر نیامدند. مثل این می ماند كه آنها تا به حال در خارج از كشور بوده و یا در حبس و تبعید بوده اند. در صورتیكه این نظام را همه با هم اداره كرده ایم. میزان اپوزیسیون‌نمایی كاندیداهای ریاست جمهوری دوره سیزدهم نقطه تاریكی بود كه شعار آینده را این رفتار آنها در مخالفت با دستاورهای 40 ساله انقلاب ، مشخص می كند. اجمال این قضیه این است كه در طول این 40 سال هیچ كاری انجام نشده است. هیچ كس در دفاع از نظام حاكمیت بر نیامد.

مبنای عملكرد 8 سال دولت روحانی بر پایه مذاكرات با آمریكا بود
میر سلیم در ادامه اظهارات خود با اشاره به فعالیت های 40 ساله انقلاب اسلامی گفت: طی این 40 سال فعالیت های زیادی انجام شده كه برخی اشكالات هم در برخی موارد وجود داشته و دارد. بحث ما واقع گرایانه است و به دنبال این نیستیم كه بگوییم كدام دولت عملكرد خوبی داشته و كدام دولت عملكرد خوبی نداشته است. در 8 سال فعالیت آقای روحانی مبنا بر این بود كه با مذاكرات با آمریكا مسئله تحریم حل شود تا بتواند با درآمد حاصل از صادرات نفت كشور را اداره كند. آنها فكر دیگری هم جز اینكار بلد نبودند.

نباید تمام فعالیت های كشور را معطل نگه داشت تا مذاكرات به نتیجه برسد
وی افزود: مردم تشخیص دادند مذاكرات انجام شد ولی طرف مقابل مذاكره فردی متقلب است كه نمی توان با مذاكره با وی به نتیجه ای رسید. این امر برای مردم به اثبات رسیده است همین حالا هم بر این اصرار دارند كه پافشاری بر این امر درست بوده است. اصل این فكر بر پایه عدم خودباوری استوار بوده است و متاسفانه غلط است. مذاكره حتی با دشمن مشكل ندارد ولی نباید تمام فعالیت های كشور را معطل نگه داشت تا مذاكرات به نتیجه برسد. این اشتباهی بود كه موجب شد شیرازه كشور از هم گسسته شود، قیمت ها كمرشكن شود و بیكاری رایج شود و با تورم همراه با ركود مواجه شویم. این موارد را مردم لمس می كنند. باید تدارك دید تا در آینده این اشتباهات اصلاح شود. دولت آینده ضمن ادامه مذاكرات و دفاع از حقوق كشور در صحنه بین المللی از توانایی های نادیده گرفته شده داخل كشور هم باید استفاده كند.ما بركات زیادی داریم و می توانیم با تدبیر مناسب كشور را اداره كنیم. ما نباید اسیر و ذلیل بیگانگان باشیم كه اگر در مذاكرات با آمریكا به نتیجه نرسیدیم پس شكست خورده ایم.باید با قدرت و شهامت در برابر دشمن ایستاد همانطور كه با مقاومت فلسطینیان، اسرائیل ناچار شد كنار بكشد.
نامزد دوره پیشین ریاست جمهوری تاكید كرد: باید قوی باشیم كه با خودباوری به دست می آید. در كنار آن هم باید مذاكرات را انجام داد. هرچند دولت همچنان تبلیغ می‌كند مذاكرات را به ثمر می رساند و من امیدوارم به نتیجه برسد.به هر حال 8 سال فرصت از دست رفت.

در آینده همه از مسیر مذاكرات، مشكلات را حل خواهند كرد
ابطحی در ادامه تصریح كرد: در ارتباط با مذاكرات هیچیك از كاندیداها مدعی نیستند كه نیازی به مذاكرات ندارند. به همین دلیل برگ برنده دولت فعلی این است كه اگر بتواند مذاكرات را به نتیجه برساند می‌تواند در رقابت های داخلی برنده شود. طبیعتا در آینده همه از مسیر مذاكرات، مشكلات را حل خواهند كرد. شعارهای قبل از دولت آقای روحانی هم اینهمه مشكل از قبیل قطعنامه ها، تحریم ها و مشكلات را برای جامعه به وجود آورد. سهم ترامپ در اظهارات آقای میرسلیم مشخص نیست و فقط سهم آقای روحانی را ذكر كردند.

دیپلماسی و میدان موجب تقویت یكدیگر می شوند
وی تاكید كرد: معتقدم مذاكره و گفتگو یكی از جدی ترین راه هایی است كه میدان را تقویت می‌كند. دیپلماسی اگر نباشد میدان تقویت نمی شود و اگر میدان نباشد دیپلماسی نمی تواند كاری انجام دهد.هر دوی اینها برای رفاه بیشتر و زندگی بهتر است.

مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكه های اجتماعی با شناسه Tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقه مندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.

*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.







دسترسی سریع
پارك شهر