پارك شهر پنجشنبه از ساعت 6:30 به مدت 3 ساعت و نیم

جهاد كشاورزی بر بذر، سم و كود شیمیایی مصرفی كشاورزان نظارت كند+فایل صوتی

رئیس اتحادیه بارفروشان تهران گفت: بذر، سم و كود مورد استفاده كشاورزان باید توسط وزارت جهاد كشاورزی نظارت شود تا مطابق با استانداردهای لازم باشد.

1400/09/21
|
11:56
|

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، مصطفی دارایی نژاد، رئیس اتحادیه بارفروشان تهران در خصوص ممنوعیت واردات محصولات كشاورزی ایران به كشور روسیه گفت: كشور روسیه خردادماه سال جاری با ارسال نامه‌ای به كشورمان استاندارد و قرنطینه مورد تایید خود برای پذیرش محصولات صادراتی ایران به كشورش را اعلام كرد و عنوان كرد در صورت عدم رعایت این موارد محصولات صادراتی برگشت خواهد خورد.

وی با اشاره به اینكه هر كشوری برای خودش استانداردی دارد گفت: قبل از خردادماه هر میوه‌ای كه به كشورهای حوزه خلیج‌فارس صادر می‌كردیم برگشت نمی‌خورد و استانداردهای ما را می‌پذیرفتند.

رئیس اتحادیه بارفروشان گفت: به‌طور مثال طبق استاندارد، قند موجود در كیوی باید 6.5 تا 7 باشد، درصورتی‌كه متاسفانه صادركنندگان كیوی‌های كال و نرسیده را به كشور روسیه صادر كردند این در حالی است كه كشور روسیه پیش‌ از این در این رابطه به ایران اخطار داده بود.

دارایی نژاد تصریح كرد: پیش ‌از این كشاورزها كشت خود را انجام می‌دادند و به استانداردهای لازم توجهی نمی‌كردند و كشورهای دیگر محصولات ما را می‌پذیرفتند اما از خردادماه به بعد اگر قرار است صادراتی داشته باشیم باید استاندارهای تعیین‌شده كشور هدف صادرات را رعایت كنیم. یكسان بودن محصولات از نظر وزنی، میزان قند محصولات، نیترات و همچنین میزان كود شیمیایی موجود در محصولات صادراتی ازجمله این استانداردها است كه درصورتی‌كه رعایت نكردن این استاندارها محصولات صادراتی توسط كشور هدف بازگشت داده می‌شود.

این مقام مسئول تاكید كرد: بذر، سم و كود مورد استفاده كشاورزان باید توسط وزارت جهاد كشاورزی نظارت شود. ما می‌توانیم به‌اندازه درآمد حاصل از صادرات نفت، صادرات میوه داشته باشیم و جزو معدود كشورهایی هستیم كه در چهارفصل تولید میوه‌داریم.

دارایی نژاد در پاسخ به این پرسش كه وقتی این محصولات بر اساس معیارهای سلامت و تغذیه در خارج از كشور قابل‌استفاده نیست، چرا باید این محصولات توسط مردم كشورمان استفاده شود؟ چرا نظارتی در داخل كشور در این حوزه صورت نمی‌گیرد؟ تصریح كرد: از شروع فعالیت دولت سیزدهم با دولت مذاكراتی داشتیم و یكی از اقداماتی كه در این حوزه انجام‌شده است ارائه الگوی كشت محصولات كشاورزی به كشاورز است. به‌طورمثال وقتی 2 میلیون تن مصرف داخلی پیاز داریم نباید اجازه بدهیم 7 میلیون تن پیاز توسط كشاورز كشت شود. در بحث كیفیت محصولات نیز بذر، سم و كود مورداستفاده كشاورزان باید توسط وزارت جهاد كشاورزی نظارت شود و مطابق با استانداردهای لازم باشد.

رئیس اتحادیه بارفروشان گفت: برای سال آینده وزارت جهاد كشاورزی باید به روند كار كشاورزان در كشت محصولات كشاورزی نظارت داشته باشد. باید به دولت جدید برای تحقق این امر فرصت بدهیم.

وی در پاسخ به پرسش گوینده مبنی بر اینكه در آستانه شب یلدا چگونه بر بازار میوه نظارت خواهد شد تا شاهد گرانی در این بازار نباشیم؟ تصریح كرد؟ از دو ماه قبل اتحادیه برنامه‌ریزی كرده و پاییزه كاری در جاسك و میناب انجام‌شده است تا در این روزها با كمبود میوه انار و هندوانه مواجه نشویم. قیمت انار ساوه در میدان تره و بار مركزی از 10 تا 17 هزار تومان، انار كاشمر از 15 تا 18 تومان، انار شیراز از 20 تا 27 هزار تومان است.

مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكه‌های اجتماعی با شناسه tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقه‌مندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.

*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.



دسترسی سریع
پارك شهر