نظرینیا عضو هیات مدیره شركت عمران شهر جدید پردیس در خصوص چرایی نبود تصفیه خانه برای فازهای متعدد مسكن مهر شهرك پردیس و ورود فاضلاب این واحدها به اراضی منطقه و از همه مهمتر سد ماملو، توضیحاتی را در برنامه پارك شهر ارائه داد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، در خبرها آمده است، سد ماملو كه آب بخشی از رینگ تهران یعنی جنوب و جنوب شرقی تهران را تامین میكند؛ سدی كه از جاجرود و دماوند آب میگیرد و متاسفانه در بین راه میزبان فاضلاب بخشی از مسكن مهر پردیس و دیگر پسابهای منطقه است.
به دنبال انتشار این خبر ابراهیم نظرینیا عضو هیات مدیره شركت عمران شهر جدید پردیس در گفتگو با پارك شهر رادیو تهران درباره این خبر گفت: حدود 84 هزار واحد مسكن مهر در شهر جدید پردیس داریم كه 54 هزار واحد آن در فازهای 3،5،9 و11 است فاضلاب این فازها به تصفیهخانه شماره یك شهر جدید پردیس كه توسط آبفا مدیریت میشود واریز و تصفیه میشود.
سازمان محیط زیست با ساخت تصفیه خانه در جوار مناطق محافظت شده مخالفت كرد
وی افزود: حدود 30 هزار واحد در فاز 8 ساخته شده است كه از سال 1396 تاكنون حدود 10 تا 12 هزار واحد آن را تحویل متقاضیان دادهایم. فاضلاب این فاز مسكن مهر به دلیل موقعیت مكانی كه دارد به تصفیهخانه شماره یك نمیرسد. سال 1391 قرار بر این بود تصفیهخانه دیگری برای فاز 8 مسكن مهر و بخشهای دیگری از شهر جدید پردیس ساخته شود. متاسفانه سازمان محیط زیست به دلیل اینكه فاز 8 در جوار منطقه حفاظت شده است با ساخت این تصفیهخانه موافقت نكرده و مجوز ساخت آن را صادر نكرد.
ساخت تصفیه خانه شماره2 پردیس 20درصد پیشرفت فیزیكی داشته است
نظرینیا گفت: سال 1392 تصفیهخانه را به مناقصه گذاشتیم ولی چون مجوز آن صادر نشده بود عملیات اجرایی آن آغاز نشد. با تلاشهایی كه صورت گرفت اوایل سال 1398 مجوز ساخت تصفیهخانه صادر شد. سال 1399 احداث تصفیهخانه به مناقصه گذاشته شد و امروز پروژه تصفیهخانه 20 درصد پیشرفت فیزیكی داشته است.
فاضلاب فاز 8 مسكن مهر وارد اراضی منطقه میشود
عضو هیات مدیره شركت عمران شهر جدید پردیس افزود: بخشی از فاضلاب فاز 10 هزار واحد فاز 8 مسكن مهر و سایتهای صنعتی اطراف آن وارد اراضی اطراف روستای باغكُمش میشود و درباره ورود فاضلاب این واحدهای مسكونی به سد ماملو اطلاعی ندارم.
به دلیل كارشكنی دستگاههای مرتبط ساخت تصفیهخانه دیر آغاز شد
این مقام مسئول تاكید كرد: یكی از دلایلی كه تصفیهخانه شماره 2 پردیس ساخته نشده مجوزهایی بود كه باید از سوی دستگاههای مرتبط داده میشد و متاسفانه كارشكنی شد و عملیات اجرایی آن دیرتر آغاز شد. در این مدت فاضلاب فاز 8 را جمعآوری كردیم و با یك خط انتقال آن را به اراضی اطراف روستای باغ كُمش وارد 2 لاگن كردیم و تصفیه اولیه را انجام میدهیم و فاضلابی كه وارد این اراضی میشود بسیار اندك است.
لاگنهای تصفیه آب تا 2 ماه آینده به بهرهبرداری میرسد
وی در پاسخ به این پرسش كه شما عنوان میكنید لاگنها آماده است درصورتی كه همكارانتان در شركت عمران گفتند این لاگنها آماده نیست؟ اظهار داشت: این لاگنها در حال آماده شدن است و تا 2 ماه آینده فاضلاب وارد این لاگنها میشود.
فاضلاب شهر جدید پردیس وارد سد ماملو نمیشود
گوینده برنامه در پاسخ به اظهارات نظرینیا عضو هیات مدیره شركت عمران شهر جدید پردیس اظهارداشت شما ابتدا عنوان كردین فاضلاب وارد لاگن می شود، ولی پسازآن عنوان كردید لاگنها هنوز آماده نشده است پس ورود فاضلاب به رودخانه صحت دارد؟ گفت: فاضلاب وارد اراضی ملی اطراف فاز 8 مسكن مهر میشود ولی وارد رودخانه منتهی به سد نمیشود.
محیط زیست عامل ساخته نشدن تصفیه خانه شماره 2 پردیس است
وی در واكنش به اظهارات رئیس اداره محیطزیست شهر پردیس مبنی بر اینكه به شعور مردم توهین نكنید فاضلاب شهرهای جاجرود، بومهن، رودهن، خسروآباد، سعیدآباد و 5 فاز شهر پردیس وارد رودخانه میشود گفت: توسعه شهر جدید پردیس بر اساس یك برنامه جامع كه به تصویب شورای عالی معماری و شهرسازی كشور رسیده جانمایی شده است، پیشبینی شده بود در موعد مقرر تصفیهخانه شماره 2 پردیس ساخته شود یكی از دلایلی كه این تصفیهخانه ساخته نشده خود سازمان محیط زیست است.در هرجایی نمیشود تصفیهخانه ساخت بلكه باید جایی ساخته شود كه بشود فاضلاب را به آنجا انتقال داد.
ساخت تصفیهخانه پردیس توسط مهندسین ریآب جانمایی شده بود
این مقام مسئول در پاسخ به این پرسش كه چرا پیش از اینكه واحدهای مسكونی ساخته شود جایابی تصفیهخانه بررسی نشده تا با مخالفت سازمان محیطزیست پردیس مواجه نشوید؟ تصریح كرد: پردیس یك منطقه كوهستانی است و در هر منطقهای نمیتوان تصفیهخانه ساخت. مطالعاتی توسط مهندسین مشاور ری آب كه مهندس مشاور مادر است صورت گرفته و بهترین مكان برای احداث تصفیهخانه تشخیص داده شده است.
مخالفت 8 ساله محیط زیست با ساخت تصفیهخانه شهر جدید پردیس
عضو هیات مدیره شركت عمران شهر جدید پردیس در پاسخ به این پرسش كه چرا روند ساخت تصفیهخانه به كندی پیش میرود؟ گفت: كندی پیشرفت فیزیكی این تصفیهخانه به این دلیل است كه محیط زیست از سال 91 تا 98 مجوز احداث تصفیهخانه را به ما نداد. آب منطقهای و سایر دستگاههای متولی متاسفانه كارشكنی كردند درنهایت موضوع به هیات دولت رسید و آقای كلانتری رئیس سازمان محیط زیست وقت به این موضوع ورود كردند و با جلسات متعدد نهایتا با یك شرایط سخت مجوز ساخت صادر شد. وقتی میدانند تصفیهخانه فاضلاب پردیس در راستای حفظ محیط زیست و توسعه پایدار است و 8 سال ساخت آن را به تعویق میاندازند به این معنی است كه 8 سال كار بیهوده انجام دادهاند.
وی در پاسخ به این پرسش كه دلایل مخالفت محیط زیست با ساخت این تصفیهخانه چیست؟ اظهار داشت: چون این تصفیهخانه در جوار منطقه حفاظتشده است؛ درحالیكه بخش عمدهای از فاضلاب روستاهای اطراف شهر و مناطق صنعتی وارد همان محیط میشود؛ عقل سلیم میگوید بهتر بود سال 92 با ساخت تصفیهخانه موافق می كردند تا به جای ورود فاضلاب به اراضی، فاضلاب وارد تصفیهخانه میشد.
سازمان محیط زیست در تصویب جایابی شهر جدید پردیس حضور داشته است
عضو هیات مدیره شركت عمران شهر جدید پردیس درباره اظهارات گوینده برنامه مبنی بر اینكه پیش از ساخت پروژه عظیمی مثل مسكن مهر باید جانمایی تصفیهخانه بررسی میشد تا این مشكلات به وجود نیاید، تصریح كرد: سازمان محیطزیست در مراحل احداث شهر جدید پردیس و مطالعات اولیه و مراحل طی شده پروژه حضور داشت. بنابراین وقتی موافقت میكنند شهر جدید پردیس در این مناطق ساخته شود میدانند كه تصفیهخانه آنهم باید اطراف شهر ساخته شود.
عملیات اجرایی ساخت شهر جدید پردیس 30 سال پیش شروع شده است و سازمان محیط زیست در تصویب شهر حضورداشته و امضای آن در شورای عالی شهرسازی و معماری وجود دارد وقتی موافقت كرده است نمیتواند بگوید تصفیهخانه آن در این مكان ساخته نشود.
تلاش میكنیم هیچ فاضلابی از شهر پردیس نزدیك سد ماملو نشود
این مقام مسئول تاكید كرد: كوتاهی محیطزیست این است كه ساخت تصفیهخانه را 8 سال به تعویق انداخته است و در این مدت بخشی از فاضلاب وارد اراضی باغكُمش میشود. تلاش میكنیم تا 2 ماه آینده هیچ فاضلابی از شهر جدید پردیس نزدیك سد نشود. خط انتقال فاضلاب به لاگنها آمادهشده است و تا دوماه آینده لاگنها تكمیل و به بهرهبرداری میرسد.
یكی از دغدغههای ما این است كه فاضلاب وارد محیطزیست نشود ضمن اینكه یكصد میلیارد تومان هزینه كردیم و فاضلاب 54 هزار واحد مسكونی را به تصفیهخانه شماره یك شهر پردیس منتقل كردیم.
زمین تصفیهخانه تبدیل به مسكن مهر نشده است
نظرینیا در پاسخ به این پرسش كه آیا خبر منتشرشده مبنی بر اینكه زمین تصفیهخانه فروختهشده و جای آن مسكن مهر ساختهشده است صحت دارد یا خیر؟ گفت: این موضوع صحت ندارد ساخت تصفیهخانه خارج از محدوده شهر است امكان ندارد جایی را برای تصفیهخانه در نظر بگیریم و بهجای آن مسكن مهر ساخته شود.
متولی صدور قبض آب و فاضلاب وزارت نیرو است
این مقام مسئول درباره اظهارات گوینده برنامه مبنی بر اینكه رئیس اداره محیطزیست شهر پردیس عنوان كردند پول تصفیه فاضلاب ، روی قبض آب از مردم گرفتهشده اما بهجای ساخت تصفیهخانه زمین تصفیهخانه را فروختند تغییر كاربری دادند و مسكن مهر ساختند شما سخنان ایشان را تكذیب میكنید؟ اظهار داشت: اظهارات ایشان صحت ندارد.
پول تصفیه فاضلاب را آبفا میگیرد. به استناد قانون ایجاد شهرهای جدید اعلام میكند بهموازات احداث شهر جدید سایر دستگاههای متولی مربوطه موظف هستند خدمات موردنیاز در بخش زیرساخت و روبناها را متناسب با سایر شهرها برای شهرهای جدید هم ایجاد كند. متاسفانه وزارت نیرو اینكار را نكرده است. همانطور كه قبض آب صادر میكنند بخشی هم مربوط به فاضلاب است و متولی آن وزارت نیرو است.
ما در بخش آب و فاضلاب علیرغم اینكه 800 میلیارد تومان هزینه كردیم به استناد قانون یك ریال هم از مردم نگرفته و نمیتوانیم بگیریم. ما تمام زیرساختها را در شهر جدید پردیس ایجاد كردیم و تحویل وزارت نیرو دادیم و متولی صدور قبض برای مصرف آب و بحث فاضلاب وزارت نیرو است.
مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكههای اجتماعی با شناسه tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقهمندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.
*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.