سخنگوی كمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با اشاره به برگزاری دور دوم مذاكرات وین در روز 18 آذرماه گفت: زمینه توافق بُرد- بُرد وجود دارد و ما به هیچ وجه تن به مذاكره بُرد- باخت نخواهیم داد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، محمود عباس زاده مشكینی، سخنگوی كمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس یازدهم در گفتگو با برنامه پارك شهر درخصوص جزئیات جلسه اعضاء این كمیسیون با حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه كشورمان گفت: اعضای كمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس روز سه شنبه 16 آذر از ساعت 12 تا 16:30 با وزیر امور خارجه كشورمان و معاونان و دستیاران وی جلسه ای مفصّل داشتند. در این جلسه امیرعبداللهیان گزارشی همراه با جزئیات در خصوص ابعاد مختلف سیاست خارجی و همكاری های بین المللی از جمله مذاكرات اخیر وین را ارائه دادند.
وی افزود: برداشت اعضای كمیسیون از این گزارش این بود كه بر خلاف آنچه رسانههای غربی میخواهند به افكار عمومی القاء كنند، طرفین مذاكره سعی كردند سقف و كف مطالبات و انتظارات متقابل را ارزیابی كرده و یكدیگر را محك بزنند تا در مذاكرات بعدی با برنامه حضور یابند. طرفین با همین جمعبندی و با هدف مشورت و تصمیم گیری به پایتختهای خود برگشتند. ایران در این مذاكره با حُسن نیت و جدیت وارد شده اما طرف مقابل به ویژه غربی ها برای مذاكره و توافق حسن نیت و جدّیت لازم را ندارند اما ما انتظار داریم آنها با جدّیت وارد شوند.
عباس زاده خاطرنشان كرد: دور دوم مذاكرات از روز پنجشنبه 18 آذر آغاز میشود. به نظر می رسد با توجه به داشته های جمهوری اسلامی ایران زمینه توافق بُرد- بُرد وجود دارد و كشور ما به هیچ وجه تن به مذاكره بُرد- باخت نخواهد داد. امیدواریم بتوانیم در این مذاكره به نتیجه مطلوب برسیم.
وی در توضیح بخشی دیگر از جلسه اعضای كمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با وزیر امور خارجه كشورمان گفت: سیاست خارجه ما بر ایجاد ارتباطات متوازن با تمامی كشورهای دنیا است و این روابط با همسایگان و كشورهای قدرتمند آسیایی طی 8 سال گذشته تحت الشعاع (موضوعات مختلف) قرار گرفته بود. طی 100 روز گذشته دولت سیزدهم تلاشهای خوب موفقی را جهت تقویت روابط با كشورهای همسایه داشته و حجم مبادلات تجاری ایران با كشورهای آسیای میانه مثل تركمنستان در این 10 روز به بیش از 200 درصد افزایش یافته،. ضمن اینكه گفتگوها و رفت و آمدهای زیادی در سطح معاونان و كارشناسان با كشورهای حاشیه جنوبی خلیج فارس مثل امارات و عربستان صورت گرفته و به ویژه به دلیل استقبال این كشورها برای ارتباط و تعمیق و گسترش آن با ایران دارند،كار به جاهای امیدواركنندهای رسیده است و تلاش میشود موانع موجود با تلاشهای مشترك بین كشورها برداشته شود.امیدواریم ارتباط كشورما با همسایگان در كمترین زمان ممكن به حد اعلاء برسد چون ظرفیتهای اقتصادی بسیار خوبی در این كشورها وجود دارد.
وی افزود: پس از مناقشات قفقاز، تلاشهای بسیار خوبی از جمله دیدار وزیر امورخارجه جمهوری آذربایجان با وزیر امور خارجه كشورمان و برگزاری نشست های مختلف با هدف بهبود سطح روابط با همسایگان انجام شده است.
عباس زاده در خصوص انتشار تصویری از نماز خواندن آقای مهدی سعادتی نماینده مردم بابل در حین برگزاری جلسه مشترك مجلس و وزارت امور خارجه گفت: سالن این نشست به نمازخانه وزارتخانه راه دارد. قبل از جلسه نماز جماعت برگزار شد كه 22 نفر از اعضای كمیسیون و كاركنان وزارتخانه هم در آن حضور داشتند. آقای سعادتی هم در نماز جماعت حاضر بودند اما عكسی كه از ایشان منتشر شده را ندیدهام و همچنین ندیدهام آقای سعادتی در طول جلسه نماز بخوانند. شاید این اتفاق قبل از جلسه بوده است. از اول جلسه كه با قرائت قرآن شروع میشود و حتی دقایقی قبل از آن برای تنظیم گزارش در سالن حضور داشتم . ممكن است ایشان قبل از آغاز رسمی جلسه در سالن نمازخوانده باشند. حتما با ایشان صحبت خواهم كرد در توئیتی این مورد را توضیح دهند.
مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكههای اجتماعی با شناسه tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقهمندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.
*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.