پارك شهر پنجشنبه از ساعت 6:30 به مدت 3 ساعت و نیم

دكتر توكلی: روزانه دو هزار بیمار به مجموع بیماران بستری در تهران افزوده می‌شوند+فایل صوتی

معاون ستاد مبارزه با كرونای استان تهران با اشاره به افزایش ابتلاء كودكان 8 تا 14 سال به كرونا گفت: روزانه 1500 تا 2 هزار بیمار به مجموع بیماران كرونایی بستری استان تهران افزوده می‌شوند.

1400/05/12
|
14:51
|

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، نادر توكلی معاون ستاد مبارزه با كرونای استان تهران در گفتگو با برنامه پارك شهر درباره آخرین آمار و وضعیت ابتلاء و مرگ و میر ناشی از كرونا در تهران گفت: در تهران و بسیاری از استان‌های دیگر به دلیل شدت آلودگی، موارد ابتلای افزایش داشته و در طول روز 1500 تا 2000 بیمار به بیماران بستری افزوده می‌شوند و چاره‌ای هم برای بستری آنها نداریم چون بسیار بدحال هستند. تعداد زیادی از بیماران به شكل سرپایی در كلینیك‌های بستری موقت مداوا می‌شوند. در پیك‌های قبلی این افراد بستری می‌شدند ولی در حال حاضر نگرانی زیادی برای این بیماران نداریم. این بیماران به دلیل درگیری ریوی داروهای تخصصی از جمله داروهای ضد انعقاد، ضد ویروس، مسكن و كورتیكو‌استروئیدی را دریافت می كنند و بعد از چندساعت مرخص می شوند.

استان تهران در حال حاضر بیش از 10 هزار بیمار كرونایی بستری دارد
وی تاكید كرد: تعداد این بیماران بیش از 4500 نفر است و اگر قرار بود تخت بیمارستانی اضافه شده و به آنها اختصاص داده شود به هیچ عنوان تعداد تخت ها برایشان كافی نبود. در حال حاضر حدود 600 بیمار در اورژانس ها پذیرش شده‌اند و در انتظار بستری به سر می‌برند و 9500 بیمار هم در بخش ها بستری هستند و در مجموع استان تهران بیش از 10 هزار بیمار بستری را در بیمارستان‌های خود جای داده است.

افزایش آمار كودكان كرونایی بواسطه سهل انگاری والدین
معاون ستاد مبارزه با كرونای استان تهران افزود: بر خلاف پیك‌های قبلی تنها پیش بینی ما این است كه تا هفته آینده مرگ و میر افزایش خواهد یافت چون تعداد بیماران بدحال نسبت به تعداد بستری ها بالا است چون در حال حاضر بیمارانی در بخش ها بستری می شوند كه بدحال تر هستند و درصد بیشتری از آنها فوت می كنند. اما در مورد تعداد موارد ابتلاء جدید باید گفت به دلیل غیرقابل پیش بینی بودن رفتارها در جامعه نمی توان آماری ارائه داد. متاسفانه آمار اطفال كرونایی افزایش داشته است. اغلب كودكان در مهمانی‌ها، ویلاها و مراسم ها به كرونا مبتلا شده اند. چون معمولا بزرگترها یا واكسینه شده اند و یا از وسایل محافظتی استفاده می كنند اما كودك چون محافظت شده نیست بیمار می شود. رفتار ما با ساده انگاری توأم شده كه موجب آسیب بیشتر در كودكان 8 تا 14 ساله شده كه به دلیل درگیری ریوی بستری می شوند و به همین دلیل شرایط بسیار پیچیده تر شده است.
توكلی تاكید كرد: خانواده‌ها باید به خاطر كودكان هم كه شده بیشتر رعایت كنند. رفتار خانواده‌ها غیر رسمی است و نمی‌توان با قوه قهریه و نظارت آنها را كنترل كرد مگر اینكه مردم خودشان بخواهند. گرچه مردم به عنوان مطالبه حاكمیتی درخواست دارند كه چرا واكسیناسیون زودتر انجام نمی‌شود. ما مسئولان هم جزئی از مردم هستیم و جدای از آنها نیستیم.

میزان كشندگی ویروس دلتا حدود 1 درصد است اما سرایت آن بسیار بالا است
وی خاطرنشان كرد: رفتارها در سطح فردی بسیار تاثیرگذار است. در دو- سه هفته گذشته مراسم های عروسی زیادی برگزار شده است. در این مراسم افراد در مكان‌هایی هستند كه تهویه خوبی ندارد و معمولا افراد از ماسك استفاده نمی‌كنند. این ویروس جهش یافته سرایت پذیری بالایی دارد و در آمریكا و ایتالیا و بسیاری از كشورهای دیگر شعله ور شده است.
توكلی در پاسخ به اینكه چرا آمار فوت شدگان ما در برابر كشور هند بیشتر است؟ گفت: این بیماری در كشور ما با شدت بیشتری در جریان است اما كشندگی آن در حد 1 درصد است در حالیكه كشندگی ویروس ووهان 3 درصد بود. اگر میزان كشندگی ویروس مثل ویروس ووهان بود در حال حاضر آمار فوتی ها بیش از 800 نفر بود. كُشندگی این ویروس كمتر از ووهان است اما شدت سرایت آن بالا است و افراد بیشتری را هم درگیر می كند.

مراجعه حداقل 80 هزار بیمار سرپایی به مراكز درمانی و مطب ها در تهران
وی تصریح كرد: مراجعات سرپایی روزانه بیمارستان‌ها هشدار دهنده است. آمار این بیماران برای ویروس ووهان 6 هزار نفر بود و در حال حاضر این رقم به 25 هزار نفر در استان تهران رسیده است. این در حالی است كه این آمار فقط به مراكز درمانی به جز مطب ها اختصاص دارد. تعداد 15 هزار مطب دراستان تهران داریم كه با احتساب آنها این رقم به بیش از 80 هزار نفر می رسد.

نكاتی كه باید برای جلوگیری از ابتلاء به كرونا رعایت كنیم
معاون ستاد درمان كرونای استان تهران، در پاسخ به اینكه برای جلوگیری از ابتلاء باید چه كارهایی انجام داد؟ گفت: اولین كار استفاده از ماسك به ویژه دو ماسك در اماكن عمومی است. اگر مجبور هستیم در جمعی حضور یابیم این نشست باید كمتر از یك ساعت باشد. افراد كرونایی در منزل باید در اتاقی جدا باشند و پنجره ها هم باز باشد تا تهویه كامل انجام شود.باید مراقب افراد پرخطر به ویژه كودكان باشیم و تا حد امكان افرادی كه در زیر یك سقف زندگی نمی‌كنند در جمع های خودمانی از ماسك استفاده كنند و رعایت تغذیه و استراحت در راستای افزایش ایمنی بدن هم نكته بسیار مهمی است. نكته بعدی این است كه نباید برای انجام كارهای غیرضروری از خانه خارج شویم و به هیچ عنوان نباید به رستوران برویم گرچه در حال حاضر رستوران ها باید تعطیل شوند.

بیش از 80 درصد مبتلایان، رفتار پرخطر داشته‌اند
توكلی تاكید كرد: در مصاحبه با افراد مبتلا به كرونا، بیش از 80 درصد بیماران رفتار پر خطر زندگی شهری را طی دو هفته گذشته داشته اند. وقتی بحران طولانی می شود سطح حساسیت در جامعه كم می‌شود.

مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكه‌های اجتماعی با شناسه tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقه‌مندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.

*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.

دسترسی سریع
پارك شهر