حسین شریعتمداری و محمد عطریانفر در گفتگو با برنامه پارك شهر بر الزام وجود صداقت در برابر اعتماد مردم تاكید كردند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، سیدحسین حسینی كارشناس انتخاباتی برنامه پارك شهر در روز 3 خرداد با حسین شریعتمداری مدیر مسئول روزنامه كیهان و محمد عطریانفر عضو شورای مركزی حزب كارگزاران سازندگی درباره انتخابات پیش رو و مولفه های لازم برای برگزاری انتخابات پرشور در روز 28 خرداد گفتگو كرد.
انسانها به سمت سخن و عمل صادقانه جذب می شوند
مدیر مسئول روزنامه كیهان با اشاره به سخنان شهید بهشتی كه بر صداقت نامزدهای انتخابات و اجتناب از بازیهای سیاسی برای سعادتمند شدن جامعه تاكید بسیار داشته اند اظهار داشت: بیانات شهید بهشتی تقریبا همیشه راهگشا بوده و طبیعی است كه صداقت همیشه چاره كار است.معمولا انسان ها به سمت سخن و عمل صادقانه جذب می شوند. امیدواریم بتوانیم همیشه با مردم صادق باشیم و صاف و پوست كنده در میدان حضور پیدا كنیم.
صداقتورزی پاسخ مسئولان به اعتماد مردم
محمد عطریانفر عضو شورای مركزی حزب كارگزاران سازندگی در ابتدای گفتگو با برنامه پارك شهر گفت: به نظر می رسد بیشترین خطاب ایشان به مسئولانی است كه ماموریت پیدا می كنند با جامعه خود ارتباط داشته و تكالیفی را عهده دار باشند. صداقت در عمل، رفتار و كردار از مهمترین موضوعاتی است كه باید مسئولان داشته باشند. كمترین خدشه صداقت ورزی در حق شهروندان اولین آسیب برای انحراف جامعه است و می تواند موجب شكاف در جامعه شود. جامعه مردمی می خواهند زندگی شرافتمندانه ای داشته باشند و به مسئولان و برگزیدگان اعتماد می كنند پاسخ به این اعتماد صداقت ورزی مسئولان است. صداقت ورزی كلیدی ترین سخن شهید بهشتی است كه به شدت در جامعه فعلی به آن نیازمندیم.
برخی دولتمردان در مقایسه وعده و عمل نمره خوبی نمی گیرند
شریعتممداری در پاسخ به اینكه آیا دولتمردان با مردم صادق هستند و اگر پاسخ پرسش مثبت است آیا این صداقت كافی است؟ گفت: پاسخ این سوال را باید در عرصه عمل دید. دولتمردان سخنانی مطرح می كنند، وعدههایی می دهند و به موضوعاتی اشاره می كنند كه باید تحقق آن را در عمل دید. در ارزیابی تئوریك و جدا از واقعیت ها نمی توان به مقصود رسید. در مقایسه عرصه عمل با وعده های داده شده نمی توان نمره خوبی به برخی دولتمردان داد.
وی با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری مبنی بر اینكه رای مردم حق الناس است و بایستی حفظ شود تا در ارزیابی ها به كار گرفته شود بیان كرد: خوشبختانه در جمهوری اسلامی ایران تقلب امكانپذیر نیست. این به معنای آن نیست كه یك نفر با شناسنامه یك فرد فوت شده رای نمی دهد اما تغییر و تقلبی كه بتواند در نتیجه تاثیر داشته باشد امكانپذیر نیست. رای مردم برای فردی كه رأی را میگیرد و بر كرسی مدیریتی تكیه می زند حق الناس است چون مردم میخواهند وعدههای نامزدانتخاباتی تحقق یابد و در غیر اینصورت حق الناس نادیده گرفته شده و تقلب روی می دهد. مسئولان قولهایی می دهند كه باید دید تا چه اندازه تحقق پیدا كرده است. طبیعی است كه برخی اوقات موانعی در راه تحقق وعده ها وجود دارد كه به مسئول مربوط نمی شود ولی در مجموع با سنجش این موارد می توان به ارزیابی دقیقی رسید.
برنامه های بی شمار كاندیداها؛ سم مهلك فعالیت آنها و گرفتاری های جامعه
عطریانفر در پاسخ به اینكه چه مانعی وجود دارد كه برخی اوقات بر خلاف وعده های داده شده رفتار می شود؟ گفت: در بحث صداقت ورزی دو سرفصل مجزا وجود دارد. زمانی در مقام یك فردی كه مسلط بر رفتار و اعمال خود است نظر دیگران در برخورد با صداقت ورزی كاملا مشخص است و براحتی صحیح از سخیف شناخته می شود اما وقتی در معادلات زندگی اجتماعی قرار میگیریم و عهده دار مسئولیت هایی هستیم باید مشخص شود در برابر مردم چقدر صداقت ورزی داریم. من فكر می كنم عموم كسانی كه خود را در عرصه افكار عمومی مطرح می كنند به حوزه ماموریتی كه به آن وارد شده اند توجه نمی كنند و به صفت فردی بیشتر توجه دارند.
وی به سخنان شهید بهستی اشاره كرد و اظهار داشت: شهید بهشتی به فعالیت های متمركز و سازمان یافته و فعالیت های حزبی اعتقاد زیادی داشت. شخصیت های كنونی به عنوان فرد هستند اما به قدر یك حزب و فعالیت گسترده قول و قرار می گذارند و این سم مهلك فعالیت آنها و گرفتاری های جامعه است. مردم انتظار دارند صدق رفتار این افراد در برابر حجم مسئولیت هایی باشد كه عهده دار است اما این افراد به صفت فردی اگرچه صدق باطن فردی دارد اما در مسائل اجتماعی ناتوان تر از این است كه بتواند صدق باطن خود را ثابت و عرضه كند.
احزاب باید شكل واقعی داشته و در انتخابات با هم رقابت كنند.
عطریانفر در پاسخ به اینكه چرا وقتی افراد می دانند پشتیبانی حزبی ندارند و نمیتوانند در حوزه فردی هم از عهده این مسئولیت برآیند باز هم كاندیدای انتخابات ریاست جمهوری می شوند گفت: در چنین مقامی نمی توان یقه كسی را گرفت. این مشكل را به مجموعه مناسبات نظام سیاسی باید برگرداند كه نباید اجازه دهدرفتارهای فردی اولویت پیدا كند در زمانیكه مقدمات اولیه برقرار نشده است. باید از مسئولان برتر درخواست كرد تا اجازه دهند رقابت های سیاسی و انتهاباتی از رفتارهای فردی خارج شود وبه نهادهای مسئول عرفی جامعه كه همان حزب ها هستند واگذار شود. احزاب باید رقابت های منطقی داشته باشند. افرادی شریفی هستند در آن مجموعه كار می كنند و در قبال نظام و مردم احساس تكلیف می كنند و در برابر حوادث جامعه پاسخگو هستند می توان قول قرار یك فرد را كه به نمایندگی از یك جریان سیاسی را كه حجم انبوهی از پشتوانه را به همراه خود دارد را پذیرفت.
عضو شورای مركزی حزب كارگزاران سازندگی در اشاره به فرمایشان حضرت امیر(ع) در ابتدای امر ولایت و خلافت خود اشاره كرد و گفت: ایشان می فرمایند گردن من در برابر آنچه می گویم پاسخگو است و برای تحقق آنچه می گویم استوار ایستاده ام. اگر ما بخواهیم در آینه اجتماع به فرمایشات ایشان عمل كنیم و آن ا انعكاس دهیم باید جمعی در برابر آن پاسخگو باشند .
نامزدهای انتخابات باید در كنار برنامه، كارنامه هم ارائه دهند
مدیر مسئول روزنامه كیهان در ادامه گفتگو با برنامه پارك شهر 3 خرداد به رفتارهای نقادانه برخی افراد كه عملكرد موفقی نداشته اند اشاره كرد و گفت: در جامعه برخی موفق نبوده اند و افرادی سعی می كنند با نقد این افراد خود را اثبات كنند .اگر فردی به عملكرد دیگران اعتراض دارد باید راهكارهای خود را هم ارائه دهد.
وی درباره اظهارات آقای عطریانفر گفت: امروزه این نهادها نیستند كه در انتخابات به صحنه می آیند. رأی مردم به نماینده یك حزب رسما تایید نشده اما این موضوع به صورت نانوشته وجود دارد. حضرت امیر(ع) می گویند توصیف حق دامنه وسیعی دارد ولی وقتی پای عمل پیش می آید دامنه آن كوچك می شود. آنچه كه مورد نظر است فقط گفتار نیست بلكه كردار هم هست اگرچه در مواردی گفتار بخشی از كردار است.
شریعتمداری ارائه برنامه توسط نامزدها را ضروری دانست اما گفت: ارائه برنامه به تنهایی كافی نیست. برنامه باید كنار كارنامه باشد. چرا كه برنامه میتواند تا بینهایت باشد و مشخص نیست فرد مورد نظر تا چه اندازه می تواند آنها را محقق كند. مثل این است كه برخی برای دانشجویان پایان نامه می نویسند. همین افراد می توانند در عرصه های دیگر برنامه هم بنویسند به همین دلیل ارائه برنامه به تنهایی كافی نیست و باید با كارنامه همراه باشد.
وی افزود: معمولا نامزدها عملكرد قابل ارزیابی دارند چون اگر نداشته باشند معمولا وارد نمی شوند اگرچه در میان داوطلبان برخی نامزدنما هستند كه میخواهند در كارنامه خود نامزدی ریاست جمهوری را داشته باشند یا اینكه رد شوند. نامزدهای ریاست جمهوری از كره مریخ نیامده اند و باید عملكرد آنها در كنار كارنامه مورد ارزیابی قرار گیرد. وقتی شخص برنامه ای ارائه می دهد باید دید آیا این فرد در مسئولیت های قبلی عملكرد خوبی داشته است یا خیر؟ در اینصورت است كه مردم با نگاه باز و دقیق دست به انتخاب می زنند.
شریعتمداری درباره مطالبه از فردی كه قول هایی می دهد ولی عمل نمیكند بیان كرد: راهكارهایی مثل استیضاح در مجلس و بازرسی های متفاوت داریم .
او با تایید اظهارات عطریانفر گفت: باید كانونی باشد كه بتواند وعده های بر زمین مانده را مورد ارزیابی قرار دهد و افراد را بازخواست كند البته این بازخواست باید در مقیاس كاری باشد كه قرار بوده انجام شود.
رقابت ها در جهت پاسخ به مطالبات مردمی باشد
در پایان این گفتگوی رادیویی محمد عطریانفر از اقدامات رسانه ملی تشكر كرد و اظهار داشت: امیدوارم مبنای گفتگو و رقابت تمام دوستان در نحله های فكری مختلف و صدق رفتار و باطن آنها معطوف به تامین مطالبات و توقعات جامعه اسلامی و مردم شریف ایران باشد.
افراد ناشایسته با رأی ندادن افراد شایسته انتخاب می شوند
شریعتمداری هم با اظهار امیدواری از برگزاری پرشور و حداكثری انتخابات پیش رو گفت: شعاری بر روی پلاكاردهای انتخاباتی برخی كشورها وجود دارد كه می گوید: افراد ناشایسته با رأی ندادن افراد شایسته انتخاب می شوند.اگر افراد شایسته كنار بنشینند ایده آل های آنها تحقق پیدا نمی كند برای همین افرادی كه دیدگاه های خاص دارند باید در انتخابات شركت كنند تا انتخاباتی پرشور و حداكثری داشته باشیم.
مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكه های اجتماعی با شناسه Tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقه مندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.
*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.