رئیس مركز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی گفت: بهمحض آماده شدن پیشنویس اصلاح قانون بهكارگیری سلاح توسط نیرویهای مسلح، این قانون خارج از نوبت در مجلس به رأی گذاشته خواهد شد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیوتهران، پس از شهادت سرهنگ علیاكبر رنجبر مامور پلیس شیراز به دست اراذلواوباش، مسئولان به دنبال اصلاح قانون استفاده از سلاح توسط ماموران نیروهای مسلح هستند.
بابك نگاهداری رئیس مركز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی در خصوص پیشنویس اصلاح قانون بهكارگیری سلاح توسط ماموران نیروهای مسلح در موارد ضروری گفت: قانون بهكارگیری سلاح توسط نیروی مسلح سال 1373 به تصویب رسیده است اما ضعفها و ابهاماتی در این قانون وجود دارد و پس از گذشت سالها به این نتیجه رسیدیم كه باید اصلاحاتی در این قانون صورت بگیرد. باید شرایط و ویژگیهای اختصاصی جامعه و مأموریتهای پلیس در حوزهای مختلف در این قانون شفافسازی شود.
اصلاح قانون استفاده از سلاح، خارج از نوبت در مجلس بررسی میشود
وی با اشاره به اینكه شاید این قانون در سال 1373 بهترین قانون بوده ولی هماكنون بنا به تجربههایی كه در این سالها كسب شده است نیاز به بازنگری دارد گفت: مركز پژوهشهای مجلس و ستاد كل نیروهای مسلح با یكدیگر همكاری دارند و پیشنهادهای خود را برای اصلاح این قانون مطرح كردهاند و در اسرع وقت پیشنویس اصلاحی آماده خواهد شد و ریاست مجلس هم اعلام كردهاند كه بهمحض آماده شدن این پیشنویس اصلاح این قانون خارج از نوبت در مجلس به رأی گذاشته خواهد شد.
رئیس مركز پژوهشهای مجلس اظهار داشت: وظیفه نیروی انتظامی برقراری امنیت در جامعه است اگر اراذلواوباش و قاچاقچیان بدانند كه مامور پلیس از اقتدار لازم برای بهكارگیری اسلحه برخوردار نیست بهراحتی میتوانند به نیروی انتظامی غلبه كنند. آسیب عمده این اتفاق به نیروی انتظامی و مردم باز میگردد و آنها بیش از گذشته در تعرض به حقوق مردم گستاختر خواهند شد.
باید مصادیق استفاده از اسلحه برای ماموران انتظامی تبیین شود
نگاهداری در پاسخ به این پرسش كه گاهی مواقع مامور نیروی انتظامی با سارقی مقابله میكند و سارق دچار آسیب میشود و در این شرایط آن مامور نیروی انتظامی است كه بازخواست میشود چگونه میتوان این نگرانی را برای ماموران انتظامی حل كرد؟ اظهار داشت: دورههای آموزشی و توجیهی برای ماموران نیروی انتظامی باید بیش از گذشته برگزار شود تا مصادیق استفاده از اسلحه برای آنها تبیین شود.
وی تصریح كرد: متأسفانه ابهام و عدم شفافیتی كه در بخشهایی از این قانون وجود دارد باعث میشود بین ضابطان دادگستری با ماموران نیروی انتظامی در خصوص مصداق بهكارگیری از اسلحه در هر ماموریتی اختلافنظر پیش بیاید كه پیشازاین هم این اختلافنظرها وجود داشته و موجب وضع دیه و جرایمی برای ماموران انتظامی شده است كه با اصلاح این قانون به دنبال رفع مشكلات اینچنینی هستیم.
قوانین كشور باید سیر تكاملی خود را طی كنند
رئیس مركز پژوهشهای مجلس گفت: وضع قوانین بستگی به شرایط حضور ماموران است قوانین بهكارگیری اسلحه در تمام كشورها در حال تغییر است و وحی منزلی وجود ندارد. بسته به ویژگیهای جغرافیایی و فرهنگی باید به تدریج قوانین ما مسیر تكاملی خود را طی كنند تا هم از اقتدار نیروی انتظامی برخوردار باشیم و هم در مواقع غیرضروری از سلاح استفاده نشود.
مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكههای اجتماعی با شناسه tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقهمندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.
*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.