نایبرئیس كمیسیون برنامهوبودجه مجلس گفت: به اعتقاد بنده و نمایندگان مجلس پس از رسیدن به ثبات اقتصادی باید شیوه تخصیص ارز ترجیحی تغییر كند و تا آن زمان دولت باید نظارت بر زنجیره تولید، تامین و توزیع كالاهای اساسی را تشدید كند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، محمد خدابخشی نایبرئیس كمیسیون برنامهوبودجه مجلس شورای اسلامی در گفتگو با پارك شهر رادیو تهران در خصوص لایحه بودجه سال 1401 گفت: در سال 1400 با بیماری كرونا، خشكسالی و همچنین تحریمها مواجه بودیم كه تمام این موارد به اقتصاد كشورمان ضربه شدیدی وارد كرد.
وی با اشاره به اینكه رشد اقتصادی در سالهای اخیر روند كاهندهای داشته است گفت: در این شرایط اقتصادی فرهنگیان به دنبال اعمال رتبهبندی و بازنشستگان به دنبال همسانسازی حقوق هستند در این شرایط دشوار، دولت لایحه بودجه را تدوین و تقدیم مجلس كرده است.
نایبرئیس كمیسیون برنامهوبودجه مجلس تصریح كرد: مالیاتها و درآمدهای گمركی، واگذاری داراییهای سرمایهای كه عمدتا فروش نفت خام و میعانات گازی است، واگذاری داراییهای مالی كه عمدتا فروش اوراق مالی اسلامی، اسناد و خزانه است درمجموع منابع درآمدهای بودجه عمومی كشور را تشكیل میدهند. بیش از یكسوم این منابع از طریق فروش نفت خام و میعانات گازی تامین میشد و استحضار دارید در شرایطی كه نفت ما تحریم است منابع حاصل از فروش آن وارد بودجه عمومی كشور نمیشود.
خدابخشی گفت: در چنین شرایطی پاسخ به مطالبات گروههای مختلف و انتظارات مردم و بستن بودجه عمومی كشور كار دشواری است. بودجهای كه در مجلس تصویب و تبدیل به قانون میشود بر زندگی تكتك ایرانیان تاثیر گذار است و فقط محدود به كاركنان دولت و نهادهای حاكمیتی نیست. كشاورزان، قالیبافها، زنان سرپرست خانوار، كارگرهای ساختمانی، مستمریبگیران كمیته امداد و بهزیستی به دنبال این هستند بدانند در بودجه سال 1401 چه جایگاهی دارند.
وی در ادامه در خصوص حقوق و مزایای كاركنان دولت در بودجه سال 1401 گفت: با توجه به اینكه رشد اعتبارات هزینه 5 درصد است و با توجه به اینكه حقوق و دستمزد بهطور متوسط 10 درصد افزایش پیدا میكند، این متوسط 10 درصد را به شكل پلكانی معكوس اعمال كردند. افرادی كه حقوق پایین دارند تا 29 درصد افزایش حقوق و افرادی كه حقوق بالایی دارند تا 5 درصد افزایش حقوق دارند.
نایبرئیس كمیسیون برنامهوبودجه مجلس درباره شیوه تخصیص یارانهها در بودجه سال 1401 گفت: نه در دولت و نه در مجلس صحبتی از حذف ارز 4200 تومانی نیست؛ بلكه صحبت از چگونگی تخصیص منابع ارزی است. در لایحه بودجه پیشنهادهایی شده است ولی اختلاف نظرهایی در خصوص چگونگی تخصیص این منابع وجود دارد.
وی با تاكید براینكه ارز دارو و گندم همچنان تداوم دارد و مردم نباید نگران باشند؛ اظهار داشت: در خصوص ارز ترجیحی نهادههای دامی و دانههای روغنی پیشنهاد دولت این است كه مابهالتفاوت ارز ترجیحی و ارز نیمایی به شكل مستقیم بین 60 میلیون ایرانی توزیع شود و برای دهكهای پایین، ماهانه 126 هزارتومان و دهكهای بالا 90 هزار تومان پرداخت شود.
خدابخشی در پایان تاكید كرد: با توجه به اینكه ممكن است حذف ارز ترجیحی بار روانی داشته باشد بنده و نمایندگان مجلس اعتقاد داریم پسازاینكه كشور به ثبات اقتصادی رسید این تجدیدنظر اعمال شود و تا تحقق این ثبات اقتصادی دولت نظارت بر زنجیره تولید، تامین و توزیع كالاهای اساسی را تشدید كند.
مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكههای اجتماعی با شناسه tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقهمندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.
*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.