مدیرعامل اتحادیه مرغداران گوشتی گفت: قیمت مرغ تابع مولفه های تولید از جمله ذرت، سویا و جوجه یكروزه است. در ابتدا باید قیمت این مولفهها مشخص شود تا سپس براساس آن قیمت نهایی مرغ اعلام شود.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، درحالیكه مدیرعامل اتحادیه مرغداران گوشتی معتقد است احتمالا قیمت هر كیلو مرغ بعد از حذف ارز ترجیحی حدود 65 هزار تومان شود، یك نماینده مجلس گفته است كه با حذف ارز ترجیحی قیمت هر كیلو مرغ به 80 هزار تومان خواهد رسید.
حبیب اسدالله نژاد مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی ایران در گفتگو با پارك شهر رادیو تهران درباره اظهار نظرهای این نماینده گفت: قیمت هر محصولی تابع قیمت مولفههای آن است تا زمانی كه ندانیم ارز تخصیصی برای واردات نهادههای دامی و قیمت جوجه یكروزه چقدر خواهد شد نمیتوانیم عدد كارشناسی شده و قابل استنادی برای قیمت مرغ اعلام بكنیم. قیمت هر كیلو مرغ 80 هزار تومان منطقی و واقعی نیست و عددی كه ما به آن رسیدیم كمتر از 65 هزار تومان است.
در صورت حذف ارز ترجیحی؛ صنف تولیدكننده مرغ و تخم مرغ آسیب میبیند
ناصر نبیپور رئیس هیات مدیره اتحادیه مرغ تخمگذار استان تهران در ادامه این گفتگو گفت: 2 ماه قبل پیشبینی خودمان از قیمت تخممرغ را به وزارت جهاد كشاورزی اعلام كردیم، بر اساس پیشبینی ما حداقل قیمت هر كیلو تخممرغ در مرغداری 40 هزار تومان خواهد بود ولی چون كالای ما بر مبنای عرضه و تقاضا است نمیتوانیم بگوییم چه قیمتی به فروش خواهد رسید. شرایطی كه هماكنون بر این بازار حاكم است با شرایطی كه پس از حذف ارز ترجیحی اتفاق خواهد افتاد متفاوت است. امروز ما در بالاترین پیك تولید هستیم اگر ارز ترجیحی حذف شود بنگاههای ما آسیب خواهند دید و عواقب آن طی پنج تا شش ماه پس از حذف ارز ترجیحی مشخص خواهد شد.
جلوگیری از تعطیلی واحدهای تولیدی با فرصت دولت برای حذف ارز ترجیحی
اسدالله نژاد مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی در پاسخ به این پرسش كه آیا تدابیری اندیشیده شده تا قیمت مرغ كاهش پیدا كند و مردم كمتر متضرر شوند؟ اظهار داشت: باید اقدامی بكنیم كه نه تولیدكننده و نه مصرفكننده آسیب نبینند تولید باید استمرار داشته باشد و مانع خروج تولیدكنندگان از چرخه تولید شویم.
وی افزود: اگر حذف ارز ترجیحی هم اكنون اعمال میشد قطعا برخی از واحدها به دلیل فاصله قیمت واقعی و قیمت بازار و انباشت مرغ تعطیل میشدند.
مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی تاكید كرد: این فرصت 1 تا 2 ماهه كه دولت تا حذف ارز ترجیحی داده است باعث شده تا زیرساختها و بسترهای لازم برای این تغییر فراهم شود. در بخش تولید هم باید افزایش بهرهوری و كاهش هزینهها مدنظر قرار بگیرد كه به دنبال فراهم كردن زیرساختهای آن هستیم.
اسدالله نژاد تصریح كرد: با توجه به اینكه دولت در حذف ارز ترجیحی مصمم است امیدواریم با همكاری بخش دولتی و خصوصی شرایط بهگونهای محقق شود كه با حداقل آسیب از این دوران كه شاید سختترین دوران صنعت مرغداری در 30 سال اخیر باشد عبور كنیم.
افزایش نقدینگی حاصل از حذف ارز ترجیحی، گریبان گیر تولیدكنندگان میشود
نبیپور رئیس هیات مدیره اتحادیه مرغ تخمگذار استان تهران در پاسخ به این پرسش كه آیا پیشنهادی برای دولت دارید تا مشكلات این حوزه مرتفع شود؟ گفت: آبان ماه سال جاری در كتابچهای 30 صفحهای پیشنهادهای خودمان برای حل مشكلات این حوزه را به مجلس، دولت و مسئولان مرتبط اعلام كردیم.
وی در ادامه تصریح كرد: برخلاف تولیدكنندگان مرغ گوشتی، تخممرغهای تولیدكنندگان مرغ تخمگذار ما بهترین كیفت را دارد و مشكلی در این زمینه نداریم اما مشكلی كه در آینده گریبان گیر تولیدكنندگان ما خواهد شد افزایش نقدینگی است كه تولیدكنندگان بههیچوجه توان افزایش نقدینگی را نخواهند داشت. اول باید زمینه افزایش نقدینگی تولیدكننده و مصرفكننده صورت بگیرد و پسازآن ارز ترجیحی حذف شود.
مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكههای اجتماعی با شناسه tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقهمندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.
*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.