مدیر روابط عمومی سازمان بورس و اوراق بهادار با اشاره به اینكه سود سهام عدالت 500 تا 600 هزار تومان است گفت: تلاش میكنیم تا شركتهای بورسی تا پایان سال جاری و به صورت یكجا سود سهامداران عدالت را واریز كنند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، محمدهادی سلیمی زاده، مدیر روابط عمومی سازمان بورس و اوراق بهادار در گفتگو با پارك شهر رادیو تهران درخصوص واریز سود سهامداران عدالت، گفت: سود سال 98 سهامداران عدالت واریز شد. برخی از این شركتها سود سهام را در قالب افزایش سرمایه واریز كردند و برخی از آنها كه از واریز سود استنكاف كرده بودند كه سازمان بورس شكایتهایی را علیه آنها تنظیم و به مراجع قضایی ارائه داده تا به تخلف این شركتها بپردازد.
سود سهامداران عدالت بیشتر به صورت نقدی پرداخت میشود
وی افزود: امسال شاهد جهش خوبی در سودآوری شركتها بودیم و عمده مبالغ سود سهام عدالت در قالب سود نقدی به دارندگان این سهام واریز خواهد شد. البته برخی از این شركتها مبلغ اندكی از سود را در قالب افزایش سرمایه به سهامداران پرداخت میكنند و به مرور تعداد سهام متقاضیان افزایش پیدا می كند.
سود سهام عدالت 500 تا 600 هزار تومان است
مدیر روابط عمومی سازمان بورس و اوراق بهادار با تاكید بر اینكه واریز سود سهام عدالت سال 99 تاریخ مشخصی ندارد گفت: تلاش میكنیم تا 49 شركت بورسی كه در حال حاضر سود سهام عدالت را پرداخت میكنند تا پایان سال جاری و به صورت یكجا سود سهامداران را واریز كنند. مبلغی بین 500 تا 600 هزار تومان برای سود دارندگان سهام عدالت درنظر گرفته شده است كه البته این مبلغ برای كسانی است كه سهام یك میلیون تومانی دارند و برای افرادی كه سهام 500 هزار تومانی دارند نصف این مبلغ پرداخت خواهد شد.
دارندگان سهام عدالت میتوانند از بانك ملی وام بگیرند
سلیمی زاده اظهار داشت: در حال پیگیری هستیم تا بتوانیم از سهام عدالت به عنوان ضمانت برای پرداخت وامهای خرد از طریق تمام بانكها اقدام كنیم. البته هم اكنون بانك ملی این وام را به دارندگان سهام عدالت پرداخت میكند و در حدود 120 هزار نفر تا كنون این وام را اخذ كرده اند.
شركتهای بورسی باید سود سهامداران را از طریق سامانه سجام واریز كنند
این مقام مسئول درباره اجباری شدن پرداخت سود سهام شركتها از طریق سامانه سجام گفت: در سالهای گذشته شركتهای بورسی، سهامداران خود را برای دریافت سود تقسیمی به بانكها ارجاع میدادند كه دردسر این كار بویژه برای رقمهای اندك باعث میشد برخیها از دریافت این سودها منصرف شوند و یا بخش زیادی از این پولها برای مدتها در حساب شركتها باقی بماند.
همین موضوع باعث شد از سال 98 سامانهای تحت عنوان سجام (سامانه جامع اطلاعات مشتریان) برای حل این مساله راهاندازی شود تا شركتهای بورسی از این طریق سود تقسیمی سهام را بطور مستقیم به حساب افراد واریز كنند.
رسوب سود سهامداران در شركتها
وی افزود: پرداخت سود شركتهای بورسی با روشهای غیرسجامی موجب شده سود به جای اینكه به دست سهامداران برسد در حساب شركتها رسوب كند این مبالغ حق الناس بوده و سالهای سال است به آن بیتوجهی شده است. لزوم پرداخت سود سهام از طریق سامانه سجام مانع بروز چنین تخلفی می شود.
جریمه شركتهای بورسی كه از قانون سرپیچی میكنند تاچیز است
مدیر روابط عمومی سازمان بورس و اوراق بهادار اذعان داشت: برخی از شركتها بورسی برای پرداخت سود سهام از طریق سامانه سجام مقاومت می كنند كه نتیجه این مقاوتها جرایمی است كه برای آنها در نظر گرفته می شود ولی مبالغ جریمه خُرد و بسیار ناچیز است. از مجلس میخواهیم تا قوانین را ارتقا بدهد تا بتوانیم با جدیت بیشتری اجرای این قانون را دنبال كنیم.
جبران ضرر و زیان نماد پالایش به عهده سازمان بورس نیست
وی در پاسخ به این پرسش كه پیش از این مسئولان از جبران ضرر و زیان سهامداران صندوق پالایش یكم خبر داده بودند آیا محقق خواهد شد یا خیر؟ گفت: دولت وقت در ارزشگذاری نماد پالایش درست عمل نكرده بود و تشویق مردم برای خرید این نماد اقدام درستی نبود ضمن اینكه در آن مقطع زمانی فروشها و قیمتها هیجانی بود. جبران این ضرر و زیان به عهده سازمان بورس نیست و مربوط به وزارت نفت است.
مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكههای اجتماعی با شناسه tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقهمندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.
*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.