پارك شهر پنجشنبه از ساعت 6:30 به مدت 3 ساعت و نیم

سخنگوی كمیسیون فرهنگی مجلس یازدهم: طرح صیانت از فضای مجازی بر روی مسئولان و نهاد‌های حكومتی و دولتی تمركز دارد+فایل صوتی

سخنگوی كمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با تاكید بر اینكه هدف مجلس از طرح صیانت از فضای مجازی فیلتركردن نیست گفت: این طرح بر روی مسئولان و نهاد‌های حكومتی و دولتی تمركز دارد.

1400/04/15
|
14:29
|

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، حجت الاسلام مجید نصیرایی سخنگوی كمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در گفتگو با پارك شهر رادیو تهران گفت: به صراحت اعلام می‌كنم كه در این طرح، بنای ما فیلتر كردن نیست. خیلی از عزیزانی كه درباره این طرح برایشان ابهام ایجاد شده بود و اظهار نظرهای نادرستی داشتند اصل طرح را ندیده بودند این طرح براساس ایجاد ساماندهی در فضای مجازی مطرح شده است آن چیزی كه امروز جمع بندی و آماده شده با آن طرح اولیه متفاوت است.

وی افزود: درسال 96 شورای عالی فضای مجازی مصوبه ای بر این اساس داشت كه هر كسی می‌خواهد در فضای مجازی فعالیتی داشته باشد می‌بایست شرایط و ضوابطی را رعایت كند. تأسیس دفتر نمایندگی در ایران و حفظ اطلاعات كاربران ایرانی از جمله این قوانین است. در تمام دنیا این قوانین وجود دارد مثلا در آمریكا بیش از 260 قانون در حوزه ساماندهی فضای مجازی وجود دارد.

نصیرایی در ادامه گفت: ما می‌خواهیم یك محیط امن و با كیفیت برای مخاطبان ایجاد كنیم تا افراد با خیال راحت و همراه با آرامش به فعالیت اقتصادی و آموزشی و سایر فعالیت‌های خود در این محیط بپردازند.

وی در پاسخ به این پرسش كه آیا ما نمونه خارجی داریم كه این شركت ها مثل گوگل در كشور دیگری دفتر تأسیس كرده باشند؟، گفت: در همسایگی ما كشور تركیه اعتقاد داشت كه باید توییتر دفتری در كشورشان تأسیس كند، ابتدا این شركت قبول نكرد ولی پس از آن كه در كشور تركیه به دستگاه‌های دولتی الزام شد كه حق فعالیت در این فضا را ندارند، توییتر پذیرفت كه دفتر نمایندگی در كشور تركیه تأسیس كند.

سخنگوی كمیسیون فرهنگی مجلس یازدهم گفت: این مساله نوعی مرزبانی است در تمام دنیا برای مرزهایشان ارزش و احترام قائل بوده و هزینه می‌كنند ولی در كشور ما اینطور نیست. مساله مرزبانی در فضای مجازی یك مساله مهم و ضروری است ما هم باید در این حوزه چارچوب و ضابطه داشته باشیم. چه كسی باید پاسخگوی این همه كلاهبرداری باشد كه در فضای مجازی رخ می‌دهد؟.

وی در پاسخ به این پرسش كه با توجه به شرایط سیاسی فعلی اگر شركتی چون گوگل كه فعالیت گسترده‌ای در حوزه فضای مجازی دارد در ایران دفتری تأسیس نكند، په باید بكنیم؟ آیا خدماتش در ایران فیلتر می‌شود یا خیر؟ گفت: این مساله در یك بازه زمانی باید اتفاق بیفتد ما باید ساماندهی كنیم و یكی از الزامات ساماندهی این است كسی كه می‌خواد فعالیتی كند و خدماتی ارائه دهد باید پاسخگو باشد. بر اساس قانون شورای عالی فضای مجازی كه در سال 96 در دولت فعلی مصوب شد هر كسی می‌خواهد در بستر فضای مجازی خدمت ارائه كند باید ضوابطی را رعایت كند این چیزی نیست كه مجلس مطرح كرده باشد ما فقط برای این قانون ضمانت اجرایی گذاشتیم تا كنون برای اجرای این طرح برخی از دستگاه‌های دولتی و برخی مجموعه ها مخالفت می‌كردند چون منافعشان چیز دیگری بود از طرفی فیلتر می‌كردند و از سویی فیلترشكن تولید می‌كردند.

سخنگوی كمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با اشاره به "طرح صیانت از فضای مجازی"، با اشاره به اینكه هیچ‌گونه جرم انگاری برای مردم و كاربران عادی در نظر گرفته نشده است، از تأكید طرح بر روی مسئولان و نهاد‌های حكومتی و دولتی خبر داد و گفت: دستگاه‌های دولتی حق فعالیت در فضاهایی كه مجوز ندارند را نخواهند داشت.

وی در ادامه گفت: من به عنوان سخنگوی كمیسیون فرهنگی به صراحت اعلام می‌كنم كه در این طرح بنای ما گرفتن و بستن و فیلتر كردن نیست. متأسفانه بیش از 70 درصد پهنای باند اینترنت ما در اختیار شبكه های اجتماعی خارجی است این درحالی است كه جوانان كشورمان پیام‌رسان‌های داخلی را طراحی كردند اما هیچگونه حمایتی از این پیام‌رسان ها صورت نگرفته است.

مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكه‌های اجتماعی با شناسه tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقه‌مندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.

*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.









دسترسی سریع
پارك شهر