پارك شهر پنجشنبه از ساعت 6:30 به مدت 3 ساعت و نیم

مخالفت اتحادیه كشوری كسب و كارهای مجازی با شیوه انجام طرح صیانت از حقوق كاربران در فضای مجازی+فایل صوتی

برنامه ی پارك شهر رادیو تهران روز سه شنبه 5 مرداد با حضور تقی پور عضو كمیسون صنایع مجلس شورای اسلامی و الفت نسب عضو اتحادیه ی كشوری كسب و كارهای اینترنتی با موضوع طرح پرحاشیه ی«صیانت از حقوق كاربران در فضای مجازی» روی آنتن رفت.

1400/05/05
|
15:32
|

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، رضا تقی پور وزیر پیشین ارتباطات و فناوری اطلاعات و عضو كمیسون صنایع مجلس شورای اسلامی درباره طرح صیانت از كاربران اینترنتی، گفت: دلیل حساسیت بیش از حد برای اجرای این طرح را متوجه نمی‌شوم؟ تمام طرح‌هایی كه در مجلس مطرح می‌شود همینگونه است. این طرح از اوایل دوره دهم مجلس شورای اسلامی مطرح و بررسی شد و در دور یازدهم مجلس مجدد توسط نماینده‌ها پیشنهاد شد و 170 نماینده این طرح را امضا كردند. این طرح در حال بررسی است و در نوبت صحن مجلس شورای اسلامی قرار دارد.

باید قوانین مشخصی را برای فضای مجازی تعریف كنیم
وی افزود: اینكه فضای مجازی فضای جدیدی است و قوانین موجود قابل تسری به فضای مجازی نیست بر كسی پوشیده نخواهد بود. بسیاری از كشورهای غربی در این حوزه قوانین مجزا دارند به طور مثال در آمریكا بیش از 200 قانون در این فضا تعریف شده است بنابراین ما هم برای این فضا نیاز به قانون داریم تا بتوانیم از كسب و كارهای موجود در این فضا حمایت كنیم.


با شیوه اجرای طرح صیانت از حقوق كاربران در فضای مجازی مخالفیم
در ادامه این گفتگو رضا الفت نسب عضو اتحادیه كشوری كسب و كارهای مجازی درخصوص طرح صیانت از حقوق كاربران در فضای مجازی، گفت: كلیات طرح صیانت از كاربران اینترنتی را رد نمی‌كنم می‌دانم كسانی كه این طرح را ارائه كردند دلسوز بودند و تلاش می‌كنند كه قوانین و چارچوبی را برای فضای مجازی تعریف كنند.
وی افزود: این روزها قوانین فضای مجازی در كشورهای اروپایی وآمریكایی را مثال می‌زنند ولی باید بگویم شرایط كشور ما با آمریكا و كشورهای دیگر فرق دارد و ما به طور كلی با این شیوه ای كه این طرح درحال انجام است مخالف هستیم.

مجلس 27 جلسه با دست‌اندركاران اتحادیه ی كسب و كارهای اینترنتی داشته است
تقی پور نماینده ی مجلس در ادامه این گفتگو افزود: برابر گزارشی كه ارائه شده نمایندگان مجلس بیش از 27 جلسه با دست‌اندركاران اتحادیه ی كسب و كارهای اینترنتی داشتند و ما ازآقای الفت نسب و اعضای این اتحادیه باز هم دعوت می‌كنیم نشست‌هایی را با كمیسیون فرهنگی مجلس كه ارائه دهنده ی این طرح هستند داشته باشند.

نمایندگان مجلس بعد از طرح با ما جلسه گذاشتند
الفت نسب در پاسخ به سخنان این نماینده مجلس مبنی بر برگزاری جلسات متعدد مجلس با نمایندگان اتحادیه كشوری كسب و كارهای مجازی گفت: نمایندگان مجلس حتی یك جلسه هم برای گفتگو با ما برگزار نكردند و بعد از اینكه این طرح در مجلس مطرح شد و سر و صدا ایجاد كرد ما را به مجلس دعوت كردند.

این طرح به دنبال حذف تبعیض بین پلتفرم های داخلی و خارجی است
تقی پور نماینده مجلس یازدهم گفت: آخرین نسخه ی این طرح 26 تیرماه توسط مركز پژوهش‌های مجلس تهیه شده و من فكر می‌كنم آقای الفت نسب اطلاعی از نسخه نهایی این طرح ندارند. مهمترین كاری كه این طرح دنبال می‌كند این است كه تبعیض بین پلتفرم‌های خارجی و ایرانی را در ارائه خدمات از بین ببرد ما تا الان به خارجی ها پول می‌دادیم و به تولید كننده های محتوای داخلی پولی پرداخت نمی‌كردیم این طرح می‌گوید برای اینكه تولید محتوای داخلی توسعه پیدا كند باید به آنها پول بدهیم. به نظر شما این طرح خوب است یا بد؟ فقط امیدوارم این قانون در مجلس دستكاری نشود و افراد غیر متخصص ورود نكنند و این طرح را تغییر ندهند.

نباید باطرح صیانت از كاربران اینترنتی، سیاسی برخورد كنیم
این نماینده مجلس با تأكید بر اینكه اجرای این طرح 10 میلیون شغل ایجاد می‌كند، اظهار داشت: البته نگرانی‌هایی هم وجود دارد من هم نگران هستم كه به جای كارحقوقی عمیق و كار علمی دقیق با این طرح، سیاسی برخورد كنیم و مثل موارد دیگر این طرح هم به حوزه ای وارد شود كه فقط منافع عده ای در این حوزه تأمین شود من به شدت با این نوع برخورد مخالف هستم.
تقی زاده در پاسخ به این پرسش كه چرا مجلس برای اجرای این طرح تعجیل می‌كند؟ آیا نمی‌شود پس از استقرار دولت جدید این طرح تصویب شود؟ گفت: به نظر شما 5 سال برای بررسی و اجرای این طرح كم است؟ اگر فكر می‌كنید 11 ماه برای بررسی و گردش مجدد این طرح كم است پیشنهاد بدهید این زمان را 22 ماه بكنند.

آیا زیرساخت داخلی برای جایگزینی اینستاگرام وجود دارد؟
الفت نسب عضو اتحادیه كشوری كسب و كارهای مجازی خطاب به این نماینده مجلس گفت: آقای تقی پور بفرمایید با توجه به زیرساخت هایی كه وجود دارد و با توجه به سابقه ی قطعی اینترنت در سال های گذشته آیا ما زیر ساخت‌های لازم را برای اجرای این طرح داریم؟ آیا پلتفرم های ما هم اكنون می توانند جایگزین گوگل و اینستاگرام شوند؟ مردم درگیر هستند و در فضای اینستاگرام كسب و كار راه انداز ی كرده اند و نباید با اجرای این طرح آنها را سرخورده كنیم.

پیش از ایجاد بستر مناسب در كشور هیچ پلتفرم خارجی فیلتر نمی‌شود
تقی پور نماینده مجلس افزود: موضوع این قانون فیلترینگ نیست تحریف هایی كه راجع به این طرح ایجاد می‌شود بسیارعجیب است ما به هیچ وجه موافق مسدود یا فیلتر كردن پلتفرمی پیش از ایجاد بستر و سازكارهای مناسب در كشور نیستیم.

متأسفانه در 25 سال گذشته پلتفرم های داخلی رشد نكرده اند
وی در پایان این گفتگو خطاب به الفت نسب گفت: شما باید بیش از دیگران مدافع این طرح باشید. در كشورهای خارجی برای پلتفرم های سایر كشورها محدودیت درنظر می‌گیرند كه در محیط داخلی رقابت به وجود بیاید تا پلتفرهای داخلی خودشان رشد كند. متأسفانه25 سال گذشته و هنوز پلتفورهای داخلی رشد نكرده اند.

مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكه‌های اجتماعی با شناسه tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقه‌مندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.
*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.

دسترسی سریع
پارك شهر