تهران ما،سلامت شنبه تا چهارشنبه از ساعت 10:35 به مدت 15 دقیقه

رادیو تهران

تهران ما سلامت

وزیر بهداشت: واكنش به اختصاص 780 میلیون دلار برای واردات دارو

وزیر بهداشت درخصوص برخی اظهارات درباره اختصاص 780 میلیون دلار ارز دولتی به سه شركت وارد كننده دارو توضیحاتی ارائه داد.

1398/11/09
|
18:53
|

سعید نمكی وزیر بهداشت در برنامه تهران كلینیك رادیو تهران در خصوص آخرین وضعیت كنترل ویروس كرونا در كشور توضیح داد: كرونا ویروس اولین بار در سال 2003 عامل بیماری سارس بود و در سال 2012 در قالب یك بیماری دیگر در عربستان مشاهده شد و یك قربانی گرفت.

وی با بیان اینكه ویروس جدیدی كه در چین شایع شده است نوع جدیدی از این بیماری است، گفت: پس از اطلاع از شیوع این بیماری در كشور چین و به دلیل اینكه اتباع چینی به كشور ما رفت و آمد داشتند وزارت بهداشت اقدامات پیشگیرانه را در دستور كار خود قرار داد و در تمام مبادی و ورودی‌های كشور اعم از فرودگاه‌ها،‌راه‌های زمینی و دریایی كارشناسان بهداشت مستقر شدند كه خوشبختانه تاكنون هیچ موردی از این بیماری در كشور گزارش نشده است.

وزیر بهداشت توصیه كرد: شدت و كشندگی این ویروس مانند آنفلوآنزای H1N1 كه در كشور ما شایع شد، نیست اما شدت سرایت آن زیاد است. لذا ما توصیه می‌كنیم برای پیشگیری از این بیماری شستن دست‌ها و رعایت نكات بهداشتی و همچنین استفاده از ماسك در اماكنی مانند فرودگاه‌ها مدنظر قرار داشته باشد.

*واكنش به اختصاص 780 میلیون دلار برای واردات دارو

نمكی در پاسخ به پرسشی درباره اختصاص 780 میلیون دلار ارز دولتی به سه شركت وارد كننده دارویی اظهار داشت: از روزی كه من وارد وزارت بهداشت شدم تمام قد از تولید داخل دفاع كردم و هیچ موردی را نمی‌توانید پیدا كنید كه ما در كشور كمبود نداشته باشیم و آن دارو را وارد كرده باشیم.

وی گفت ارز دریافتی دارو در سال گذشته 3 میلیارد و 600 میلیون دلار بوده است،‌ كه این رقم امسال به زیر سه میلیارد دلار كاهش یافته و ما 25 درصد از واردات داروها جلوگیری كردیم و همچنین نسبت به سال قبل 30 درصد ارز بیشتری به تولید كنندگان اختصاص دادیم.

وزیر بهداشت افزود: امسال از طلایی ترین سال‌های حمایت از تولید داخل پس از انقلاب اسلامی به شمار می‌رود. به صورتی كه كارخانه‌های داروسازی تا 6 ماه آینده مشكلی در زمینه تامین مواد اولیه ندارند و هیچ كارخانه‌ای به دلیل كمبود مواد اولیه تعطیل نخواهد شد.

نمكی با بیان اینكه حمایت از تولید داخل در حوزه تجهیزات پزشكی نیز در دستور كار ما قرار دارد،‌ افزود: خرید هزار دستگاه دیالیز و 10 دستگاه رادیوتراپی از تولید كنندگان داخلی در راستای حمایت از صنعتگران كشور صورت گرفت.

*تلاش برای تامین داروهای بیماران خاص

وی در ادامه با اشاره به وضعیت تامین دارو برای بیماران خاص در شرایط تحریم گفت: در زمینه تامین دارو برای این بیماران عزیز ما تمام تلاش خود را به كار گرفته‌ایم و لیست دارویی این بیماران را محدود كرده‌ایم. به این دلیل كه در نشست‌هایی كه با انجمن‌های علمی برگزار شد متوجه شدیم كه برخی از داروها اثربخشی لازم را ندارند و علاوه بر ارزبری عوارضی نیز برای بیماران ایجاد می‌كنند.

وزیر بهداشت تاكید كرد: ما همواره داروهای مورد نیاز بیماران خاص را كه در كشور تولید نمی‌شود را از طریق واردات تامین می‌كنیم اما متاسفانه در زمینه تامین دارو برای بیماران MPS آمریكایی‌ها محدودیت‌هایی را ایجاد كرده‌اند كه ما این داروها را با واسطه و با قیمت بالاتر هم كه شده تامین خواهیم كرد.

* سرانجام سامانه تی‌تك

نمكی در خصوص آخرین وضعیت سامانه تی‌تك توضیح داد: در روزهای ابتدایی كه من به وزارت بهداشت آمده‌ام متوجه شدیم كه این سامانه از نواقص و كمبودهایی در زمینه كنترل موجودی دارو و موجودی مواد اولیه برخوردار است كه با كمك دوستان تلاش كردیم نواقص آن را برطرف كنیم.

وی ادامه داد: بیش از 10‌ها جلسه برای رفع مشكلات این سامانه برگزار شده است و ما امیدواریم بتوانیم از تی‌تك جدیدی رونمایی كنیم كه دستگاه‌های نظارتی نیز دسترسی لازم را به آن داشته باشند تا از این طریق بتوانیم گام مؤثری در زمینه كنترل تخلفات برداریم.

وزیر بهداشت در ادامه با اشاره به بدهی‌های سازمان تامین اجتماعی اظهار كرد: بیشترین رقم بدهی بیمه‌ها مربوط به تامین اجتماعی بود كه این رقم به 10 هزار میلیارد تومان می‌رسید اما متاسفانه ماه‌ها بود كه پرداختی صورت نگرفته بود. ما می‌دانیم سازمان تامین اجتماعی در فشار و مضیقه مالی قرار دارد و به همین دلیل طی روزهای گذشته بخشی از مطالبات خود را دریافت كردیم و مابقی را تلاش خواهیم كرد با رایزنی‌ها دریافت كنیم اما نكته قابل توجه این است كه ما نگذاشتیم به هیچ بیمه شده تامین اجتماعی فشار وارد شود. به طور مثال پرستاران ما 15 ماه است كارانه خود را دریافت نكرده‌اند اما خدمات آنها به بیمه شدگان تامین اجتماعی كاهش نیافته است.

*اصلاح سیستم قاصدك

نمكی در ادامه با اشاره به مطالبات پرستاران اظهار داشت: پرداخت‌ها را در رابطه بامعوقات چند ماهه این عزیزان انجام شده و امیدواریم تا پایان سال به گونه‌ای عمل شود كه این افراد كمترین مطالبه را داشته باشند.

وی افزود:‌در زمینه پرستاری طرح قاصدك تغییر یافت و شیوه پرداخت جدیدی را برای پرستاران فراهم كردیم كه از این پس اضافه كار و كارانه از هم جدا می‌شوند و پرستاران اضافه كار خود را همراه با حقوق دریافت می‌كنند.

وزیر بهداشت افزود:‌در حال تعیین تعرفه پرستاری در منزل هستیم و معتقدیم بیمارانی مانند افراد سكته مغزی كه در آی‌سی‌یو بستری هستند و خدمات خاصی دریافت نمی‌كنند می‌توانند در منزل بستری شوند و خدمات پرستاری را با پوشش تامین اجتماعی دریافت كنند كه امیدواریم این اقدام نیز به زودی تصویب و به سرانجام برسد.

*افتتاح 8100 تخت بیمارستانی

نمكی در پایان گفت: تا هفته سلام در قالب طرح پویش2050 هزار پروژه بهداشتی و درمانی افتتاح خواهد شد و خوشبختانه ما امسال توانستیم با اولویت مناطق محروم 8 هزار و 100 تخت بیمارستانی را افتتاح كنیم و انشالله در هفته‌های آتی تعدادی زیادی از پروژه‌های دیگر در نقاط كمتر برخوردار افتتاح خواهد شد.

مخاطبان در محدوده استان تهران از طریق موج اف.ام ردیف 94 مگاهرتز و ای.ام ردیف 1332 كیلوهرتز شنونده ما خواهند بود.
همچنین شنوندگان از سرتاسر كشور هم می توانند شبكه رادیویی تهران را از طریق گیرنده های دیجیتال(ست تاپ باكس) دریافت كنند.

#تهران 360
#تهران360
#تهران_360
#tehran360
#tehran_360
#tehraan360
#tehraan_360

دسترسی سریع
تهران ما سلامت