تهران ما،سلامت شنبه تا چهارشنبه از ساعت 10:35 به مدت 15 دقیقه

رادیو تهران

تهران ما سلامت

دبیر كمیته علمی كرونا: مصرف رمدسیویر در تمامی دستورالعمل‌های درمانی دنیا وجود دارد+فایل صوتی

عابدینی دبیر كمیته علمی كشوری كرونا گفت: استفاده از رمدسیویر برای درمان بیماران بستری در دنیا تایید شده است اما مصرف آن در برخی كشورها بیشتر و در برخی كمتر است كه دلایل زیادی دارد.

1400/05/31
|
13:30
|

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، دكتر عاطفه عابدینی دبیر كمیته علمی كشوری كرونا در گفتگو با برنامه تهران ما سلامت رادیو تهران درباره تاثیر رمدسیویر بر درمان كرونا گفت: طبق مدارك موجود و آخرین دستورالعمل كشوری در خرداد 1400، رمدسیویر در درمان بیماران بستری موقت و دائم كه نیاز به اكسیژن مكمل دارند استفاده می شود. معمولا اكسیژن این بیماران زیر 94 درصد است.
وی تاكید كرد: مصرف رمدسیویر در بیمارانی كه به نوع خفیف كرونا مبتلا هستند و نیاز به اكسیژن مكمل ندارند و یا افرادی كه مبتلا به نوع شدید بیماری شده و زیر دستگاه تنفس مصنوعی هستند تاثیر زیادی ندارد.

عابدینی در پاسخ به اینكه آیا این دارو از پروتكل‌های درمانی كرونا خارج شده، گفت: متاسفانه از حدود 10 روز پیش برخی افراد كه در كمیته علمی هم نبوده اند و بر اساس مطالعات ناقص و نه كامل سازمان بهداشت جهانی اظهاراتی داشته اند كه رمدسیویر تاثیری بر درمان كرونا ندارد. در حالیكه دو روز پیش بر اساس مطالعه ای جدید، رمدسیویر توانسته 40 درصد در جلوگیری مرگ و میر بیمارانی كه برای آنها اندیكاسیون گذاشته شده بود؛ تاثیر مثبت داشته باشد.

وی اظهار داشت: مطالعات سازمان بهداشت جهانی ایرادات زیادی داشته است چون برای تمامی بیماران از نوع خفیف تا شدید رمدسیویر داده بود كه در نتیجه روی مرگ و میر و بهبودی تاثیر زیادی نداشته اما همین مطالعه هم كه در روش اجرا ایراداتی داشته است نشان داده كه علائم بالینی بیماران زودتر بهبود پیدا كرده و زودتر از بیمارستان مرخص شده‌اند.

دبیر كمیته علمی كرونا افزود: این مطالعه در آسیا،آفریقا و كانادا و تعدادی كشور اروپایی انجام شده است اما مطالعه موثقی هم بر روی 1000 نفر در آمریكا صورت گرفته است؛ به 500 نفر بیماران رمدسیویر تزریق شده و به 50 درصد دیگر این دارو داده نشده است. مهم این است كه در تمامی دستورالعمل های درمانی دنیا ، رمدسیویر وجود دارد و حق مردم ما هم هست كه مطابق استاندارد مثل كشورهای دیگر درمان شوند و استفاده از رمدسیویر برای درمان بیماران بستری در دنیا تایید شده است. اما مصرف آن در برخی كشورها بیشتر و در برخی كمتر است كه دلایل زیادی دارد.

وی افزود: درمان سرپایی در برخی كشورها پیشرفته تر از كشور ما است به عنوان مثال آنتی بادی‌های مونوكلونال و پلی‌كلونال برای بیماران تزریق می شود كه می‌تواند مصرف رمدسیویر را كاهش دهد. این آنتی‌بادی ها در حال حاضر در ایران استفاده نمی‌شود اما بزودی برای بیماران استفاده خواهد شد.

عابدینی درباره مصرف فاوی‌پیراویر و فشار شركت‌های داروسازی برای پوشش این دارو توسط بیمه خاطرنشان كرد: این دارو ضدویروسی و خوراكی است كه به صورت محدود در دستورالعمل چند كشور وجود دارد. مطالعات بالینی درباره آن ادامه دارد. تاثیر آن بر درمان كرونا رد نشده اما در كمیته علمی تایید كامل هم نشده است.

وی در واكنش به اظهارات برخی مبنی بر اینكه كمبود واكسن باعث شده تا هر دُز واكسن به دو نفر تزریق شود گفت: اصلا این موضوع درست نیست و دستورالعمل قانونی ندارد. اما باید به سامانه 190 وزارت بهداشت اطلاع داد تا این موضوع در صورت انجام پیگیری شود.

دبیر كمیته علمی كرونا درباره بازگشایی مدارس اظهار داشت: تصمیم برای این كار در ستاد ملی كرونا با توجه به جوانب متعدد اتخاذ می‌شود.

وی ورود واكسن مدرنا و فایزر به چرخه واكسیناسیون را تایید كرده و گفت: بر اساس اظهارات دكتر رئیسی سخنگوی ستاد ملی كرونا ، این واكسن‌ها به زودی به سبد واكسن اضافه خواهد شد. درباره تاریخ دقیق آن، مسئولان وزارت بهداشت پاسخگو خواهند بود.

مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكه‌های اجتماعی با شناسه tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقه‌مندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.

*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.



دسترسی سریع
تهران ما سلامت