محسنی بندپی عضو كمیسیون بهداشت و درمان مجلس با اشاره به لغو دوركاری در كشور گفت: متأسفانه در كشورمان عملكرد كاركنان ارزیابی نمیشود و تنها حضورشان اهمیت دارد. بایستی در این خصوص رویكردمان را عوض كنیم.
از دهه 90 میلادی دوركاری در دستور كار كشورهای جهان قرار گرفته است
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، محمدعلی محسنی بندپی عضو كمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی با انتقاد از لغو دوركاری گفت: تاریخچه دوركاری به دهه 90 میلادی بازمیگردد. كشورهای غربی برای كاهش هزینهها، افزایش بهرهوری و كاهش آلودگی هوا و استفاده بهینه از زمان و برای خانمهای شاغل بهمنظور تحكیم خانواده، دوركاری را در دستور كار خود قراردادند. بین سالهای 2015 تا 2017 بیشترین رشد دوركاری در دنیا را داشتیم. نه تنها دوركاری پیش از شروع ویروس كرونا در دستور كار كشورهای دنیا قرارگرفته بود، بلكه رشد فزایندهای هم داشته است. منتظریم آمار این رشد در دوران كرونا هم اعلام شود تا متوجه شویم كه دنیا از كرونا بهعنوان یك فرصت برتر برای افزایش دوركاری استفاده كرده است.
زیرساخت های ایجاد شده برای دوركاری را به راحتی كنار گذاشتیم
عضو كمیسیون بهداشت و درمان مجلس گفت: بیشترین علت، در دستوركار قرار گرفتن دوركاری در كشور ما، پیشگیری از ابتلای بیشتر مردم به بیماری كرونا بوده است. ما زیرساختهای فراوانی برای آی تی و دوركاری فراهم كردیم ولی به راحتی همه را كنار گذاشتیم و نسبت به بهرهوری دوركاری توجهی نكردیم.
بهجای مراقب در پیك ششم كرونا، باید از وقوع آن پیشگیری كنیم
محسنی بندپی تصریح كرد: معاون توسعه و مدیریت منابع استانداری تهران لغو 100 درصدی دوركاری را اعلام كرده است و از سوی دیگر بهرام عیناللهی وزیر بهداشت اعلام میكند باید مراقب پیك ششم كرونا باشیم. ما بهجای اینكه مراقب پیك ششم باشیم باید از وقوع پیك ششم پیشگیری كنیم. مگر میشود در گفتار مراقب پیك ششم باشیم و دانشگاهها، مدارس، ادارهها و تجمعها را به حالت عادی بازگردانیم؟. ویروس كرونا روزانه باعث مرگ 200 انسان و ابتلای بیش از 10 هزار نفر به كرونا میشود مراقبت كردن باید در عمل خودش را نشان دهد نه در كلام.
دوركاری می تواند ادامه داشته باشد
این نماینده مجلس در پاسخ به این پرسش كه مجلس تا چه میزان میتواند در خصوص روند دوركاری سیاستگذاری كند؟ تصریح كرد: من بهعنوان استاد دانشگاه درصد خاصی از واحدهای آموزشی دانشجویان میتواند بهصورت دوركاری انجام شود. قرار نیست یا كلاً دوركاری و یا كلاً حضورداشته باشیم. بر اساس وظایف یك سازمان، دستگاه یا وزاتخانه میتوانیم 1 یا 2 روز در هفته دوركاری داشته باشیم.
متاسفانه به حضور كارمندان نمره میدهیم نه عملكردشان
محسنی بندپی اذعان داشت: آنچه معضل اصلی كشور ما است این است كه به كار و انجام كار نمره نمیدهیم كار را ارزیابی نمیكنیم حضور كارمندان را ارزیابی میكنیم. همه ما كارت میزنیم، انگشت میزنیم یا اسكن قرنیه چشم انجام میدهیم اما هیچ شاخصی برای ارزیابی عملكرد فرد در هشت ساعت كاری وجود ندارد. آنچه برای پرداخت حقوق فرد بهطور شفاف در اختیار كارفرما است فقط ساعت حضور كارمند است. ما متأسفانه به كار نمره نمیدهیم بایستی در این خصوص رویكردمان را عوض كنیم.
عضو كمیسیون بهداشت و درمان مجلس تصریح كرد: قرار نیست دوركاری برای آن دسته از كارهایی كه نیاز به حضور فیزیكی دارد اعمال شود.
وی افزود: زیرساختهای آی تی در زمان كرونا فراهمشده است اما اعمال قوانین و نحوه ادامه دوركاری نیاز به انرژی و فكر كردن دارد كه معمولا مدیران ما به این كار تن نمیدهند.
محسنی بندپی در پایان تصریح كرد: تطابق این موضوع با قانون اساسی را پیدا خواهم كرد و تذكری هم در صحن علنی مجلس خواهم داد تا ببینیم نظر هیات رئیسه مجلس در خصوص دوركاری چه خواهد بود.
مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكههای اجتماعی با شناسه tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقهمندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.
*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.