مدیركل سازمان صمت استان تهران گفت: سیستمهای بازرسی ما نمیتواند تامین كننده حقوق و منافع تولیدكنندگان و مصرف كنندگان باشد.اگر تولیدكنندگان در مواجهه مستقیم ارزیابی مردمی قرار بگیرند قطعاً میتوانند رفتارهای خود را اصلاح كنند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، یدالله صادقی مدیركل سازمان صمت استان تهران در گفتگو با برنامه سعادت آباد با تایید اظهارات دكتر كریمی تفرشی در گفتگو با این برنامه مبنی بر اینكه در كشور زیرساخت مناسبی برای حمایت از مصرف كنندگان در كشور وجود ندارد و حمایت از تولیدكنندگان هم كه مورد تاكید مقام معظم رهبری است به درستی اتفاق نمیافتد ضمن اینكه همكاریهای بین بخشی حلقه مفقوده ای است كه باید به آن توجه كرد اظهار داشت: اگر بخواهیم وارد جزئیاتی شویم كه نتیجه آن دفاع از حقوق مصرفكنندگان باشد باید به این نكته توجه كرد كه منافع تولیدكنندگان از طریق رعایت حقوق مصرفكنندگان شكل میگیرد و تامین رفاه و امنیت خاطر مصرفكنندگان در استفاده از كالا و خدمات با كیفیت بالا و قیمت مناسب هم مستلزم دفاع از تولیدكنندگان داخلی است. در این زمینه به كارهای فرهنگی نیاز داریم.
وی تاكید كرد: برای تقویت فرآیندهایی كه مربوط به تولید كالا و خدمات با كیفیت بالا و قیمت مناسب است، واگذاری ارزیابی به مردم است. تا كنون ارزیابی توسط سازمانهای دولتی نتیجهبخش نبوده است. باید رویكردها عوض شوند و افرادی كه به مردم خدمات میدهند با استفاده از فناوری الكترونیكی بتوانند توسط مصرفكنندگان مورد ارزیابی قرار گیرند. نظرات مردمی در نهایت باید در مركزی جمع آوری وتجزیه و تحلیل شده و بر اساس این اطلاعات، تولیدكنندگان خوب بتوانند امتیازات بیشتری بگیرند و در این بین رقابت بین تولیدكنندگان بیشتر شود. مردم باید بتوانند با مراجعه به بانك اطلاعاتی، واحد خدماتی مورد نظر خود را انتخاب كرده و ارزیابی خود از آن واحد را ارائه نمایند.
مدیركل سازمان صمت استان تهران با اشاره به اینكه رشد كیفیت مبتنی بر نظر مردم كه میتواند به مرور زمان تبدیل به فرهنگ شود گفت: اطلاعات این سیستم میتواند مورد استفاده دولت باشد برای اینكه بتواند امكانات و بودجه را در اختیار واحدهای تولیدی با كیفیت قرار دهد.در این حالت هیچ تولیدكنندهای نمیتواند بدون دلیل قیمت خود را افزایش و یا كیفیت كالاهای خود را كاهش دهد چون در این صورت جایگاه خود را از دست خواهد داد.
وی در پاسخ به اظهارات هاشمی گوینده برنامه سعادت آباد مبنی بر اینكه یك سازمان نمیتواند در یك لحظه از تولیدكننده ومصرفكننده حمایت كند و اینكه چگونه میتوان از این بحران خارج شد؟ با اشاره به گزارش اخیر مركز پژوهشهای مجلس گفت: بر اساس این گزارش قیمت گذاری طی 4 دهه اخیر در كشور به نحوی است كه تولید با مشكل مواجه شده و مصرف كننده هم با ضرر و زیان مواجه شده است.سیاست قیمتگذاری ما سیاستی اشتباه است كه ادامه دادن آن مشكل آفرین است. مثال این موضوع را میتوان در قیمت گذاری دستوری ارز 4200 تومانی و قیمت گذاری خودرو دید. تجدید نظر در سیاست قیمتگذاری میتواند معادلات موجود را حل كند.
این مقام مسئول در وزارت صمت خاطرنشان كرد: موضوع حمایت توأمان از مصرف كننده و تولیدكننده در بطن خود مشكل ندارد چون تولیدكنندگان اصیل و حرفه ای همیشه اصل را بر مبنای حق مشتری استوار كرده اند. اما این اتفاق در كشور ما وجود ندارد. باید راهكارهای ناموفق را كنار بگذاریم و ارزیابی ها را مردم محور كنیم .سیستمهای بازرسی ما نمیتواند تامین كننده حقوق و منافع تولیدكنندگان و مصرف كنندگان باشد.اگر تولیدكنندگان در مواجهه مستقیم ارزیابی مردمی قرار بگیرند قطعاً میتوانند رفتارهای خود را اصلاح كنند. ضمن اینكه باید برای تولیدكنندگان فضای رقابتی مناسبی فراهم شود تا امكان برنامه ریزی برای تولیدات خود را از نظر كمی و كیفی داشته باشد. تنگ شدن فضای كسب و كار كشور حقوق تولیدكنندگان را زائل میكند.
صادقی با حمایت از تصمیم درج قیمت تولیدكننده بر روی برخی كالاها گفت: این تصمیم در درازمدت جواب مثبت میدهد اما در كوتاه مدت تضادی بین مصرفكننده و تولیدكننده پیش میآید. این طرح نیاز به زیرساخت فرهنگی داشت و باید قبل از اجرای آن باید مردم توجیه میشدند. در حال حاضر هم دیر نشده است و میتوان مزایای این طرح را برای مردم تبیین كرد. به طور كلی مزایای این طرح نسبت به درج قیمت مصرفكننده برای مصرفكنندگان بیشتر است.
مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكههای اجتماعی با شناسه tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقهمندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.
*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.