دبیركل چهاردهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر گفت: با برگزاری همزمان جشنواره هنرهای تجسمی فجر در استانهای كشور جهشی بزرگی در شناسایی و معرفی هنرمندان جدید خواهیم داشت.
چهاردهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر، بهمنماه سال 1400 در تهران و استانهای كشور در بخشهای طوبای زرین، ایثار و فداكاری، آینه در آینه (موزه هنرهای معاصر) و ویژه نظامی گنجوی در 10 رشته هنری برگزار میشود.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی رادیو تهران، سیدعباس میرهاشمی دبیركل چهاردهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر در گفتگو با پاركشهر رادیو تهران درباره بخشهای مختلف این جشنواره گفت: ارسال آثار به این دوره از جشنواره به جهت كمی و كیفی رشد خوبی داشت.
در بخش طوبای زرین كه بخش اصلی این جشنواره است آثار متعددی در رشتههایی همچون عكاسی، نگارگری، نقاشی، خوشنویسی، تصویرسازی، گرافیك، كاریكاتور، سرامیك و هنرهای جدید دریافت و بخشی نخست داوری این آثار انجام شده است. پس از دریافت اصل اثر داوری نهایی به منظور نمایش آثار انجام میشود و درنهایت آثار برتر در این جشنواره مشخص خواهند شد.
بخش ایثار و فداكاری به كرونا و فعالیتهای اجتماعی ایثارگرانه اختصاص دارد
دبیركل چهاردهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر افزود: در این دوره از جشنواره بخش دیگری با عنوان ایثار و فداكاری افزوده شده كه به موضوعات مختلفی همچون كرونا و فعالیتهای اجتماعی ایثارگرانه اختصاص دارد. همچنین بخش نظامی گنجوی نیز بهعنوان یك بخش مجزا تدارك دیدهشده است. ضمنا بخش كیوریتوریال در خصوص كتابت است را در این دوره در نظر گرفتیم.
برگزاری همزمان جشنواره تجسمی فجر در 29 استان كشور
میرهاشمی افزود: از تمامی استانها دعوت كردیم همزمان با جشنواره در تهران جشنواره تجسمی فجر را برگزار كنند و افتتاحیه مختص به خود داشته باشند. بر اساس تعاملی كه با اداره كل ارشاد استانها داشتیم برای هر استانی یك مدیر هنری انتخاب شد تا آثاری از سطح استانها آثار تجسمی جمعآوری و در جشنواره ارائه شود این اتفاق یك جهش بزرگ در راستای شناسایی و معرفی هنرمندان كشور رقم خواهد زد.
جشنواره فجر 15 بهمن آغاز به كار میكند
این مقام مسئول گفت: جشنواره از 15 بهمنماه در مؤسسه فرهنگی و هنری صبا آغاز میشود و اختتامیه آن در اواسط اسفندماه برگزار میشود. با توجه به وضعیت بیماری كرونا تمهیداتی در نظر گرفته شد و سعی كردیم با توجه به زمانبندی برگزاری جشنواره روزهای بازدید از آثار را بیشتر كنیم.
باید به استفاده از آثار هنرمندان در فضای شهری توجه شود
میرهاشمی در پاسخ به این پرسش كه چرا آثاری كه در این جشنواره برگزیده میشوند در تبلیغات، چیدمان شهری و امور فرهنگی دیده نمیشوند؟ تصریح كرد: این مساله یكی از جدیترین مسائل هنرهای تجسمی است. بخشی از این مساله به برنامهریزانی همچون بنده و بخشی از آن به متولیان فرهنگی كشور باز میگردد كه این دو باید در تعامل باهم این موضوع را حل كنند.
بخش پژوهشی "آینه در آینه" 28 دی در موزه هنرهای معاصر افتتاح میشود
دبیركل چهاردهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر اظهار داشت: امسال بخشی با عنوان "آینه در آینه " در جشنواره هنرهای تجسمی داریم كه كاملا پژوهشی است و در موزه هنرهای معاصر ارائه میشود و در واقع مروری بر تحولات هنر معاصر بین سالهای 1353 تا 1363 است كه فردا در موزه هنرهای معاصر افتتاح و مدت 2 ماه آثار در این موزه باقی خواند ماند.
متاسفانه راجع به تاریخ معاصر خیلی پژوهشهای جدی و فراگیری نداشتیم. اگر این پژوهشها بهموقع انجام و منتشر شود میتواند در بخش علمی و ارتقاء دانش هنری هنرمندان اثرگذار باشد.
استفاده از آثار تجسمی هنرمندان در فضای شهری موجب دلگرمی آنها میشود
آثار تجسمی تولید میشود تا دیده شود و از آن بهرهبرداری شود وقتی آرشیو بشود و به انبار برود قطعا بدون ارزش است. خوب است شهرداریها كه متولی معماری و مبلمان شهری هستند از آثار هنرمندان استفاده كنند این مساله باعث دلگرمی هنرمندان میشود و موجب لذت بسری برای شهروندان میشود.
این جمله كه میگویند تاریخمان ویرایش نشده است برای بنده آزاردهنده است شاید هنرمندان ما نتوانستند تاریخ و هنرمان را ویرایش و بیان كنند.
مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وبسایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكههای اجتماعی با شناسه tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقهمندان میتوانند برنامههای رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.
*هرگونه بهرهبرداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاعرسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.