پارك شهر پنجشنبه از ساعت 6:30 به مدت 3 ساعت و نیم

سوء مدیریت و افزایش هزینه‌های تولید؛ عامل گرانی كالا+فایل صوتی

سخنگوی كمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی و رییس سازمان صمت استان تهران به مناسبت 10 تیر روز صنعت و معدن درباره قیمت و توزیع كالاها با برنامه پارك شهر گفتگو كردند.

1400/04/10
|
09:01
|

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، مهدی طغیانی سخنگوی كمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در گفتگو با برنامه پارك شهر رادیو تهران، درخصوص سیاست‌گذاری‌های اقتصادی مجلس در آینده گفت: ما در بحث كالاهای اساسی به دو مقوله باید توجه كنیم یكی بحث تأمین كاهای اساسی و دیگری توزیع این كالاها است. در بحث تأمین كالاها كه بخشی از آن تولید داخل است و و بخش دیگر تولیداتی است كه نیازمند واردات هستیم.

وی افزود: ما در بحث واردات و ذخیره‌ی كالا درگمرك ها و انبارها مشكل ویژه ای نداریم، مشكل اصلی توقف برخی از این كالاها و نهاده ها در مبادی ورودی كشور است كه این توقف بیشتر ناشی از تأمین ارز است؛ یعنی واردات انجام شده ولی ارزی تخصیص پیدا نكرده است كه البته در چند ماه اخیر این روند سرعت گرفته است.

سخنگوی كمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت: وقتی در بحث تأمین كالا، گلوگاه درست می‌شود و دچار مشكل می‌شویم توزیع كالا نیز به تبع آن دچار مشكل خواهد شد و كاهش كالا در بازار قیمت را مضاعف می‌كند. این سیر مستمر تأمین و توزیع متأسفانه در ماه‌های اخیر دچارمشكل بود.
وی در ادامه گفت: ما در مجلس از بُعد نظارتی و همینطور وظیفه ای كه داریم، هم بحث واردات و هم بحث توزیع را پیگیری كردیم در بخش توزیع به دلیل اختلاف قیمتی كه بین قیمت بازار و قیمت كالاهای اساسی توزیعی وجود دارد احتكارهایی رخ داده كه متأسفانه علی‌رغم اینكه ما پیش از عید به مسئولان امر گوشزد می‌كردیم كه نیازمند یك كانال مجزا و مستقل توزیع برای كالاهای اساسی هستیم كه با ارز ترجیحی تأمین می‌شود اما متأسفانه این اتفاق همچنان رخ نداده است.

میوه جزو اقلام كالاهای اساسی نیست
وی در پاسخ به این پرسش كه آیا مجلس طرح اضطراری برای بهبود وضعیت دارد؟ آیا از قیمت میوه‌ها دربازار خبر دارند یا خیر؟ گفت: میوه جزو كالاهای اساسی به حساب نمی‌آید و اقلامی مثل گوشت، لبنیات و همینطور گندم و جو كه خوراك دام است و تبدیل به كالاهای نهایی می‌شود معضل اصلی ما است.

افزایش هزینه های تولید كالا، عامل گرانی است
یدالله صادقی، رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان تهران در ادامه این گفتگوی تلفنی و در واكنش به اظهارات طغیانی، درخصوص وضعیت قیمت كالاهای اساسی در بازار گفت: كالاها در بازار در حد مكفی تأمین شده است اما قیمت كالاها بالا است كه فشارهزینه بر تولیدكنندگان، اولین مولفه گرانی این كالاها است.اگر قرار است كار اساسی در این زمینه انجام شود اولین اولویت این است كه نرخ تورم كنترل شود و در كنار آن مدیرت بازار و نظارت بر فرآیندهای تأمین و توزیع كلان نیز می‌تواند از عوامل تاثیرگذار در بهبود شرایط باشد.

وی گفت: ستاد تنظیم بازار در وزارت صمت به طور هفتگی تشكیل جلسه می‌دهد و فرآیندهای مربوط به تأمین و توزیع را بررسی می‌كند و بر اساس آن مصوبات، فرامینی را برای استانها صادر می‌كند.
صادقی گفت: ما یك مشكل گرانی كالا داریم كه سطوح تصمیم گیری و حل این مسأله متفاوت است. عمده حل این مساله در سطوح برنامه ریزی و سیاست گذاری است و در بخش اجرایی وظایفی كه ما داریم نظارت بر شبكه های توزیع اول از بابت اینكه كالا در بازار وجود داشته باشد و دوم اینكه بازرسی كنیم و با آنهایی كه گران فروشند مقابله كنیم.اگر در بازار كالا گران است مربوط به عرضه كننده كالا نیست اگر فروشنده كالا را گرانتر از قیمت تمام شده بفروشد ما با آن واحد برخورد می‌كنیم.

رییس سازمان صمت استان تهران گفت: ما در سال 1399، 800 هزار و 974 مورد بازرسی از واحدهای اقتصادی در استان تهران انجام شده كه 76 هزار و 871 پرونده برای متخلفین تشكیل دادیم. در سه ماهه اول سال 233 هزار و 55 مورد بازرسی از واحدهای توزیع كننده كالا انجام دادیم كه نسبت به مدت مشابه سال قبل 40 درصد رشد داشته است. تعداد پرونده های تشكیل شده 19 هزار و 717 مورد بوده كه نسبت به مدت مشابه سال قبل 31.5 درصد رشد داشته است.

صادقی گفت: مفهوم نظارت از بحث‌های سیاست‌گذاری كلان تا بحث‌های اجرایی ریز است. بحث ما این است كه قیمت گذاری كالاها انجام می‌شود مثلا روغن نباتی قیمت مصوب دارد، قیمتی كه مصوب شده است در اثر فشار هزینه هایی است كه برای تولید كننده فراهم شده است و ستاد تنظیم بازار 35 درصد قیمت روغن جامد و 30 درصد قیمت روغن مایع را برای كارخانه افزایش داده است. در سطح اجرا و عرضه در شبكه‌ها اگر واحدی بیش از قیمت مصوب عرضه كند بازرسان ما و اتاق اصناف با این افراد برخورد می‌كند.


ارز وارداتی و ضعف نظارت دولت، اصلی‌ترین مشكل كالاهای اساسی
سخنگوی كمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در پاسخ به اظهارات صادقی رییس سازمان صمت گفت: اصلی ترین مساله كه در قیمت كالاهای اساسی است بخصوص در بحث واردات كه قسمت اعظم تأمین نیاز كشور ما است، بحث ارز وارداتی است. ما امسال به درخواست خود دولت ارز وارداتی را تغییر ندادیم و ارز ترجیحی به همان قیمت قبلی برای واردات صرف می‌شود.

طغیانی درباره افزایش قیمت 35 درصدی روغن گفت: اینكه به عنوان هزینه های تمام شده در یك عملیات بسیار مختصر ترخیص، برای روغن و یا موارد دیگر اعلام كنند 35 درصد افزایش قیمت داریم به نظر من قابل قبول نیست. این مساله ناشی از ضعف نظارت دولت و عدم تعریف یك كانال مجزا برای توزیع كالاهای اساسی است.
وی در پایان به این پرسش كه آیا كمیسیون اقتصادی مجلس با گروه اقتصادی دولت سیزدهم جلسه ای داشته است یا خیر؟ گفت: هنوز در مورد وزار جلسه منسجمی تشكیل نشده نبوده ولی رایزنی‌های پراكنده‌ای وجود دارد.

مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكه های اجتماعی با شناسه Tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقه مندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.

*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.





دسترسی سریع
پارك شهر