پارك شهر پنجشنبه از ساعت 6:30 به مدت 3 ساعت و نیم

افزایش قاچاق خروجی در كشور /با اعطای تسهیلات به مرزنشینان مخالفت نیستیم+فایل صوتی

مدیركل دفتر پیشگیری از قاچاق كالا و ارز با تاكید بر اینكه با اعطای تسهیلات به مرزنشینان مخالفت نیستیم گفت: با توجه به افزایش نرخ ارز و تفاوت قیمت تولید كالاها در داخل و خارج كشور "قاچاق خروجی" به شدت شایع شده است.

1400/04/16
|
12:07
|

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، امیرمحمد پرهام‌فر مدیركل دفتر پیشگیری از قاچاق كالا و ارز در گفتگو با پارك شهر رادیو تهران، گفت: با توجه به افزایش نرخ ارز و تفاوت قیمت كالاها در داخل با خارج كشور "قاچاق خروجی" به شدت شایع شده است كه در نتیجه كالاهای مورد نیاز كشور به سمت كشورهای همسایه سوق پیدا می كنند. یكی از نقاط تمركز و تأكید ستاد مبارزه با قاچاق كالا و ارز در دوسال اخیر بحث قاچاق خروجی بوده كه در این راستا اقدامات مهمی انجام گرفته است.
وی با تأكید بر اینكه توزیع نهاده‌ها در كشور همیشه نارضایتی ایجاد كرده است و ما اكنون هم با این مشكل رو به رو هستیم گفت: ستاد برای بحث توزیع نهاده‌ها ضوابط توزیع این كالا را در قالب تبصره 4 ماده 18 كالاهای اساسی كه ارز ترجیحی به آنها تعلق می‌گیرند را بررسی می‌كند.

قاچاق دام زنده در مناطق مرزی كنترل شد
پرهام‌فر گفت: قاچاق دام زنده سال گذشته به یك معضل تبدیل شده بود كه ضوابط و كنترل‌هایی توسط سامانه‌ها در زمینه جا به جایی دام زنده در داخل كشور اعمال شد و سبب شد در حال حاضر این مسأله تحت كنترل قرار گرفته است.
مدیركل دفتر پیشگیری از قاچاق كالا و ارز اظهار داشت: ما دام موجود در استان‌های مرزی را مدیریت كرده‌ایم و از ورود دام جدید به این استان‌ها بدون تعیین مقصد و هدف‌گذاری مشخص، جلوگیری كرده‌ایم و از این پس با ثبت مقصد و تعداد دام در سیستم مركز ستاد مبارزه به قاچاق كالا و ارز این دام به كشتارگاه‌ها ارسال می‌شود و ما در تلاش هستیم شبیه به این موضوع را برای جوجه یك روزه، تخم مرغ نطفه‌دار و مرغ كشتاری هم اعمال كنیم تا به وسیله‌ی سامانه‌های موجود از قاچاق در این حوزه هم پیشگیری كنیم.

تولیدكننده‌ها از فضای ایجاد شده استفاده نكردند
پرهام‌فر در خصوص بازار لوازم خانگی افزود: از خرداد 97 واردات لوازم خانگی ممنوع شده است و به صورت رسمی و قانونی هیچ كالای خارجی وارد كشور نمی‌شود و در واقع كالاهای خارجی موجود در بازار همگی قاچاق هستند. ما با ممنوعیت ورود كالا مقداری از بازار را در اختیار تولید‌های داخلی قرار دادیم. متأسفانه تولید كننده‌های داخلی از این فضا استفاده نكردند و قیمت كالاهایشان را افزایش دادند و این مسأله باعث شد قاچاق كالا به صورت مجدد شروع شود وقتی این فرصت برای تولید داخلی فراهم شد باید كنترل قیمت هم صورت می‌گرفت تا مصرف كننده را دچار تردید نكند كه كالای ایرانی خریداری كند یا كالای قاچاق. با ورود كالای خارجی مخالف هستیم ولی به شرطی كه وزارت صمت در تنظیم قیمت كالای داخلی نظارتی داشته باشد.

تمركز ما حمایت از تولید است
وی در پاسخ به این پرسش كه می‌توانیم شاهد حضور برندهای خارجی در كشور باشیم و در آینده رقابتی بین تولید‌كننده‌های داخلی و محصولات خارجی به وجود بیاید؟ گفت: ما مرجع تصمیم‌گیری نیستیم و دولت باید در سطح كلان تصمیم بگیرد كه دوباره كالای خارجی به صورت قانونی وارد شود یا خیر. تمركز ما حمایت از تولید است ولی حمایتی كه منجر به آسیب بازار و مصرف كننده نشود.

اولویت برخورد جای خود را به اولویت پیشگیری داده است
پرهام‌فر در پاسخ به اینكه دیدگاه ستاد مبارزه با قاچاق كالا و ارز درباره پدیده كولبری چیست؟ گفت: ما مخالف كولبری هستیم و امری است خلاف قانون ولی این مهم است كه چرا این پدیده شكل گرفته است؟ مشكلات اقتصادی، عدم اشتغال، مشكلات معیشتی و فقر این پدیده را از نظر قانونی توجیح نمی‌كند ولی باعث شده است اولویت برخورد جای خود را به اولویت پیشگیری بدهد.

با اعطای تسهیلات به مرزنشینان مخالفت نیستیم
مدیركل دفتر پیشگیری از قاچاق كالا و ارز بیان كرد: ما طرح‌هایی را در این حوزه دنبال كردیم نخست اینكه واردات كالا به جای آنكه مخفیانه باشد و برخورد قهری با كولبرها صورت بگیرد به امری قانونی تبدیل شود و در بازارچه‌های مرزی این كالاها عرضه شود، ما با اعطای تسهیلات به مرزنشینان مخالفت نیستیم بلكه همواره حامی آنها هستیم. در جلسات دولت این طرح مطرح شد كه متأسفانه بنا به دلایلی كه از نظر ما موجّه نبود با این اجرای آن مخالفت شد. انتظار ما این است كه در دولت جدید طرح‌های ستاد در زمینه كولبری به تصویب برسد كه در اینصورت دیگر برخوردهای انتظامی و صدمات ناشی از آن را نخواهیم داشت ضمن اینكه تسهیلاتی برای این افراد در نظر گرفته می‌شود كه كالا را به صورت رسمی وارد كشور كنند تا بخشی از سهم بازار توسط این افراد تأمین شود.






دسترسی سریع
پارك شهر