رییس سازمان نظام پزشكی كشور در تایید اظهاراتش گفت: اگر یك پزشك عمومی فقط به كار بهداشتی و درمانی كه لازمه سلامت مردم است نه كارهایی كه جنبه زیبایی دارد بپردازد سودی نخواهد داشت در نتیجه راهی غیر از بستن مطب خود نخواهد داشت.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، محمد رییس زاده، رییس سازمان نظام پزشكی كشور در نخستین كنفرانس خبری خود با اصحاب رسانه با اشاره به اینكه اگر مطبی بخواهد سرپا بماند هزینه ویزیت باید 120 هزار تومان شود به برنامه پارك شهر 3 آذر رادیو تهران گفت: ما نمیخواهیم این مبلغ را از مردم بگیریم بلكه سازمانهای بیمهگر باید این مبلغ را پرداخت كنند.
وی افزود: ما سازمان نظام پزشكی هستیم و باید به سیستم پزشكی كشور نظم بدهیم و تلاش كنیم خدمات مطلوبی به مردم ارائه شود. حفاظت و دفاع از حقوق بیماران وظیفه ما است.
رییسزاده گفت: ساماندهی و نظاممند كردن جامعه پزشكی تضمینكننده ارائه خدمات بهتر و مطلوبتر به مردم است و هرچقدر اوضاع جامعه پزشكی نا به سامان باشد خروجی آن ارائه خدمات نامطلوب است.
وی گفت: قبل از هر چیزی عنوان میكنم اگر حرفی در خصوص دفاع از حقوق جامعه پزشكی میزنیم هدفمان دفاع از حقوق مردم در حوزه سلامت است و مطالبی كه میگوییم تخصصی است چون ما در جامعه پزشكی حضور داریم و مشكلات را از نزدیك میبینیم. متاسفانه نگاه به این اظهارات اینگونه است كه جامعه پزشكی فقط منافع صنف را در نظر میگیرند درصورتیكه اینطور نیست.
رییس سازمان نظام پزشكی كشور با تاكید براینكه تعرفه صرفا به معنای دستمزد پزشك نیست، گفت: كوچكترین جزء تعرفه دستمزد پزشك است. در یك كلینیك یا مطب تعرفه، جزء فنی، حرفهای، سود سرمایه، استهلاك و هتلینگ دارد.
رییس زاده گفت: اگر میخواهیم خدمات مطلوبی به مردم ارائه شود باید مؤسسات ارائهدهنده خدمات بهداشت و درمان سرپا بایستند. در بعضی از حوزههای مربوط به خدمات پزشكی در دو سال گذشته 217 درصد رشد قیمت داشتیم، به عنوان مثال در بخش لوازم مصرفی 137 درصد رشد قیمت داشتیم در اجارهبها و دستمزد پرسنل نیز این رشد وجود داشته است.در چنین شرایطی و باقیمتهای موجود یك كلینیك یا موسسه درمانی نمیتواند تداوم داشته باشد و خدماتی ارائه كند.
این مقام مسئول افزود: بهعنوانمثال نمیتوانیم بگوییم قیمت تمامشده خدمات در حوزه سلامت یك مقدار مشخصی است كه سازمانهای بیمهگر تنها نیمی از آن را پرداخت میكنند. اگر این روال به همین شكل ادامه داشته باشد ضربه اصلی متوجه مردم میشود. یا باید مبلغ پرداختی از جیب مردم را افزایش دهیم یا اقدامات دیگری انجام شود كه شاید كار كیفی نباشد.
وی گفت: بیان این مطالب دفاع از حقوق مردم است یعنی سازمانهای بیمهگر باید قیمت تمامشده خدمات را بپردازند كه خدمات باكیفیت ارائه شود و فشاری به مردم وارد نشود. عددی كه ما مطرح میكنیم كاملا كارشناسی و متناسب با وضعیتی است كه در حوزه سلامت است و به این معنا نیست كه ما میخواهیم این مبلغ را از مردم بگیریم بلكه سازمانهای بیمهگر باید این مبلغ را پرداخت كنند.
رییس سازمان نظام پزشكی كشور اظهار داشت: سازمانهای بیمهگر میگوید ما خدمت را میخریم و خودمان هم تعیین قیمت میكنیم. چرا فكر میكنیم در حوزه سلامت میتوانیم خودمان خریدار خدمت باشیم و خودمان هم قیمت تعیین كنیم و جامعه پزشكی هم مجبور است با این نرخ كار كند.ما مشكلات جامعه پزشكی را از نزدیك میبینیم. نتیجه این میشود كه یك پزشك عمومی نمیتواند خدمت بهداشتی و درمانی در مطب خود ارائه دهد. درنتیجه یا باید مطب خود را تعطیل كند یا به سراغ كارهایی برود كه عمدتا ارتباطی با سلامت مردم ندارد یا اینكه به این جمعبندی میرسند كه مهاجرت كنند.
رئیس سازمان نظام پزشكی كشور در پاسخ به اظهارات حسینی كارشناسی مجری برنامه مبنی بر اینكه خانوادهای كه كل درآمدشان 5 میلیون تومان است پرداخت ویزیت 120 هزارتومانی برایش غیرممكن است، گفت: ما نمیگوییم هزینه 120 هزارتومانی ویزیت را مردم پرداخت كنند بلكه سازمانهای بیمهگر باید این مبلغ را پرداخت كنند. جلسات مكرر با بیمهگذارها داشتیم و در شورای عالی بیمه سلامت كه انتقادهای جدی به آن داریم بحثهای كارشناسی شد و سازمان نظام پزشكی نظر خود را ارائه داد. سازمان نظام پزشكی در این شورا 1 رأی و خریداران خدمت 8 رأی دارند و حرف خودشان را به كرسی مینشانند. حرف نظام پزشكی به كرسی نمینشیند و این غیرقانونی و غیرعادلانه است.
رییس زاده با اشاره به اینكه ما راضی نیستیم این حرفها را به سطح جامعه بكشانیم، گفت: این موارد در سطح فنی و كارشناسی است و اینطور نیست كه اظهارات خودمان را از طریق تریبون اعلام كنیم ما مذاكراتمان را با بیمه گذارها انجام دادیم.
این مقام مسئول گفت: وقتی خبرنگار در یك كنفرانس خبری سوال مطرح میكند به دنبال پاسخ خود است . كنفرانس خبری ما دو ساعت طول كشید و صحبتهای زیادی در خصوص كرونا، شهدای جامعه پزشكی و بسیاری موارد دیگر مطرح شد ولی همكاران شما میدانند كدام مطلب را مطرح كنند اگر گلایهای هم باشد به همكاران شما وارد میشود كه در حوزههای مختلف صحبت كردیم و تنها این رقم 120 هزار تومان در بین این گفتگو برجسته شده است.
وی توضیح داد: پیشنهاد دیگری برای ما وجود ندارد. اگر یك پزشك عمومی فقط به كار بهداشتی و درمانی كه لازمه سلامت مردم است نه كارهایی كه جنبه زیبایی دارد بپردازد سودی نخواهد داشت در نتیجه راهی غیر از بستن مطب خود نخواهد داشت. بسیاری از همكاران ما كه انسانهای باوجدانی هستند وقتی میبینند نمیتوانند خدمات ارائه كنند مطب خود را تعطیل میكنند. من مسئول این صنف هستم و چارهای ندارم كه به سازمانهای بیمهگر بگویم قیمتهای تمامشده بر اساس فرمولهایی كه دارید 120 هزار تومان است. باید از جامعه پزشكی دفاع كنم تا این خدمات به مردم ارائه شود.
همواره این پرسشها مطرح میشود كه چرا پزشكانمان مهاجرت میكنند؟ چرا پزشكان در دورههای تخصصی شركت نمیكنند؟ چرا متخصص و فوق تخصص در شهرستان كم داریم؟ چرا در فلان منطقه محروم پزشك نداریم؟ متأسفانه سوالها را خوب مطرح میكنند ولی حاضر نیستند جوابهای ما را گوش كنند.
مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكههای اجتماعی با شناسه tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقهمندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.
*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.