پارك شهر پنجشنبه از ساعت 6:30 به مدت 3 ساعت و نیم

آیا اجرای طرح نسخه‌نویسی الكترونیكی با موفقیت همراه خواهد بود؟+فایل صوتی

مدیر آزمایشگاه توسعه دولت الكترونیك با تاكید بر اینكه باید تمامی ملاحظات را در نظر گرفت و راهكارهای مناسبی ارائه داد تا پروژه شكست نخورد گفت: وظیفه حاكمیت و دستگاه‌های دولتی است كه بر عملكرد پزشكان نظارت كنند.

1400/08/18
|
13:35
|

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، نسخه های الكترونیكی موضوعی بود كه برنامه پارك شهر روز 17 آبانماه در گفتگو با سیدعلی فاطمی نایب رئیس اتحادیه داروسازان به بررسی آن پرداخت. در راستای این موضوع حسین میرزایی مدیر آزمایشگاه توسعه دولت الكترونیك به این برنامه در روز 18 آبان گفت: سالهاست در بسیاری از كشورهای جهان تشخیص و تجویز به صورت الكترونیكی صورت می گیرد تا سابقه ای الكترونیكی از سلامت هر فرد در دسترس باشد. دوم اینكه در نظام‌های درمانی دیگر كشورها برای یكپارچه سازی شیوه درمان، دستورالعمل‌هایی تدوین و در سامانه‌ها بارگذاری می‌شود در این شرایط پزشكان نمی‌توانند از این دستورالعمل‌های استاندارد تخطی كنند.

وی اظهار داشت: طرح جایگزینی نسخه‌های كاغذی به الكترونیكی باید توسط وزارت بهداشت اجرا می‌شد اما بواسطه تعارفات و ملاحظات و مدیریتی كه در دست پزشكان است این طرح اجرا نشد. اما اخیراً این طرح را سازمان تامین اجتماعی به صورت جدی اجرا كرده است.

وی در توضیح نسخه نویسی الكترونیكی گفت: روال به این صورت است كه پزشك با استفاده از نرم افزار نسخه الكترونیكی، نسخه را به صورت الكترونیكی می‌نویسد و یا اینكه پزشك نسخه را به صورت كاغذی می‌نویسد و داروخانه این نسخه را وارد سامانه می‌كند. بین نسخه الكترونیكی با الكترونیكی كردن نسخه كاغذی متفاوت است. آنچه بیشتر در كشور اتفاق می‌افتد ورود داده‌ها به سامانه و الكترونیكی كردن نسخه‌های كاغذی در داروخانه‌ها است. هدف از این طرح نسخه‌نویسی الكترونیكی توسط پزشك است. مشكل دیگر دریافت هزینه‌هایی است كه از مردم دریافت می‌شود. این هزینه ها از 4 هزار تومان آغاز می‌شود و كنتور ندارد.

میرزایی یادآور شد: وظیفه حاكمیت و دستگاه‌های دولتی است كه بر عملكرد پزشكان نظارت كنند. مردم اطلاعات كامل و شفافی در حوزه پزشكی ندارند. مشكل بعدی این است برخی مواقع با مراجعه به داروخانه و استعلام كدملی و تشخیص استحقاق درمان به نام بیمه شونده به نام فرد دیگری نسخه داده می‌شود. در واقع از كد ملی شهروندی برای ارائه دارو به فرد دیگری استفاده می‌شود و پیامك آن برای فرد بیمه شده كه استحقاق دارد، ارسال می‌شود.در حال حاضر مدیران قبلی اجرای پروژه نسخه الكترونیك در حال حاضر در سازمان تامین اجتماعی نیستند و افراد جدیدی جایگزین آنها شده‌اند كه این مشكل به آنها اطلاع داده شده است و باید اصلاح شود.

وی در توضیح راه حل این مشكل گفت: در حال حاضر برای رفع توقیف خودرو به پلیس+10 مراجعه می كنیم. پلیس شماره تلفن همراه را درخواست می كند و با تطبیق آن با كد ملی، كد یكبارمصرفی به گوشی فرد درخواست كننده پیامك می‌شود. در واقع كدملی با شماره تلفن همراه فرد مراجعه كننده تطبیق دارد در نتیجه پلیس خودرو را به مالك حقیقی تحویل می‌دهد. در داروخانه‌ها هم وضعیت به همین منوال است اما اگر فرد مراجعه كننده گوشی به همراه نداشت باید شماره‌ای به نام فردی از نزدیكان وی در دسترس باشد چون در سامانه ساختار خانواده موجود است. در بحث درمان باید احراز هویت صورت گیرد . متصدی داروخانه باید مطمئن باشد دارو را به بیمار حقیقی می‌دهد. در حال حاضر اسامی افراد تحت تكفل در سامانه تامین اجتماعی موجود است.

میرزایی افزود: با مراجعه به شماره #1420* كه شماره اختصاصی بیمه تامین اجتماعی است فرد بیمه شونده چند شماره را اعلام كند تا این افراد بتوانند دارو را از داروخانه تحویل بگیرند.

میرزایی در پاسخ به پرسش مجری برنامه مبنی بر اینكه اگر احتمالا هیچ كدام از این افراد در دسترس نبودند چه باید كرد؟ اظهار داشت: این مشكل را انجمن داروسازان باید حل كند. مدت‌ها است كه بحث تحویل داروی درب منزل مطرح است و راه های بسیاری برای احراز هویت وجود دارد. به راحتی می‌توان داخل منزل درخواست نسخه را بارگذاری كرد و با تایید استحقاق دارو و احراز هویت دارو را تقاضا كرد و آن را درب منزل تحویل گرفت.

وی با تاكید بر اینكه منتقد شیوه اجرای این طرح است گفت: استثنائات، سیستم را طراحی نمی‌كنند. سابقا برگه كاغذی در دست فرد بود و داروخانه می پذیرفت دارو را تحویل دهد اما وقتی می خواهیم طرح الكترونیكی كردن نسخه را اجرا كنیم باید راه‌های متفاوت را در نظر بگیریم. در راهكار اول فرد باید تلفن همراه داشته باشد و كد احراز هویت را دریافت كند. راه دوم ارائه كارت ملی و تطبیق آن است و در راهكار سوم كدملی ارائه می‌شود و برای فرد پیامكی ارسال می‌شود كه اگر دارو را دریافت كرده كد 1 و اگر دریافت نكرده باشد كد 2 را به سامانه ارسال می‌كند . با این راهكارها كم كم نقاط تخلف شناسایی می‌شود. ما باید راهكارهای مختلف را برای تمامی افراد در نظر بگیریم.

وی تصریح كرد: پروژه شبنم زمانی انقدر بد اجرا شد كه نه تنها شكست خورد بلكه تا سالها نمی شد راجع به رهگیری كالا صحبت كرد. باید تمامی ملاحظات را در نظر گرفت و راهكارهای مناسبی ارائه داد تا پروژه شكست نخورد.

مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكه‌های اجتماعی با شناسه tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقه‌مندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.

*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.

دسترسی سریع
پارك شهر