معاون و سخنگوی سازمان انرژی اتمی اظهار داشت: به دلیل مشكلات اقتصادی در سالهای اخیر 700 میلیون یورو به كشور روسیه بدهكار هستیم ولی در این سالها هیچگاه كشور روسیه خلف وعده نكرده و ساخت نیروگاه اتمی بوشهر را متوقف نكرده است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، پس از سفر آیتالله سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهوری اسلامی ایران به مسكو و دیدار با ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه، بهروز كمالوندی معاون و سخنگوی سازمان انرژی اتمی ایران در گفتگو با پارك شهر رادیو تهران درباره دستاوردهای این سفر اعلام كرد: ارتقاء و توسعه همكاریهای راهبردی هستهای دو كشور یكی از مهمترین موضوعات مورد بحث این دیدار بود. روسیه یكی از بهترینها در حوزه انرژی اتمی است و حدود 40 درصد سوخت دنیا را تامین میكند و به دنبال تامین 60 درصدی سوخت دنیا است.
روابط ایران و روسیه استراتژیك است
وی با تاكید بر اینكه ایران و روسیه روابط استراتژیك دارند افزود: استراتژیك بودن چند ویژگی خاص دارد اول اینكه طولانیمدت است، دوم اینكه متضمن منافع دو طرف است و همچنین غیرقابل گسست است.
گسترش روابط ایران و روسیه در حوزه نیروگاهی
سخنگوی سازمان انرژی اتمی گفت: برای ساخت هر یك از نیروگاهها 5 میلیارد دلار سرمایهگذاری میشود و ساخت این نیروگاهها در حوزههای مختلف ایجاد شغل میكند و جنبههای اقتصادی زیادی دارد. هماكنون نیروگاهی در كشور داریم كه با كمك كشور روسیه ساخته شده است و زمانی این نیروگاه ساخته شده است كه هیچ كشوری حاضر به همكاری با ایران نبود. هماكنون 2 نیروگاه در كشور توسط كشور روسیه در حال ساخت است و با توجه به این مذاكرات قرار بر این شد كه در حوزه نیروگاهی روابط دو كشور گستردهتر شود.
همكاری ایران و روسیه تنها محدود به ساخت نیروگاه نیست
كمالوندی گفت: مذاكرات ایران و روسیه در حوزه انرژی اتمی تنها محدود به ساخت نیروگاه نیست. این مذاكرات در حوزه انرژی و غیر انرژی است در حوزه انرژی ساخت نیروگاه است و در حوزه غیر انرژی ساخت راكتورهای تحقیقاتی، راكتور گداخت هستهای و تولید رادیو دارو شامل میشود كه در این حوزههای روابط بسیار خوبی با كشور روسیه داریم.
روسیه ساخت نیروگاه اتمی بوشهر را به دلیل بدهی كشورمان متوقف نكرده است
معاون و سخنگوی سازمان انرژی اتمی اظهار داشت: به دلیل مشكلات اقتصادی در سالهای اخیر 700 میلیون یورو به كشور روسیه بدهكار هستیم ولی در این سالها هیچگاه كشور روسیه خلف وعده نكرده و ساخت نیروگاه اتمی بوشهر را متوقف نكرده است. این خود دلیلی بر اثبات روابط استراتژیك كشورمان با روسیه است اگر تنها یك رابطه اقتصادی بود ساخت این پروژه 2 سال قبل متوقف میشد. این نشاندهنده اراده رهبران سیاسی این دو كشور است.
وی با تاكید بر اینكه قرار است ایران تبدیل به یك سازنده سوخت نیروگاهی شود تصریح كرد: با كشور روسیه همكاریهای خوبی در این زمینه داریم كه منجر به تحقق این هدف میشود.
كمالوندی در پاسخ به این پرسش كه با توجه به ساخت نیروگاههای جدید در كشور آیا در حوزه تولید برق و تاسیسات تولید آب شیرین، شاهد همكاری با كشور روسیه خواهیم بود؟ تصریح كرد: بهطور اصولی نیروگاههای اتمی چندمنظوره است و تنها به دو مورد خاص تولید برق و تولید آب شیرین اختصاص ندارد. میتوان از گرمای تولید شده در نیروگاههای اتمی در تاسیسات آبشیرینكن استفاده كرد.
وظیفه سازمان انرژی اتمی شیرین سازی آب نیست
این مقام مسئول با تاكید بر اینكه سازمان انرژی اتمی مستقیما مسئولیت تولید آب شیرین را به عهده ندارد گفت: اگر وزارت نیرو مستقیما به ما سفارش بدهد این كار را انجام میدهیم كما اینكه ما هماكنون بدون استفاده از ظرفیتهای هستهای آب شیرین تولید میكنیم.
دستیابی به 10 هزار مگاوات برق هستهای حداقل نیاز كشور است
كمالوندی تصریح كرد: دستیابی به 10 هزار مگاوات برق هستهای حداقل نیاز كشور است. در حال حاضر باید 8 تا 12 هزار مگاوات برق نیروگاهی داشته باشیم كه در این زمینه عقبافتادگی زیادی داریم تامین این میزان برق كمك زیادی به كاهش آلودگی هوا میكند.
هر نیروگاه اتمی از ورود حدود 7 میلیون تن آلاینده به فضا جلوگیری میكند و كشوری كه آلودگی هوا دارد باید به این مساله توجه كند ضمن اینكه ساخت این نیروگاههای اتمی كمك میكند تا از همه منابع نفت و گاز استفاده نكنیم و آنها را صادر كنیم. فكر میكنم روسیه یكی از بهترین كشورهایی است كه میتوانیم با او همكاری داشته باشیم.
مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكههای اجتماعی با شناسه tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقهمندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.
*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.