پارك شهر پنجشنبه از ساعت 6:30 به مدت 3 ساعت و نیم

مدیر آزمایشگاه توسعه دولت الكترونیك: وزارت بهداشت، در اجرای كار تیمی ضعف دارد+فایل صوتی


میرزایی مدیر آزمایشگاه توسعه دولت الكترونیك ضمن قدردانی از فعالیت‌های وزارت بهداشت گفت: متأسفانه وزارت بهداشت كار ملی و تیمی بلد نیست و نمی‌خواهد دست یاری به سوی دستگاه های دیگر دراز كند.

1400/04/14
|
13:49
|

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، صف طولانی تزریق واكسن كرونا از معضلات روزهای گرم تابستانی امسال است تا شاید پدران و مادران كه گنجینه‌های این سرزمین هستند بعضا پس از ساعت‌ها معطلی از نیمه شب تا پاسی از روز بتوانند از واكسن بهره‌مند شوند در همین راستا برنامه پارك شهر با مدیر آزمایشگاه توسعه دولت الكترونیك كه راه حل‌های كاربردی را برای حل این مشكل ارائه داده گفتگو كرد.

حسین میرزایی مدیر آزمایشگاه توسعه دولت الكترونیك در گفتگو با برنامه پارك شهر رادیو تهران درباره حل مشكل ازدحام جمعیت در دریافت سیم كارت سرپرست خانوار برای وام یك میلیونی كرونا به سید حسین حسینی كارشناس این برنامه گفت: در آن زمان برخی اپراتورها پیامكی را برای هموطنان ارسال كردند كه اگر سرپرست خانواری سیم كارت به نام ندارد می تواند به صورت حضوری و رایگان سیم كارت دریافت كند تا بتواند از وام یك میلیون تومانی بهره مند شود. در همین راستا برخی از هموطنان كه سیم كارت داشتند باز هم برای دریافت آن به نمایندگی ها مراجعه كردند كه نتیجه آن ازدحام جمعیت بود. در راهكاری عملی با همكاری وزارت ارتباطات فروش حضوری ممنوع شد و با همكاری اپراتورها ظرف 40 روز 1 میلیون و 700 هزار سیم كارت درب منزل تحویل داده شده و در همانجا در هنگام تحویل سیم كارت احراز هویت هم صورت گرفت.

وی افزود: درخصوص واكسن دو موضوع مطرح است یك بحث مدیریت زنجیره تأمین است، یعنی كدام مركز چه تعداد واكسن دریافت كرده و این كاری است كه سازمان غذا و دارو باید انجام دهد.این امكان برای منابعی كه تولید یا واردات واكسن انجام می‌دهند وجود دارد كه در سامانه تیتك (سامانه پشتیبانی سازمان غذا و دارو) میزان واكسن‌هایی كه در اختیار مراكز قرار می‌دهند را ثبت كنند این اتفاق در حال حاضر صورت جلسه می‌شود ولی به صورت سیستمی نیست. اگر در سیستم تیتك ثبت و رصد شود و برای هر كدام از این واكسنها یك كد ملی ثبت گردد متوجه می‌شویم كه هزار دوز واكسن دقیقا استفاده شده است ولی متاسفانه این اتفاق نمی افتد.

میرزایی با تأكید بر اینكه تخصص وزارت بهداشت زنجیره تأمین نیست گفت: ما اطلاعات كل افراد جامعه و شماره تماس آنها را داریم، این نوبت بندی و اینكه دقیقا چه كسانی در چه گروهی قرار دارند در تخصص سیستمی ها و وزارت صمت است و تأیید اثربخشی واكسن تأمین شده در حیطه وظایف وزارت بهداشت است.

مدیر آزمایشگاه توسعه دولت الكترونیك افزود: متأسفانه مجموعه وزارت بهداشت دست یاری تمام دستگاه ها از مجموعه وزارت رفاه كه چندین بار اعلام آمادگی كرده را رد كرده است. وزارت رفاه اعلام كرده با پایگاه ملی اطلاعات رفاهی ایرانیان می‌تواند افراد را گروه بندی كند، بگوید سالمندان در این استان هستند و اینگونه برنامه ریزی شود یا گروه پایین تر این افراد هستند و با همكاری وزارت اطلاعات حتی شماره تماس این افراد را در اختیار وزارت بهداشت قرار دهد تا روند تزریق واكسن به شكل بهتری انجام شود كه متأسفانه از سوی وزارت بهداشت تا كنون اعلام آمادگی جهت همكاری صورت نگرفته است.

وی تصریح كرد: اما مساله ای كه باعث ایجاد صف‌های طولانی شده است بحث زمان بندی است ما اگر بدانیم كدام مركز چه تعداد واكسن دارد و روزانه چه تعداد ظرفیت دارد و چند نفر می‌توانند بروند تزرق را انجام دهند می‌توانیم مسیر بندی كنیم و به طور مثال می‌توانیم پیام بدهیم به مردم و بگوییم شما ساعت 8 تا 9 می‌توانید برای تزریق واكسن در مركز حاضر باشید از سویی با اجرای این طرح می‌توانیم رسیدگی بهتری داشته باشیم و به مردم پیامك بدهیم تا از تجمع افراد در مكان‌های تزریق واكسن جلوگیری كنیم.
میرزایی خاطرنشان كرد: زمانی در شرایط كرونا بیش از 22 میلون نفر وام یك میلیونی گرفتند و مكانیزم این روش كاملا روشن است ما كاراجرایی كردیم می‌دانیم كه ظرفیت اجرای چنین اقداماتی در كشور وجود دارد.

وی در ادامه افزود: وزارت بهداشت نمی‌تواند همزمان چند كار را با هم انجام دهد. نمی‌تواند هم به بیماران رسیدگی كند، هم آمار كرونایی ها را بدست آورد و از سویی رنگ بندی كرونایی را مشخص كند.
مدیر آزمایشگاه توسعه دولت الكترونیك ضمن قدردانی از فعالیت های وزارت بهداشت گفت: متأسفانه وزارت بهداشت كار ملی و تیمی بلد نیست و نمی خواهد دست یاری به سوی دستگاه های دیگر دراز كند.

وی با اشاره به اینكه وزارت بهداشت اگر اراده كند ظرف یك هفته می‌تواند مساله صف را ساماندهی كند، افزود: یك سیستمی باید در اختیار مراكز باشد و مثلا مراكز بگویند هزاردوز واكسن دارم و زمان بندی كنند سیسیتم به صورت خودكار هزار نفری كه رزرو شدند را پیامك بدهد زمان بندی كند هر كدام مراجعه می‌كنند تیك بزند این فرد با این كد ملی واكسن را دریافت كرد و شناسه اصالت ورهگیری این واكسن را به این فرد اختصاص دادیم. از این طریق زنجیره تأمین را مدیریت كردیم، جلو قاچاق وعرضه واكسن در بازار سیاه را گرفتیم و از تجمع و ایجاد صف‌های طولانی در مراكز تزریق واكسن جلوگیری كرده ایم .

میرزایی با تأكید بر اینكه این اتفاق‌ها با اصل مدیریت كرونا در تناقض است اظهار داشت: انتظار می‌رود مجموعه ی وزارت بهداشت با همكاری وزارت رفاه، وزارت ارتباطات و سازمان غذا و دارو خیلی سریع راهكاری برای بهبود شرایط ارائه دهد.

مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكه های اجتماعی با شناسه Tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقه مندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.

*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.


دسترسی سریع
پارك شهر