پارك شهر پنجشنبه از ساعت 6:30 به مدت 3 ساعت و نیم

آیا مجلس به دومین وزیر پیشنهادی آموزش پرورش دولت سیزدهم رأی اعتماد می‌دهد؟+فایل صوتی

نایب‌رئیس كمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس گفت: جلسه عمومی رأی اعتماد به مسعود فیاضی دومین وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش روز سه‌شنبه 25 آبانماه در صحن علنی مجلس برگزار خواهد شد.

1400/08/24
|
12:57
|

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، دكتر محمد وحیدی نایب‌رئیس كمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی در گفتگو با پارك شهر رادیو تهران در خصوص رأی اعتماد مجلس به آقای فیاضی وزیر پیشنهادی آموزش‌وپرورش دولت سیزدهم گفت: طبق قانون اساسی وزرای پیشنهادی كابینه دولت از مجلس شورای اسلامی رأی اعتماد می گیرند. در كابینه پیشنهادی دولت سیزدهم همه وزرا به‌جز حسین باغگلی وزیر پیشنهادی آموزش‌وپرورش رأی اعتماد مجلس را گرفتند، پس‌ازآنكه باغگلی نتوانست رأی اعتماد مجلس را اخذ كند، علیرضا كاظمی به‌عنوان سرپرست این وزارتخانه انتخاب شد تا اینكه آیت‌الله رئیسی، مسعود فیاضی را به‌عنوان دومین گزینه پیشنهادی خود به مجلس معرفی كرد.

وی افزود: برابر آئین‌نامه داخلی مجلس افرادی كه به‌عنوان وزیر معرفی می‌شوند ابتدا در كمیسیون تخصصی و سایر كمیسیون‌ها حاضر می‌شوند و نقطه‌نظرها، اهداف و اولویت‌های كاری خود را مطرح می‌كنند و پس از پاسخ دادن به پرسش نمایندگان نهایتاً كمیسیون تخصصی نسبت به وزیر پیشنهادی اعلام نظر می‌كند.

وحیدی نایب‌رئیس كمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس با اشاره به اینكه كمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس، كمیسیون تخصصی برای بررسی صلاحت وزیر پیشنهادی آموزش‌وپرورش و وزیر علوم است، تصریح كرد: بر این اساس دو جلسه گفتگو با آقای فیاضی برگزار شد و نهایتاً در پایان نشست دوم اعضای كمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس نظر خود درباره مسعود فیاضی وزیر پیشنهادی آموزش‌وپرورش را اعلام كردند و ایشان نتوانستند رأی كمیسیون را برای تصدی این وزارت خانه كسب كنند.

وی افزود: البته این دلیل بر عدم معرفی ایشان به صحن علنی مجلس نیست. آقای فیاضی پس از حضور در سایر كمیسیون‌ها برای اعلام برنامه‌های خود و پاسخ به پرسش نمایندگان موافق و مخالف و كسب رأی اعتماد از سایر نمایندگان در صحن علنی مجلس حاضر خواهند شد و نهایتا مجلس شورای اسلامی پس از دفاعیات دولت، رأی خود به وزیر پیشنهادی را اعلام می‌كند.

وحیدی نماینده مجلس اظهار داشت: معمولا نمایندگان مجلس به نظر كمیسیون‌های تخصصی احترام می‌گذراند ولی در صحن علنی آزادانه و بر اساس سوابقی كه خودشان بررسی كرده‌اند اعلام نظر می‌كنند. منتظر برگزاری جلسه در صحن علنی هستیم تا نظر نهایی مجلس را در خصوص گزینه پیشنهادی وزارت آموزش‌وپرورش اعلام كنیم.

وی در پاسخ به این پرسش كه وزیر پیشنهادی آموزش‌وپرورش باید چه ویژگی‌هایی داشته باشد؟ تصریح كرد: آموزش‌وپرورش یك دستگاه مهم و زیربنایی است؛ توجه به عدالت آموزشی در بین اقشار و مناطق مختلف كشور، توانمندسازی نیروی انسانی، جذب نیروی انسانی مطمئن كه شاخص ارتقا تعلیم و تربیت كشور را در پی خواهد داشت، توجه به مسائل عمیق جامعه فرهنگی و جامعه هدف كه همان جامعه دانش‌آموزی است و توانمندی وزیر پیشنهادی در اجرای سندهای بالادستی به‌ویژه سند تحول بنیادین و سیاست‌های كلی ابلاغی تحولی نظام آموزش‌وپرورش كشور ازجمله ملاك‌هایی است كه در بررسی صلاحیت وزیر پیشنهادی آموزش‌وپرورش مدنظر مجلس قرار می‌گیرد. ضمن اینكه باید بدانیم فرد معرفی شده در كنار داشتن یك تیم اجرایی قوی برای اداره آن دستگاه، باید هم‌گرایی درونی با دستگاه‌های مختلف داشته باشد تا مشكلات مختلف در پیش روی آموزش پرورش كشور ازجمله كسری بودجه و توانایی اداره این وزارت خانه در این شرایط سخت را داشته باشد و نگاه امیدبخشی را در كشور ایجاد كند.

نایب‌رئیس كمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس افزود: بر اساس قانون معرفی وزرا از اختیارات دولت و رای اعتماد به آنها از اختیارات مجلس است. قطعا هماهنگی و مشورت بین دولت مهمی كه به‌عنوان دولت انقلابی روی كار آمده است و مجلسی كه به‌عنوان مجلس امید و انتظار نام‌گذاری شده است در حل مشكلات كشور موثر خواهد بود.

وحیدی افزود: آیت‌الله رئیسی نگاه ویژه‌ای به مجلس دارند و به مسائل عمومی كشور به‌ویژه شهرستان‌ها واقف هستند و به دنبال رفع بسیاری از معضلات در كشور هستند این رویكرد باید در بدنه دولت هم حاكم شود. كسانی كه طرف مشورت قرار می‌گیرند باید بدانند ارتباط بین مجلس و دولت به تقویت پایه‌های نظام كمك خواهد كرد این ارتباط از نوع ارتباط مداخله‌ای نیست بلكه یك ارتباط مشاوره‌ای است.

وی تاكید كرد: اگر بر اساس یك تعامل مثبت پیش از معرفی وزرا از جمع تخصصی مجلس مشورت گرفته شود قطعا دولت عملكرد خوبی خواهد داشت. ما قصد دخالت در كارهای دولت را نداریم ولی مردم انتظار دارند هماهنگی بیشتری بین دولت و مجلس وجود داشته باشد.

به‌عنوان‌مثال روز گذشته دولت لایحه دوفوریتی برای اصلاح بودجه را به مجلس آورد كه متاسفانه مجلس به دو فوریت و حتی یك‌فوریت آن‌هم رأی نداد و لایحه به‌صورت یك لایحه عادی وارد مجلس شد، این نشان می‌دهد اگر از قبل دپارتمان‌های گفتگوی دوطرفه بین مجلس و دولت ایجاد شود قطعا می‌تواند به افزایش تعاملات این دو كمك كند.

وی در پایان تصریح كرد: سه‌شنبه این هفته 25 آبان ماه، در صحن علنی مجلس صلاحیت آقای فیاضی گزینه پیشنهادی دولت به مجلس برای تصدی پست وزارت آموزش‌وپرورش اعلام خواهد شد.

مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكه‌های اجتماعی با شناسه tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقه‌مندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.

*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.

دسترسی سریع
پارك شهر