تهران ما،سلامت شنبه تا چهارشنبه از ساعت 10:35 به مدت 15 دقیقه

رادیو تهران

تهران ما سلامت

اگر فرزند شما واكسن سرخك نزده؛ برای تزریق آن عجله كنید+فایل صوتی


رئیس اداره بیماری‌های قابل پیشگیری با واكسن گفت: با توجه به افزایش مهاجرت اتباع غیر ایرانی به كشورمان طی ماه‌های گذشته و خطر افزایش بیماری سرخك در كشور، خانواده‌های كودكانی كه واكسن سرخك نزده اند برای واكسینه كردن فرزند خود عجله كنند.

1401/01/21
|
13:37
|

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، دكتر محسن زهرایی رئیس اداره بیماری‌های قابل پیشگیری با واكسن در گفتگو با برنامه تهران ما سلامت درباره بیماری سرخك گفت: این بیماری ویروسی، مسری‌ترین بیماری عفونی شناخته شده در سطح جهان است. سرخك به راحتی از طریق تنفس به دیگران منتقل می‌شود.

علائم سرخك در مراحل اولیه شبیه سرماخوردگی است
وی درباره علائم سرخك گفت: پس از 10 روز تا دو هفته كه دوره نهفتگی این بیماری است فرد دچار تب و علائم سرماخوردگی همچون آبریزش بینی، سرفه، قرمزی چشم‌ها، بی‌حالی و بی‌اشتهایی شده و پس از گذشت 4 تا 5 روز، دانه‌های قرمزرنگ بر روی پوست سر و صورت ظاهر شده و به مرور زمان به اندام تحتانی می‌رسند و پس از 4 تا 5 روز دیگر با همین روند شروع به پاك شدن می‌كند.

بیماری سرخك تنها با دو تزریق براحتی قابل پیشگیری است
رئیس اداره بیماری‌های قابل پیشگیری با واكسن یادآور شد: بیماری ویروسی سرخك در مرحله نهفتگی و پیش از بروز دانه‌های قرمزرنگ قابل تشخیص نیست و در همین مرحله است كه بیماری به دلیل عدم تشخیص پزشك به شدت مسری است و به راحتی به افراد دیگر منتقل می‌شود. مسری بودن بیماری تا 4 روز اولی كه دانه‌های قرمز پررنگ بر روی پوست وجود دارند مسری است اما معمولا چون بیماری تشخیص داده شده و افراد بیمار از افراد سالم جدا می‌شوند قابلیت سرایت‌پذیری آن كم می‌شود.
وی افزود: این بیماری با تزریق دو نوبت واكسن در 12 و 18 ماهگی پس از تولد برای سالیان طولانی قابل پیشگیری است.

سرخك به راحتی می‌تواند از پاكستان و افغانستان وارد ایران شود
دكتر زهرایی تاكید كرد: گواهی حذف سرخك بومی برای كشور ما به معنای به صفر رسیدن آن نیست و می تواند بیماری سرخك در كشور وجود داشته و در آینده هم وجود داشته باشد. بیماری‌های عفونی قائل به مرزهای جغرافیایی نیستند در كشورهای همسایه به ویژه افغانستان و پاكستان بیماری سرخك شیوع بیشتری دارد و به همین دلیل می تواند به راحتی از طریق سفر وارد كشور ما شود.

بیشترین كانون‌های خطر سرخك در بین اتباع غیرایرانی است
رئیس اداره بیماری‌های قابل پیشگیری با واكسن یادآور شد: مسئله مهم برای ما این است كه مطمئن باشیم همه فرزندان ما واكسن خود را به موقع دریافت كرده‌اند و در معرض خطر انتشار بیماری نیستند اگر از این امر اطمینان داریم نباید نگران همه‌گیری گسترده باشیم. بیشترین كانون‌های خطر در بین اتباع غیرایرانی است كه در كشور ما زندگی می كنند. این افراد معمولا محل ارجاع اتباع غیر ایرانی‌ هستند كه به تازگی وارد كشورمان شده اند و اینها بیشترین درصد كانون‌های خطر بیماری را به خود اختصاص داده اند.

پوشش واكسن كودكان اتباع غیر ایرانی؛ 7 درصد كمتر از كودكان ایرانی است
وی تاكید كرد: این افراد معمولا پوشش واكسیناسیون مناسب و كافی ندارند. بر اساس مطالعات، پوشش واكسن كودكان اتباع غیر ایرانی كه در كشور ما زندگی می كنند حدود 6 تا 7 درصد كمتر از كودكان ایرانی است. واكسیناسیون كودكان در این افراد نیازمند آموزش است و باید پوشش واكسیناسیون در این جوامع بالا برود چرا كه این افراد در بین اقشار ایرانی زندگی می كنند و اگر به بیماری مبتلا شوند می‌توانند بقیه افراد مستعد را هم آلوده كنند.

نقش منفی شیوع كووید در ماه‌های اول بر پوشش واكسیناسیون كودكان مشهود است
وی در پاسخ به اینكه آیا شیوع بیماری كرونا موجب غفلت خانواده‌ها از تزریق واكسن برای فرزندانشان شده است؟ گفت: شیوع كووید در ماه‌های اول پوشش واكسن را تحت تاثیر قرار داد. خانواده‌ها ترسیده بودند. بر اساس برخی آموزش‌های دوره كووید فكر می‌كردند واكسن فرزندان جزو كارهای اضطراری نیست و در این مدت برای كارهای مهم باید از منزل بیرون رفت. پس از این مدت با آموزش خوب، خانواده‌ها به واكسیناسیون فرزندانشان توجه بیشتری كردند و در حال حاضر در شرایط مطلوبی هستیم.

خانواده، كودكانی كه واكسن سرخك نزده اند برای تزریق آن عجله كنند
دكتر زهرایی با اشاره به شیوع بالای بیماری سرخك در دو كشور پاكستان و افغانستان نسبت به ماه‌های گذشته و به ویژه مهاجرت اتباع افغانستانی به ایران موارد بیشتری از سرخك وارد كشور شده است. هشدار ما به خانواده هایی است كه برای واكسیناسیون فرزند خود اقدام نكرده اند. این خانواده ها باید به سرعت فرزند خود را حتی اگر 5 یا 6 ساله باشد، واكسینه كنند.

مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب‌سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكه‌های اجتماعی با شناسه tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقه‌مندان می‌توانند برنامه‌های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.

*هرگونه بهره‌برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع‌رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.

دسترسی سریع
تهران ما سلامت