تهران ما،سلامت شنبه تا چهارشنبه از ساعت 10:35 به مدت 15 دقیقه

رادیو تهران

تهران ما سلامت

اعلام نتیجه بررسی نهایی مرحله سوم كارآزمایی واكسن كرونای پاستور تا دو ماه دیگر+فایل صوتی


رئیس انستیتو پاستور ایران گفت: مرحله سوم كارآزمایی بالینی واكسن پاستور روز دوشنبه 31 خرداد به پایان رسید و ارزیابی نهایی داده ها تا دو ماه طول خواهد كشید.

1400/04/02
|
08:43
|

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، دكتر علیرضا بیگلری رئیس انستیتو پاستور ایران در گفتگو با برنامه تهران ما سلامت رادیو تهران درباره روند كارآزمایی واكسن پاستور گفت: فاز نهایی یا همان فاز سوم تست انسانی واكسن بركت بر روی 24 هزار نفر از هموطنانمان و در هشت شهر كشور كارآزمایی شد. روزدوشنبه 31 خردادماه طبق برنامه آخرین گروه از هموطنانمان در شهر بابل تزریق دوم را دریافت كردند و در نهایت با تحلیل نتایج می‌توانیم درمورد عوارض و كارایی این واكسن ارزیابی داشته باشیم.

وی افزود: همه واكسن‌ها امروزه مشخص شده كه به دوز یادآور نیاز دارند و خوشبختانه واكسن پاستور یكی از معدود واكسن ها در دنیا است كه دوز بوستر(یادآور) دارد و ما در دو شهر زنجان و یزد دوز یادآور این واكسن را مورد استفاده قرار خواهیم داد.

رییس انستیتو پاستور ایران با تاكید بر اینكه همه ی 24 هزار نفری كه وارد مطالعه شدند به صورت داوطلبانه حضور داشتند گفت: شش شهر از این شهرها دو مرحله واكسن را دریافت كرده‌اند و دو شهر زنجان و یزد نیز علاوه بر دو دوز واكسن دوز یادآوری را نیز دریافت خواهند كرد تا اثر دوز یادآور یا تقویت كننده را هم بررسی كنیم.

وی در پاسخ به اینكه چرا واكسن ها دوز یادآوری دارند؟ گفت: امروز كاملا مشخص شده است كه تمام واكسن ها به دوز یادآوری احتیاج خواهند داشت چون وقتی دو دوز واكسن تزریق می‌شود بعد از مدتی حدود 9 ماه ایمنی بدن كاهش پیدا می‌كند و نیاز به تزریق بوستر(یادآور) است كه ایمنی بدن دوباره فعال شود تا بتواند مصونیت لازم در برابر ابتلاء به بیماری را ایجاد كند به همین دلیل تمام شركت‌های سازنده واكسن از جمله شركت بزرگ فایزر به ساخت واكسن یادآور را آغاز كرده است.
وی افزود: واكسیناسیون دیگر دومرحله ای نیست و مرحله سوم كه تزریق یادآور است اضافه شده كه ممكن است باز هم این مراحل افزایش پیدا كند.

بیگلری درخصوص استفاده واكسن پاستور برای زیر سن 18 سال اظهار داشت: با توجه به اینكه این واكسن روی 44 هزار نفری كه در فاز 3 در كوبا انجام شد و 24 هزار نفری كه در ایران انجام شد نشان داد كه بی‌نهایت كم‌عارضه است و یكی از معدود واكسن‌های دنیا است كه برای زیر 18 سال در حال تست است و شواهد نشان می‌دهد كه برای سنین 5 الی 18 سال یكی از واكسن‌‌های مطمئن است.تعداد كمی از واكسن ها در جهان برای قشر زیر 18 سال تست شده اند. با وجود این واكسن در كشور ما كه تولید موسسه انستیتو پاستور است امیدواریم بتوانیم برای كودكان و نوجوانان كشورمان از این واكسن استفاده كنیم.

وی به نتایج اولیه واكسن پاستور اشاره كرده و اظهار داشت: با توجه به اینكه در كشور كوبا انواع آفریقای جنوبی، نیویورك و هندی شایع است؛ این واكسن توانسته با 62 درصد در مقابل این سوش‌ها كه از خطرناك‌ترین سوش‌ها محسوب می‌شود كارایی داشته باشد.

رییس انستیتو پاستور ایران با اشاره به مشترك بودن واكسن پاستور و فینلای كوبا خاطرنشان كرد: ما دو دهه همكاری با كشور كوبا داریم و نمونه این همكاری واكسن هپاتیت ب است. این واكسن هم واكسن مشترك انستیو پاستور و انستیتو كوبا است و در دو كشور تهیه می شود و قرار است ابتدا نیازهای داخلی دو كشور تامین شود و پس از آن وارد فاز صادرات شود كه با توجه به كارآیی بالای این واكسن درخواست خرید برای آن بسیار زیاد خواهد بود.

بیگلری در ادامه با اشاره به اینكه فرد پس از بهبودی كرونا تا مدت محدودی ایمن بوده و سپس دوباره می تواند مبتلا شود گفت: این امر در مورد تزریق واكسن هم مصداق دارد. مدتی پس از دریافت دو دوز واكسن كم كم سطح ایمنی بدن كاهش پیدا می كند و نیاز است دوز یادآور تزریق شود. این دوز باید در فواصل مشخص زمانی تكرار شود. این اتفاق در مورد تمامی واكسن‌‌های كرونا مصداق دارد.

وی در توضیح فرآیند فاز سه كارآزمایی بالینی واكسن پاستور گفت: كار ما در اصفهان شروع شد و در شهر بابل به پایان رسید در هشت قسمت جغرافیای كشورمان این تست انجام شد. بررسی این نتایج 2 ماه طول می كشد ولی دولت ها می توانند مجوز تولید و واكسیناسیون عمومی اضطراری را صادر كنند و با توجه به ورود تجهیزات و آماده شدن خط صنعتی از مردادماه می توانیم تولید صنعتی داشته باشیم و هم اكنون واكسن تولید می‌شود و تا شهریور ماه می‌توانیم 3 میلیون دوز واكسن را تقدیم ملت ایران كنیم. و پس از شهریور با كامل شدن خطوط صنعتی هر فصل تولید ما 2 تا 3 برابر می‌شود و تا اسفندماه 10 میلیون دوز در ماه از این واكسن كه ساخت دشواری دارد در اختیار مردم قرار خواهد گرفت.

وی افزود: احتمالا دوز یادآور واكسن برای واكسن های دیگر هم كارایی خواهد داشت با توجه به اینكه بهبودیافتگان كرونایی می‌توانند تنها دوز بوستر(یادآور) واكسن كووید را دریافت كنند، دوز بوستر پاستور قابل استفاده برای این افراد هم خواهد بود.

بیگلری به افراد مسنی كه از تزریق واكسن امتناع می كنند گفت: واقعیت این است كه همه واكسن ها ممكن است عوارض داشته باشند اما اگر زدن واكسن و نزدن و تبعات آن را در دو كفه ترازو بگذاریم با مراجعه به سابقه ساخت واكسن در 100 سال اخیر به ویژه یك سال گذشته به این نتیجه می رسیم كه تنها اسلحه ای كه می‌توانیم با كوید-19 مبارزه كنیم تزریق واكسن است هرقدر عوارض واكسن شدید باشد مسلما به اندازه‌ی عوارض ابتلای یك فرد 75 ساله به بیماری كرونا نیست و متاسفانه مرگ و میر و عوارض ناشی از بیماری كرونا در این گروه سنی از همه گروه های سنی بیشتر است. زدن واكسن برای تمام گروه‌های سنی ضروری است اما برای این گروه سنی ضرورتی تام محسوب می‌شود.

مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكه‌های اجتماعی با شناسه tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقه‌مندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.
*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.

دسترسی سریع
تهران ما سلامت