محمدبیگی سخنگوی فراكسیون طب سنتی مجلس شورای اسلامی گفت: همچنان به دنبال قانون ادغام طب ایرانی در علوم پزشكی و همچنین افزایش سلامتكدهها در كشور هستیم.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، فاطمه محمدبیگی عضو كمیسیون بهداشت مجلس و همچنین سخنگوی فراكسیون طب سنتی مجلس شورای اسلامی در گفتگو با برنامه پارك شهر رادیو تهران در خصوص كارآمدی طب سنتی ایرانی گفت: بسیاری از نمایندگان مجلس دغدغه كمك به طب سنتی و ایرانی را دارند كه دغدغه بسیار شایستهای است. طبق قانون در برنامه ششم توسعه قرار بود تدوین سند ملی گیاهان دارویی به اتمام برسد و این سند سرلوحه بسیاری از فعالیتها از جمله تولید داروهای گیاهی، گسترش تجارت داروهای گیاهی و استفاده از آن در حوزه افزایش سطح تندرستی و سلامت مردم قرار بگیرد.
سخنگوی فراكسیون طب سنتی مجلس افزود: طبق قانون قرار بود فرایند ادغام طب ایرانی در علوم پزشكی كه شامل ادغام در عرصههای آموزش، پژوهش، بهداشت و درمان است انجام شود كه با پیگیریهای فراكسیون طب سنتی مجلس و برگزاری جلساتی با آقای نمكی وزیر پیشین وزارت بهداشت، مهرماه سال گذشته دستور ادغام این دو از سوی ایشان صادر شد.
محمدبیگی پیگیری تأسیس سلامتكدهها برای مبارزه با كرونا و استفاده از دستاوردهای طب سنتی در این حوزه را یكی از اقدامات مهم كمیته طب سنتی كمیسیون بهداشت مجلس دانست و گفت: ایجاد سلامتكدهها برای درمان كرونا پیگیری شد كه یك مورد در دانشگاه شهید بهشتی افتتاح شد، البته مطالبه ما بیش از آنها بود و قرار بود 100 سلامتكده و درمانگاه كرونا را در حوزه طب سنتی فعال كنند كه متأسفانه در این زمینه تنها چند سلامتكده در كشور راهاندازی شد و متأسفانه آنچه كه مصوب شده بود از سوی وزارت بهداشت اجرا نشد. تعداد سلامتكدههای ما نسبت به نیاز جامعه كم است.
عضو كمیسیون بهداشت مجلس با تأكید براینكه همچنان به دنبال افتتاح سلامتكدههای بیشتری هستیم گفت: آقای عینالهی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشكی در كمیسیون بهداشت مجلس حضور پیدا كردند و با ایشان درخصوص گسترش و نهادینه كردن طب سنتی ایرانی- اسلامی و همچنین اجرای فرآیند ادغام طب ایرانی در علوم پزشكی گفتگو كردیم و به دنبال اجرا كردن این دو قانون هستیم.
وی درباره ادغام خدمات طب سنتی ایرانی در نظام بهداشتی و درمانی كشور گفت: فرایند ادغام به این منظور است كه اگر درمانگاه تخصصی در رشتههای مختلف داریم در همان محل درمانگاه طب سنتی هم دایر شود.
و اگر بخش بیمارستانی در حوزه طب ایرانی است تعدادی از این تختها در اختیار متخصصان طب سنتی كه از دانشگاه علوم پزشكی فارغالتحصیل شدهاند قرار بگیرد همچنین در حوزه آموزش تعدادی از واحدهای درسی دانشگاهها در رشتههای مرتبط، طب سنتی و ایرانی در فرآیند تدریس قرار بگیرد.
محمدبیگی اظهار داشت: در حوزه بهداشت 6 اصل حفظ تندرستی داریم یا همان اصول حفظ والصحه، این اصول همان حوزه بهداشت ما را تشكیل میدهد و خیلی از این فرآیندها میتواند در مراكز بهداشت شهری و روستایی مورد توجه قرار بگیرد و این آموزشها میتواند سبك زندگی سالم را برای ما به ارمغان آورد. از سال گذشته این فعالیتها را شروع كردیم و این كار را با وزیر جدید ادامه خواهیم داد.
محمد بیگی در پایان درباره خبر منتشرشده از سوی ایشان مبنی بر نزول سطح آی.كیو جوانان ایرانی اظهارداشت: این خبر به اشتباه از جانب من منتشرشده بود برخی در بحث اطلاعرسانی تقوا را رعایت نمیكنند. عدد و رتبهای كه در خصوص آی.كیو جوانان اعلام كرده بودم را بهاشتباه منتشر كردند. اما مردم این را بدانند وقتی در كشور رشد جمعیت كاهش پیدا میكند تمام فرایندها تحت تأثیر قرار میگیرند. فرض كنید تعداد قهرمانان ورزشی، در كشوری مثل چین و هند كه جمعیت زیادی دارند بیشتر میشود در خصوص سایر علوم هم اینگونه است و اگر بخواهیم نخبه پروری كنیم و جایزههای جهانی داشته باشیم طبیعی است كه تعداد جمعیت بیشتر بنا بر قانون احتمالات میتواند موفقیتهای بیشتری كسب كند و من هم مبتنی بر آمار اظهارنظر كردم.
مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكههای اجتماعی با شناسه tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقهمندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.
*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.