میرمحمدی نایب رئیس كمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی گفت: با اجرای طرح نظام ارجاع و پزشك خانواده بخش اعظمی از معضلات حوزه درمان مرتفع میشود.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، سید جلیل میرمحمدی میبدی نایب رئیس كمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی در گفتگو با پارك شهر رادیو تهران ضمن تبریك روز پزشك در پاسخ به این پرسش كه در حال حاضر مطالبه اصلی پزشكان چیست؟ پاسخ داد: مطالبه پزشكان در مقاطع زمانی مختلف تغییر میكند یكی از مسائلی كه امروز با آن روبرو هستیم؛ مشكلات پزشكان عمومی است كه متأسفانه جایگاه شغلی مناسبی برای آنها در نظر گرفته نشده علیرغم اینكه نخبههای این مملكت در رشته پزشكی به مدت هفت سال تحصیل میكنند و چند سال در مناطق محروم كار میكنند به جرأت میگویم در هیچ رشته تحصیلی با نخبگانشان اینگونه برخورد نمیكنند كه بعد از 8-9 سال فعالیت بدون هیچگونه برنامه ریزی برای اشتغال، رها میشوند.
پزشكان عمومی انگیزهای برای فعالیت در رشته خود ندارند
وی افزود: متأسفانه حق الزحمه مناسبی برای پزشكان عمومی درنظر گرفته نشده و این جای نگرانی و تأسف است كه بگویم بخش قابل توجّهی از پزشكان ما امروزه انگیزه ای ندارند كه در جایگاه پزشك كار كنند و ضرورت دارد به شرایط این عزیزان به طور ویژه رسیدگی شود.
اجرای طرح پزشك خانواده، موثرترین راه برای حل مشكلات حوزه درمان است
میرمحمدی در پاسخ به این پرسش كه مجلس درحال بررسی صلاحیت بهرام عیناللهی وزیر پیشنهادی وزارت بهداشت و درمان است آیا این دغدغه در برنامههای ایشان دیده شده است یا خیر؟ اظهارداشت: بله، اگر طرح نظام ارجاع و پزشك خانواده را اجرا كنند بخش قابل توجهی از این مشكل مرتفع خواهد شد چون تعداد قابل توجهی از همكاران ما در جایگاه پزشك عمومی وارد این طرح بزرگ میشوند به نظر من نظام ارجاع و پزشك خانواده یكی از موثرترین و كارآمدترین راه كارهایی است كه بخش قابل توجهی از معضلات حوزه درمان را مرتفع میكند و وزیر پیشنهادی بهداشت و درمان نسبت به اجرای این طرح متعهد شده است.
وی افزود: من در صحن مجلس به عنوان نماینده موافق با حضور دكتر عین اللهی صحبت خواهم كرد.
واكسیناسیون خانواده پزشكان را به جد پیگیری میكنیم
وی در پاسخ به این پرسش كه چرا واكسیناسیون همسران پزشكان كه قرار بود در اولویت دریافت واكسن باشند اتفاق نیفتاده است؟ تصریح كرد: میزان ورودی واكسن به دلایل مختلف كه جای نقد دارد و خالی از اشكال هم نیست اتفاق نیفتاد و واكسن به اندازه كافی وجود نداشت كه دوستان قول دادند تا مشكل را رفع كنند. بحث واكسیناسیون خانواده پزشكان در دستور كار مجلس است و این مسأله را به جد پیگری میكنیم و امیدواریم به زودی این خبر خوش را بدهیم كه خانواده پزشكان هم در طرح واكسیناسیون قرار میگیرند.
كمبود سرم در بازار دارویی ناشی از خطای مدیریتی بود
خارج كردن كارخانه سِرُم سازی از چرخه تولید با توجیه تجهیز و نوسازی منجر به بحران در كشور شد نایب رئیس كمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی در پاسخ به این پرسش كه چرا چنین اتفاقانی رخ میدهد و چرا در نظام سلامت و بهداشت كشور آینده نگری وجود ندارد؟ اظهارداشت: باید بگویم نوسازی كارخانه نبوده بلكه اُوِرهال(بروزرسانی) كارخانه بوده كه برای خیلی از صنایع این بروزرسانی پیش میآید. البته كسانی كه متولی تولید سرم بودند در مجلس حضور پیدا كردند و متعهد شدند در صورتی كه از خارج وارد نشود كاهش ظرفیت تولید این كارخانه را جبران میكنند كه متأسفانه به دلیل سوء مدیرت این اتفاق نیفتاد و منجر به كمبود سرم شد . با واردات سرم بخشی از این كمبود جبران شد.
وی در پاسخ به این پرسش كه وزارت بهداشت وعدههایی در خصوص تأمین واكسن داده بود كه محقق نشد در صورتی كه قصوری از جانب وزارت بهداشت سر بزند مجلس شورای اسلامی چه برنامه ویژهای برای نظارت بر این وزارتخانه دارد؟ گفت: مولفههای متعدی در بحث ورود واكسن دخالت داشت كه از جمله آن میتوان به تحریم، كمبود نقدینگی، عدم تعهد مبنی بر تولیدات داخلی و سو مدیریت اشاره كرد كه متأسفانه نتوانستیم جامعه هدفمان را واكسینه كنیم مجلس در این مدت جلسات مختلفی را تشكیل داد و قولهای متعددی در این خصوص از سوی مسئولان این امر داده شد كه متأسفانه اجرا نشد امیدواریم با قول وعدههایی كه دولت جدید داده است شاهد این باشیم در كنار تولید داخل بتوانیم واردات واكسن نیز داشته باشیم تا بتوانیم گروه هدفمان را واكسینه كنیم.
مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكههای اجتماعی با شناسه tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقهمندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.
*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.