رادیو تهران آخرین تحولات شمال سوریه در نشست اردوغان و پوتین در سوچی روسیه را بررسی می كند.
حسین كنعانی مقدم، كارشناس غرب آسیا در برنامه در این هفته رادیو تهران با بررسی آخرین تحولات شمال سوریه در نشست اردوغان و پوتین در سوچی روسیه گفت: مذاكراتی كه اردوغان و پوتین در سوچی انجام دادند بدون حضور كردها بود و روز بعد كردها اعلام كردند ما این توافق را قبول نداریم به دلیل این كه روسیه متحد سوریه است و تركیه دشمن ما، پس این یك راه حل موقت است نه دائمی.
به گفته این كارشناس؛ در عین حال به نظر می رسد سناریویی كه پشت این قضیه بود بعد از خروج آمریكایی ها و اقدام بی خردانه ای كه ترامپ انجام داد تركیه را به این مسئله وادار كرد كه لشكر كشی كند و تا عمق 32 كیلومتری در داخل خاك سوریه كه یك كشور مستقل است، پیشروی كند. البته این اقدام به نفع سوریه شد چون سوریه وارد مناطقی شد كه در دسترسش نبود و در اختیار نیروهای كرد یا گروه های متحد آمریكا بود.
وی افزود: از این جهت كه سوریه توانسته خود را به مرزهای خودش برساند بسیار خوب بود، اما به نظر می رسد این توافق كار را به نقطه ای رساند كه تركیه عملا حضور نظامی خود را در منطقه حفظ كند. اما اصل ماجرا كه گفته نمی شود این است كه منطقه ای به طول 360 كیلومتر و عمق 30 كیلومتر بدون حاكمیت است و بین تركیه و سوریه قرار گرفته، منطقه ای كه هر اتفاقی می تواند بیفتد و منطقه پرواز ممنوع و نوار حائل ندارد و می تواند اسرائیل دوم را در منطقه ایجاد كند به این دلیل كه در این منطقه هم گروه های داعشی و هم گروه های كه با آمریكا زد و بند دارند، حضور دارند .
كنعانی مقدم همچنین گفت: نادیده گرفتن حقوق كردها توسط تركیه سیاست درستی نیست و این توافق آرامشی را به وجود نمی آورد، راه حل همان توافق آدنا است كه روسیه و ایران و تركیه برای سوریه داشتند.
برای اطلاعات بیشتر در مودر توافق آدنا بخوانید:
پیشینه این توافق به سلسله اختلافاتی بر میگردد كه سوریه و تركیه را در اواخر قرن بیستم به سمت جنگ پیش برد. فعالیتهای سیاسی كُردها در قالب گروهك پ.ك.ك.، چگونگی تقسیم آب رود فرات و استان هاتای (اسكندرون) عمده مسائلی بود كه دو كشور را رودرروی هم قرار داده بود. حضور «عبدالله اوجالان» در شمال سوریه و پناه گرفتن وی در سوریه تا جایی پیش رفت كه تركیه به طور جد دمشق را به حمله نظامی تهدید و نیروهایش را در مرز با این كشور مستقر كرد و بیم شروع جنگ میرفت كه با وساطت ایران، مصر و اتحادیه عرب، دو كشور در شهر «آدنا» رو در روی یكدیگر نشستند.
مخاطبان در محدوده استان تهران از طریق موج اف.ام ردیف 94 مگاهرتز و ای.ام ردیف 1332 كیلوهرتز شنونده ما خواهند بود.
#تهران 360
#تهران360
#تهران_360
#tehran360
#tehran_360
#tehraan360
#tehraan_360