معاون امور معادن و صنایع معدنی وزارت صمت گفت: واگذاری معدن 30 سال است كه در وزارت صمت انجام میشود اینكه اینكار را به انتخابات و تغییر دولت گره بزنیم دور از ذهن است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، اسدالله كشاورز معاون امور معادن و صنایع معدنی وزارت صمت در گفتگو با پارك شهر رادیو تهران درباره واگذاری شش هزار معدن در روزهای پایانی دولت روحانی گفت: متأسفانه افرادی به این مسأله دامن میزنند كه هیچگونه تخصص و شناختی از معدن و نحوه واگذاری آن ندارند.
وی افزود: این مزایده ماه گذشته تمام شده است و این هجمهای كه وارد شده براساس عدم آگاهی برخی از دوستان از نحوه واگذاری معادن است. نكته اول اینكه مزایده این شش هزار محدوده ماه گذشته به اتمام رسیده است و دوم اینكه ما معدنفروشی نداریم و این اصطلاح كاملا غلط است و معدن جزو اموال انفال است و به موجب ماده 45 و 46 قانون اساسی تولیت آن به وزارت صمت داده شده است. اشتباهی كه افراد دارند این است كه بسیاری مزایده معدن را با مزایده كالا اشتباه گرفتهاند.
كشاورز افزود: واگذاری معادن به صورت الكترونیكی انجام شده است در این نحوه واگذاری هیچ كس نمیتواند از رانت استفاده كند و افرادی كه اعضای كمیسیون مزایده هستند با استفاده از رمز وارد سامانه میشوند و پاكتها باز میشود و پس از ارزیابی افراد واگذاری انجام میشود در این شیوه واگذاری هیچ پولی رد و بدل نمیشود.
وی در پاسخ به این پرسش كه چرا این واگذاری در ماه های آخر دولت انجام شده است؟ گفت: این مسأله هیچ ارتباطی به دولت و سیاست ندارد این یك كار روتین است كه وزارت صمت و سازمانهای تابعه آن در سطح استانها انجام میدهند و وقتی محدوده اكتشافی و معدنی آماده واگذاری داشته باشند اعلام میكنند و به مزایده می گذارند. این واگذاری معادن باید سال گذشته انجام میشد و بنا به دلایلی امكان واگذاری آنها وجود نداشت به همین دلیل تعداد زیادی محدوده معدنی آماده واگذاری داشتیم كه همهی آنها را از شش ماه گذشته شروع به واگذاری كردیم.
معاون امور معادن و صنایع معدنی وزارت صمت با تأكید بر اینكه این یك كار نیمه تمام بود كه قرار بود شش ماه دوم سال 99 انجام شود، اظهارداشت: جالب این است كه این اطلاع رسانی از طریق تیزرهای صدا و سیما، جراید و سایتهای مختلف معدنی و غیر معدنی پخش شده بود و یك كار نیمه تمام بود كه به سال جدید موكول شد و اردیبهشتماه شروع و خرداد ماه به اتمام رسید. این كار 30 سال است كه در وزارت خانه انجام میشود اینكه اینكار را به انتخابات و تغییر دولت گره بزنیم به نظر من دور از ذهن است.
وی در پاسخ به این پرسش كه چه كسانی میتوانند در این مزایده شركت كنند؟ گفت: طبق قانون افرادی میتوانند در این مزایده شركت كنند كه صلاحیت فنی و مالی داشته باشند و از قبل در این سامانه ستاد و سامانه وزارتخانه به نام كاداستر رجیستر شده باشند.
اسدالله كشاورز افزود: هر شخصیت حقیقی و حقوقی نمیتواند در این مزایده شركت كند اشخاص حقوقی میتوانند شركت كنند كه در اساسنامه آنها فعالیت معدنی ثبت شده باشد و از قبل صلاحیت فنی، مالی و گواهیهای مربوطه را اخذ كرده باشند.
معاون امور معادن و صنایع معدنی وزارت صمت در پاسخ به این پرسش كه آیا نظارتی بر منابع استخراج شده از این معادن وجود دارد یا خیر؟ عنوان كرد: بله قطعا این نظارت صورت میگیرد، به طور مثال ما تا سال 91 وارد كننده فولاد بودیم و مواد معدنی سنگ آهن استخراج شده همه به صورت خام صادر میشد ولی با نظارتهای انجام شده در حال حاظر ما صادر كننده فولاد هستیم و در سال 99 ما 6.5 میلیون تن فولاد صادر كردیم این نشان میدهد كه در جهت پرهیز از خام فروشی اقدامات خوبی در كشور انجام شده است و به جرأت میگویم كه در سال 1400 هیچگونه صادرات سنگ خام نخواهیم داشت. پنجشنبه 17 تیرماه هم بزرگترین مركز استحصال فولاد با روش كوره بلند افتتاح شد.
مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكههای اجتماعی با شناسه tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقهمندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.
*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.