پارك شهر پنجشنبه از ساعت 6:30 به مدت 3 ساعت و نیم

انباشت بیش از 3 میلیون كالای اساسی در بندر امام خمینی(ره)+فایل صوتی


ارونقی معاون فنی و امور گمركی گمرك ایران گفت: واردكنندگان كالاهای اساسی نگران تأمین ارز ترجیحی از سوی دولت هستند به همین دلیل كالاهای خود را ترخیص نمی‌كنند.

1400/04/12
|
14:36
|

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، مهرداد جمال ارونقی معاون فنی و امور گمركی گمرك ایران درخصوص آخرین وضعیت برخی كالاهای اساسی در بنادر و گمرك های كشور گفت: ما 4 میلیون 576 هزار تن كالای اساسی در 25 گروه كالایی در بنادر و گمرك های كشور داریم ولی رقم و میزان عمده این كالاها را 6 قلم اصلی جو، گندم،ذرت، دانه های روغنی، روغن خام، ونهاده های دامی كه ارز ترجیحی دولت را دریافت می‌كنند تشكیل می‌دهد كه حدوداً 75 تا 80 درصد كالاهای اساسی موجود در بنادر و گمرك های كشور را تشكیل می‌دهند.

انباشت بیش از 3 میلیون تن كالای اساسی در بندر امام(ره)
وی گفت: در حال حاظر 16 فروند كشتی شامل 439 هزار تن كالاهای اساسی در حال تخلیه در بنادر كشور داریم و یك میلیون و 117 هزار تن كالای اساسی روی شناورهایی كه به نحوی این كالاها را حمل كردند و به بنادر كشور آورده اند داریم و بیشترین میزان كالاهای اساسی را در بندر امام امام خمینی (ره) داریم كه معادل 3/3 میلون تن كالای اساسی كه تخلیه شده و در انبارهای بندرامام موجود است.
ارونقی درباره مشكل ترخیص این كالاها گفت: بیشترین میزان این كالاها را كالاهایی تشكیل می‌دهد كه ارز ترجیحی چهار هزار ودویست تومانی دولت را دریافت می‌كنند و تا زمانی كه این ارز تأمین نشود و انتقال ارز به خارج از كشور به فروشنده اصلی اتفاق نیفتد اسناد مالكیت در وصف صاحب كالا قرار نمی‌گیرد و نمی‌تواند كالای خود را به گمرك اظهار كرده و تشریفات را انجام دهد.

كالاهای اساسی تأمین ارز نشده است
معاون فنی و امور گمركی گمرك ایران گفت: ما در خصوص بحث كالاهای اساسی دو مشكل داریم یكی اینكه كالاهای اساسی تأمین ارز نشده است و متقابلا اسناد مالكیت دست صاحب كالا قرار نگرفته و نمی‌تواند كالای خود را اظهار كند و مشكل دیگر این است كه عده ای از افراد با اعتبار خود كالاهای اساسی را حمل كرده و به بنادر آورده اند و اسناد مالكیت هم دارند و می‌توانند كالای خود را اظهار كنند و تشریفات را انجام داده اند اما منتظر بحث تأمین ارز این كالاها هستند و این نگرانی را دارند كه اگر كالاها را از گمرك ترخیص كنند و با نرخ مصوب به فروش برسانند و در آینده تأمین ارزی از سوی دولت صورت نگیرد این افراد متضرر می‌شوند به همین جهت كالاهای اساسی خود را ترخیص نمی‌كنند.
وی افزود: این نكته را باید بگویم برای بحث ترخیص كالای اساسی از گمرك حتما باید كد رهگیری بانك بعد از تأمین ارز داده شود، كه اگر واردكنندگان این كد را نداشته باشند ما فقط می‌توانیم بر اساس مصوبات ستاد تنظیم بازار 90 درصد كالاها را به صورت درصدی ترخیص كنیم تا صاحبان كالا از این 90 درصد تسهیلاتی كه داده شده استفاده كنند.

جریمه توقف كشتی‌ها در بنادر بر نرخ نهایی كالاها اثر می‌گذارد
ارونقی درباره توقف كشتی ها در بنادر گفت: ما كشتی هایی را داشتیم كه چند ماه روی آب منتظر بودند تا تخلیه كالا اتفاق بیفتد و هر كشتی از 12 تا 24 هزار یورو روزانه و شبانه دموراژ (جریمه دیركرد عودت كانتینر) دریافت می‌كند و این جریمه در نهایت قیمت نهایی كالا را كه در بازار به فروش می‌رود تحت تأثیر قرار می‌دهد. آنگونه كه بررسی‌های میدانی ما نشان می‌دهد بیش از 100 هزار تن كالای اساسی در بنادر شمال كشور داریم كه بیش از 8 تا 15 ماه است ماندگار مانده اند و در اماكن بندری تخلیه شده اند ولی صاحبان كالا موفق نشدند این كالا ها را از گمرك ترخیص كنند.

ترس صاحبان كالا از جابجایی دولت و عدم تخصص ارز احتمالی
وی در پاسخ به این پرسش كه رییس جمهوری دستور داده بودند كه كالاهای اساسی از گمرك های كشور ترخیص شود آیا در این خصوص رایزنی با بانك مركزی صورت گرفته است یا خیر؟ گفت: ما سال قبل 23 میلیون تن كالای اساسی را ترخیص كردیم و از ابتدای امسال هم 6 میلیون تن كالای اساسی ترخیص شده است منتها آن چیزی كه صاحبان كالا از دولت و بانك مركزی یا سایر مراجع انتظار دارند این است كه یك سندی را به عنوان سند مثبته به صاحبان كالا ارائه بدهد و در آن بانك مركزی متعهد شود كه در اصرع وقت بعد از ترخیص كالا نسبت به تأمین ارز این كالاها به نرخ 4 هزار و 200 تومانی اقدام می‌كند. اما استحضار دارید با توجه به تعویض دولت این نگرانی از سوی صاحبان كالا به جا است، اگر چنین سندی از سوی بانك مركزی در اختیار صاحبان كالا قرار بگیرد آنها كالاهای خود را ترخیص می‌كنند و این حق را برای خود مسلم می‌دانند كه اگر این تأمین ارز از سوی دولت یا بانك مركزی اتفاق نیفتد بتوانند در مراجع قانونی اقامه ی دعوا كنند.

ارونقی در پایان گفت: اینكه بیایم به صاحبان كالا اعلام كنیم كالاهای خود را ترخیص كنید و اگر در آینده ارز ترجیحی وجود داشت به شما اختصاص داده می‌شود هیچ صاحب كالایی این خطر را نمی پذیرد كه كالای خود را ترخیص كند با نرخ مصوب به فروش برساند و پس از آن هیچ ارزی برای او تأمین نشود.

مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكه های اجتماعی با شناسه Tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقه مندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.

*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.



دسترسی سریع
پارك شهر