پارك شهر پنجشنبه از ساعت 6:30 به مدت 3 ساعت و نیم

معاون امور صنایع وزارت صمت: 2670 واحد صنعتی جدید به مدار تولید اضافه شدند/ رشد 6.1 درصدی صنعت در 3 ماه ابتدای سال+فایل صوتی

صادقی نیاركی معاون امور صنایع وزارت صمت با تاكید بر اینكه صنعت و تولید؛ موتور محرك توسعه صنعتی هر كشوری است گفت: صنعت كشور در سه ماهه اول سال جاری 6.1 درصد رشد كرده است.

1400/07/07
|
12:08
|

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، مهدی صادقی نیاركی معاون امور صنایع وزارت صنعت، معدن و تجارت در گفتگو با پارك شهر رادیو تهران، گفت: به استناد گزارش بانك مركزی در 3 ماهه ابتدای سال حوزه صنعت در كشور رشد 6.1 درصدی داشته و مركز آمار هم این رشد را 5.5 درصد اعلام كرده است. در سال‌های گذشته رشد اقتصادی ما در بخش‌های مختلف منفی بوده است اما هم‌اكنون شاهد رشد صنعت هستیم كه نویدبخش اتفاقات خوبی در كشور است.

كاهش واردات؛ عامل رشد صنعت كشور است
معاون امور صنایع وزارت صمت، گفت: عامل اصلی این رشد تولید داخلی برخی محصولات است كه تولید آنها در كشور توجیه اقتصادی دارد. به‌عنوان مثال سال گذشته در صنعت لوازم‌خانگی رشد 70 درصدی داشتیم و در تجهیزات‌سازی و ماشین‌سازی صنایع پتروشیمی، پالایشگاهی و فولادسازی حدود 70 درصد رشد داشته است. خوشبختانه تجهیزات ‌سازان، ماشین‌سازان و صنایع ساخت محور و همچنین صنایع كامودیتی (مواد اولیه) و صنایعی كه با مصرف مردم در ارتباط هست رشد خوبی در یك سال اخیر داشته است.
وی در ادامه افزود: علاوه بر رشد 70 درصدی سال گذشته در صنعت لوازم‌خانگی 5 ماهه ابتدای سال نیز رشد 40 درصدی داشتیم.

70 درصد قیمت تمام‌شده محصولات داخلی ناشی از مواد اولیه است
صادقی نیاركی در خصوص دلایل گرانی كالاهای داخلی لوازم خانگی نسبت به مشابه خارجی، گفت: برخی قطعات الكترونیكی در ساخت لوازم خانگی وارداتی است و ارزبری دارد و باقیمت آن با نرخ ارز تغییر می‌كند، ولی مابقی مواد پتروشیمی و فلزی است كه این مواد نیز در بورس كالا بر اساس قیمت‌های جهانی ضربدر ارز نیمایی حساب می‌شود و تنها اختلاف هزینه كالای ایرانی با خارجی به دلیل نرخ دستمزد و انرژی مصرفی در تولید آن است و به‌طوركلی 70 درصد قیمت تمام‌شده محصولات ما ناشی از مواد اولیه است كه تولیدكنندگان باقیمت جهانی وارد می‌كنند و یا از داخل كشور تهیه می‌كنند.

2670 واحد صنعتی جدید به مدار تولید اضافه شدند
معاون امور صنایع وزارت صمت، گفت: خوشبختانه پروانه بهره‌برداری در 5 ماه ابتدای سال رشد 4 درصدی داشته و 2670 واحد صنعتی جدید به مدار تولید اضافه شدند كه یك رشد 26 درصدی در اشتغال داشتند و بالغ‌ بر 64 هزار نفر به‌ صورت مستقیم در این واحدهای صنعتی مشغول به فعالیت هستند. ازلحاظ سرمایه‌گذاری عددی بالغ ‌بر 107 هزار میلیارد تومان در 2670 واحد صنعتی سرمایه‌گذاری شده است.

موسسات پولی و بانكی از واحدهای تولیدی حمایت كنند
وی گفت: تولید در كشور رونق دارد و لازم است موسسات پولی و بانكی نقدینگی موردنیاز واحدهای تولیدی و همچنین سرمایه در گردش آنها را تامین كنند تا این مسیر رشد ادامه داشته باشد.

محدودیت واردات، فرصتی برای تولیدكنندگان داخلی است
این مقام مسئول در پاسخ به این پرسش كه می‌توان گفت ممنوعیت واردات، عامل رشد تولید داخل است یا خیر؟ اظهار داشت:واردات برخی كالاها به دنبال محدودیت منابع ارزی از سال 97 مدیریت شد. زمانی كه كمبود مواد اولیه در كشور داریم واردات باید به تامین مواد اولیه اختصاص پیدا كند و این فضا برای تولیدكنندگان داخلی ایجاد شد كه هم عمق ساخت داخل و هم تیراژ را افزایش دهند و هم بتوانند اشتغال بیشتری ایجاد كنند.

صنعت و تولید؛ موتور محرك توسعه صنعتی است
صادقی نیاركی افزود: صنعت هم خدمات پس از فروش دارد و هم حلقه‌های پیشینی، وقتی یك واحد صنعتی ایجاد می‌شود با تعداد زیادی از صنایع در ارتباط است. صنعت و تولید در هر كشوری می‌تواند موتور محرك توسعه صنعتی هر كشور باشد و ایجادكننده اشتغال باشد.

مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكه‌های اجتماعی با شناسه tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقه‌مندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.

*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.




واردات لوازم‌خانگی همچنان ممنوع است
وی گفت: بر اساس مصوبه سران قوا واردات 2500 قلم كالا ممنوع است كه لوازم‌خانگی هم جزو این اقلام است امیدواریم این شرایط منجر به افزایش كیفیت و تنوع محصولات داخلی شود. متاسفانه همچنان 30 درصد از بازار لوازم‌خانگی به كالای قاچاق اختصاص دارد.

باید مواد اولیه واحدهای تولیدی را تامین كنیم
این مقام مسئول در خصوص اظهارنظر برخی از نمایندگان مجلس كه برندهای كره‌ای دیگر نباید در بازار ما حضورداشته باشند چون در شرایط خاص كشور ما را ترك كردند گفت: اقتصاد یعنی علم تخصیص منابع محدود به نیازهای نامحدود؛ وقتی محدودیت در اقتصاد داریم باید اولویت‌گذاری كنیم. وقتی تولید رشد كرده و واحدهای جدید ایجاد شدند باید مواد اولیه این واحدهای صنعتی را نیز تامین كرد. در همه جای دنیا اینگونه است كه بر اساس منابع موجود نظام تخصیص را تعریف می‌كنند و بر اساس نظام تخصیص اقتصادشان را مدیریت می‌كنند.

توسعه صنعتی منجر به افزایش اشتغال می‌شود
صادقی نیاركی اظهار داشت: رشد و توسعه صنعتی منجر به افزایش اشتغال در بخش مولد كشور می‌شود و درنهایت قدرت خرید افزایش پیدا می‌كند وقتی قدرت خرید ایجاد شود منجر به ایجاد تقاضا در همه بازارها می‌شود وقتی قدرت تقاضا اتفاق بیفتد منجر به حركت همه كسب‌وكارها می‌شود. و دولت جدید به دنبال حمایت از تولید در كشور است.

متاسفانه به اهداف تعیین‌شده در بازار خودرو نرسیدیم
وی در پاسخ به این پرسش كه آیا باهدف حمایت از تولید داخل در بازار خودرو به اهدافمان رسیده‌ایم یا خیر؟ تصریح كرد: دو شركت بزرگ خودروساز داریم و می‌توان گفت به اهداف تعیین‌شده در این حوزه نرسیدیم ولی وزارت خانه یك برنامه 3 ساله در تمام حوزه‌ها در حال تدوین است كه شامل 10 پروژه در بخش‌های مختلف است كه امیدواریم به نتیجه برسد.
معاون امور صنایع وزارت صمت، در پاسخ به این پرسش كه آیا قیمت‌گذاری خودرو آزاد می‌شود یا خیر؟ گفت: فعلا همان شرایط گذشته است و شورای رقابت، قیمت‌گذاری را انجام می‌دهد.

تامین مواد اولیه صنایع؛ اولویت واردات است
صادقی نیاركی در پاسخ به این پرسش كه آیا وزارت صمت برنامه‌ای برای واردات خودرو دارد یا خیر؟ گفت: بر اساس مصوبه سال 97 ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی، واردات برخی كالاها ممنوع شد كه خودرو هم جزو همان كالاها بود. همچنان واردات خودرو از سوی وزارت صمت ممنوع است و اولویت كشور فعلا رشد تولید، افزایش سرمایه‌گذاری در بخش تولید، هدایت نقدینگی به سمت تولید و همچنین هدایت منابع ارزی كشور به سمت تامین مواد اولیه و كالاهای اساسی موردنیاز مردم است.
این مقام مسئول در پاسخ به این پرسش كه آیا حقوق ورودی گمرك تغییر كرده است یا خیر؟ تصریح كرد: تاكنون تغییری نكرده است و اگر كسی تغییر قیمت داده است تخلف است.





دسترسی سریع
پارك شهر