محمود عباس زاده با تاكید بر اینكه بعید میدانم ظریف از واژه تعلیق در متن بیانیه برجام اطلاع نداشته باشد گفت: این اتفاق پیش از این در بیانیه الجزایر هم روی داده بود.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، به تازگی دكتر محمدجواد ظریف وزیر امورخارجه دولت دوازدهم در اظهاراتی جنجالی اعتراف كرده است كه كلمه "تعلیق- suspend" در قرارداد برجام آمده بوده در حالیكه وی پیش از این بر نبود این واژه در برجام و در حضور نمایندگان مجلس تاكید بسیار داشته است در همین راستا محمودعباس زاده سخنگوی كمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی در گفتگو با برنامه پارك شهر مبنی بر اظهارات اخیر وزیر سابق امورخارجه كشورمان درباره عدم مطالعه كامل بندهای قرارداد توسط وی گفت: متن 18 صفحه ای و پیوست بیش از 90 صفحهای برجام؛ مسائل، مشكلات و نقصهای بسیار زیادی داشته است. من از همان روزهای اولیه در هنگام نگارش متن برجام در ژنو بر ضعفهای آن تاكید بسیار داشتم و این اظهارات هم در رسانهها منتشر شد. حتی در متن و حاشیه جلسات مجلس در سال 1394 هم به این نقصها اشاره شد كه یكی از آنها كلمه تعلیق بود كه در متن برجام آمده بود.
وی به كلمه "تعلیق" در متن برجام اشاره كرد و اظهار داشت: من تعجب می كنم كه آقای ظریف فقط به یك مورد "تعلیق" در برجام اشاره و اعتراف كردهاند و من در تأمل هستم كه ایشان چه انگیزه ای از این اعتراف دیرهنگام داشتهاند و چرا به نكات دیگر اشاره نكرده و اعتراف نمیكنند.
عباس زاده یادآور شد: برجام؛ مشكلاتی داشت كه به قبل، حین نگارش متن و مرحله اجرای تعهدات آن باز میگردد. زمانیكه مذاكرات و نوشتن متن برجام آغاز شد، آقای ظریف گفتند "رسیدن به هر توافقی؛ بهتر از عدم توافق است". تیم مذاكره كننده ای كه باتجربه و دلسوز باشد، چنین اظهاراتی ندارد. این اظهارات بیانگر نیاز مضاعف و حیاتی یك طرف قرارداد به انجام یك امر است. احساس نیاز در معامله و اعتراف به آن از دیپلماتی كاركشته مثل آقای ظریف امری بعید است.
وی به نقصهای متن برجام و مذاكرات اشاره كرد و گفت: پروژه برجام یكطرفه و عجولانه بوده و متنی بسیار نامتوازن داشته است.اجرای تعهدات غیرهمزمان بوده و نگرفتن تضمین قوی از طرف مقابل در راستای اجرای تعهدات از ضعفهای بزرگ این قرارداد است.ضمن اینكه اجرای تعهدات (از طرف كشور ما) علیرغم نقض آن از طرف مقابل و گزارشهای غلط آژانس ادامه داشته است.
سخنگوی كمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی در پاسخ به این پرسش كه آیا مجلس واكنشی در مقابل اعترافات آقای ظریف خواهد داشت یا خیر؟ گفت: برای مجلس این اعترافات تازگی نداشت. نمایندگانی كه با سیاست خارجی و امنیت ملی در ارتباطند از نقصهای قرارداد برجام آگاه بودند. نكته مهم این است كه علیرغم نقایص زیاد در برجام چرا فقط به این یك نكته اشاره شده است؟. رفتار آقای ظریف قابل تامل و موجب تعجب من است كه چرا در این زمان و فقط به بخشی از نقصها اعتراف كردهاند و اینكه چه انگیزه ای از این كار دارند.
وی بر تجربه بالای ظریف تاكید كرد و وی را دیپلماتی حرفهای خواند و گفت: بعید میدانم ایشان (از وجود واژه تعلیق در برجام) اطلاع نداشته باشد. آقای ظریف اوایل انقلاب كارشناس بیانیه الجزایر بودند كه ملت ما از متن این بیانیه متحمل خسارات زیادی شد و پس از آن مضامینی از بیانیه الجزایر افشا شد كه توافقات با متن بیانیه ای كه امضا شده بسیار متفاوت است. تیم مذاكره كننده قرارداد الجزایر از دوستان فكری آقای ظریف بودند.
عباس زاده تاكید كرد: در حال حاضر دیپلماتی حرفه ای مثل آقای ظریف به یكی از نقایص برجام اشاره میكند كه من نمیتوانم بدون تحقیق در مورد آن قضاوت كنم. اگرچه انگارههایی دارم اما قضاوت به تحقیق و زمان نیاز دارد.
مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكههای اجتماعی با شناسه tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقهمندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.
*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.