رجبی مشهدی گفت: برای اینكه مصرف برق كشور را پاسخ دهیم باید 10 هزار مگاوات نیروگاه دیگر بسازیم كه به سرمایهگذاری 200 هزار میلیارد تومانی نیاز دارد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، مصطفی رجبی مشهدی سخنگوی صنعت برق كشور در گفتگو با پارك شهر رادیو تهران درخصوص وضعیت قطعی برق در روزهای اخیر گفت: روز گذشته دمای هوای تهران 38 درجه بود و مصرف برق افزایش داشت علاوه بر این بارها گفتیم پدیده رمزارزها منجر به افزایش مصرف برق در كشور شده است.
تفاوت میزان برق تولیدی و مصرفی را با كمك صنایع جبران میكنیم
وی با تأكید براینكه نزدیك به 66 هزار مگاوات برق نیاز مصرف كشور است گفت: با توجه به خشكسالی توان تأمین برق نیروگاههای ما بیشتر از 54 هزارمگاوات نیست و مجبور هستیم این تفاوت میزان برق تولیدی و مصرفی را با كمك صنایع جبران كنیم اگرچه صنایع برای كاهش مصرف برق با ما همكاری داشتند.
افزایش 60 درصدی مصرف برق در استانهای شمالی
رجبی در ادامه اظهارداشت: باید بگویم در برخی مناطق استانها شاهد مصرف بی سابقه برق هستیم وقتی استان گیلان و مازندران را به لحاظ مصرف انرژی روزانه با روز مشابه مقایسه میكنیم با افزایش 60 درصدی مصرف برق در این استان ها روبهرو میشویم.
با صرفه جویی در مصرف برق به نقاط مختلف كشور برق رسانی میكنیم
سخنگوی صنعت برق كشور افزود: باید در مصرف برق صرفهجویی كنیم تا بتوانیم همین مقدار تولید كه در حال حاضر داریم را به سراسر كشور توزیع كنیم.
وی گفت: برخی صنایع ما مثل صنایع فولادسازی اكسیژن تولید میكنند و برخی را به بیمارستانها میدهند باید حداقل مصرفی داشته باشند اما این میزان افزایش پیدا كرده است و منجر به این شده كه محدودیتهای ما بیشتر شود.
تولید برق در نیروگاههای برقآبی محدود است
رجبی با تأكید بر اینكه در بخش نیروگاههای برقآبی محدودیت جدی داریم گفت: سال گذشته حدود 10 هزارمگاوات برق در بخش نیروگاههای برقآبی تولید داشتیم ولی هم اكنون حدود 3هزار و 500 مگاوات میتوانیم در این بخش تولید برق داشته باشیم. امسال به طور خاص در 50 سال اخیر میزان بارشها كاهش جدی پیدا كرده و این مسأله تأثیر جدی بر تولید برق در كشور داشته است. در سال های 98 و 99 ترسالی داشتهایم و حداكثر بهره را از آن بردهایم.
با مصرف بیش از 67 هزار مگاوات برق ركورد مصرف شكسته شد
وی با اشاره به اینكه در دو سه روز اخیر محدودیت ها جدی تر شده است گفت: ركورد مصرف برق چهارشنبه گذشته شكسته شد و در 67 هزار و 12 مگاوات مصرف برق داشتیم این عدد بزرگی است و این افزایش مصرف نسبت به سال گذشته قابل توجه است. راهكار حل این مشكل همكاری مشتركان با صنعت برق كشور است تا با كاهش مصرف برق در ساعات اوج مصرف بتوانیم برق را به تمام نقاط كشور توزیع كنیم.
استخراج كنندگان رمزارز به حقوق عمومی مردم خیانت میكنند
سخنگوی صنعت برق كشورتصریح كرد: امسال تخمین حداقلی ما مصرف 2 هزارمگاوات برای استخراج رمز ارز در كشور است كه به صورت غیرمجاز فعالیت میكنند و درآمدهای سرشاری دارند متأسفانه اینها با این اقدامشان در محدوده زمانی كه ما محدودیت در تأمین برق داریم به حقوق عمومی مردم خیانت میكنند. در صورتی كه ما مراكز غیرمجاز رمزارزها را شناسایی كنیم علاوه بر اینكه پلمپ و اشتراك برق آنها قطع و دستگاههای غیرمجازشان جمع آوری میشود، به مراكز قضائی نیز معرفی خواهند شد.
ساخت نیروگاههای جدید نیاز به سرمایه گذاری 200 هزار میلیارد تومانی دارد
رجبی مشهدی گفت: برای اینكه نیاز مصرف كشور را پاسخ دهیم از سال گذشته 2 هزار و 500 مگاوات نیروگاه ساختیم و اگر یكباره بخواهیم برای تامین 10 هزار مگاوات برق، نیروگاه دیگر بسازیم باید بیش از 200 هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری كنیم و این یعنی اینكه ما تقریباً حدود 10 سال كل فروش برقی كه به مشتركان دادیم، حقوق كاركنان و بخش خصوصی را خرج نكنیم دراین صورت میشود نیروگاههایی ساخت كه كاهش برق امسال را پوشش دهد. البته ما به دنبال تأمین منابع مالی خارجی (فاینانس) هستیم ولی به دلیل برخی مشكلات و محدودیتهای اقتصادی در كشور مانع از اجرای برخی از آنها شده است ولی علیرغم همه مشكلات 2 هزار و 500 مگاوات نیروگاه جدید اضافه شده است.
پاداش 10 تا 20 میلیونی برای معرفی مراكز غیرقانونی استخراج رمزارزها
وی با اشاره به اینكه كشور چین هم استفاده از ماینرها را ممنوع كرده است گفت: ما مطمئن نیستیم این دستگاه ها بعدها به صورت غیر قانونی وارد كشور میشود یا نمیشود سودجویان این حوزه مردم نیستند مردم میتوانند با معرفی مراكز استخراج رمزارزها پاداش 10 تا 20 میلیونی دریافت كنند.
شناسایی مراكز تولید رمزارز كار دشواری است
وی در پاسخ به این پرسش كه آیا تشخص مراكز غیرقانونی استخراج رمزارزها كار دشواری است؟ گفت: ما تاكنون توانستیم 212 هزار دستگاه را كشف كنیم كه تقریبا مصرف برق آنها 800 مگاوات بود كه این میزان برق معادل حداقل برق یك تا دو استان است. البته باید بگویم كه تعداد این تولید كنندگان رمزارزها بیشتر از این میزان است و به صورت مخفیانه و زیرزمینی و به شیوهای كه دستگاههای اندازهگیری برق نتواند آنها را شناسایی كنند به فعالیت خود ادامه میدهند چون برای آنها سودهای كلانی دارد.
مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكههای اجتماعی با شناسه tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقهمندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.
*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.