رئیس سازمات تعزیرات حكومتی كشور گفت: بر اساس قوانینی كه متاسفانه وجود دارد؛ انجمنهای صنفی تولید برخی كالاها اجازه دارند پس از نوروز، قیمت تولیدات خود را افزایش دهند و دولت هم اجازه ورود ندارد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، بر اساس اعلام وزارت صمت، مسئول تنظیم بازار در ماه مبارك رمضان، وزارت جهاد كشاورزی است در همین راستا احمد اصانلو رئیس سازمات تعزیرات حكومتی كشور بعنوان قوه ناظر تنظیم بازار با برنامه سعادت آباد گفتگو كرد.
وی با اشاره به اینكه با اصلاح قانون نظام صنفی و قوانین بعدی، سازمان تعزیرات حكومتی از مرجع نظارت بر بازار و كشف تخلف تبدیل به مرجعی برای رسیدگی بر تخلفات تبدیل شده است. در این شرایط اتاق اصناف و سازمان حمایت از حقوق مصرف كنندگان مرجع كشف و نظارت و بازرسی در حوزه بازار هستند و در حوزه كشاورزی هم پس از اجرایی شدن قانون انتزاع بر عهده وزارت جهاد كشاورزی است اما سازمان تعزیرات از ظرفیت ماده 19 آیین نامه سازمان تعزیرات استفاده كرده و گشتهای مشترك تعزیرات را تعریف كرده تا در كنار بازرسان اتاق اصناف، سازمان حمایت از حقوق مصرف كنندگان و وزارت جهاد كشاورزی حضور داشته باشد و آنها بتوانند وظایف خود را بهتر انجام دهند.
اصانلو افزود: در طول دوره 6 ماهه گذشته سازمان تعزیرات بیش از 120 هزار گشت مشترك داشته و در ایام نوروز هم روزی 2 هزار گشت داشته است.
وی تصریح كرد: بر اساس مصوبه ستاد تنظیم بازار و تاكید رئیس جمهور نباید قیمت كالاهای اساسی تا پایان ماه مبارك رمضان افزایش یابند اما بر اساس قوانینی كه متاسفانه وجود دارد؛ انجمن های صنفی تولید برخی كالاها اجازه دارند پس از نوروز، قیمت تولیدات خود را افزایش دهند و دولت هم اجازه ورود ندارد. برخی ساختارها و نهادهایی از دولت گذشته باقی مانده كه اصلاح آنها زمانبر است.
اصانلو افزود: پس از عید برخی انجمنها مثل انجمن بستهبندی پروتئین و بعضی از ادارات كل وزارت جهاد اقدام به افزایش قیمت كرده اند كه با پیگیری سازمان تعزیرات و معاون اول رئیس جمهور مواجه شد و اگر افزایش قیمتی هم صورت گرفته باشد باید قیمت به قبل از موعد افزایش بازگردد. رویكرد سازمان تعزیرات برخورد قاطعانه و بازدارنده است. اما رسیدگی سازمان تعزیرات منوط به این است كه وزارت جهاد و سازمان حمایت، قیمت تعیینی را ارائه دهند تا گشتهای سازمان تعزیرات بتوانند كشف تخلف كنند.
رئیس سازمات تعزیرات حكومتی كشور با اشاره به افزایش قیمت كالاهای اساسی در جهان گفت: در شرایط بحرانی كه جنگ روسیه و اوكراین هم وجود دارد و موجب افزایش قیمت جهانی شده رویكرد دولت این است كه حتی اگر انجمن ها اختیارات قانونی دارند هم نباید به شرایط اضطراری امروز قیمت ها را افزایش دهند. قرار شده وزارت جهاد و اتاق اصناف، سازمان حمایت از حقوق مصرف كنندگان قیمتهای تعیینی را ارائه دهند.
وی گفت: متاسفانه در برهه ای از زمان موضوع اقتصاد آزاد وكنترل و نظارت خودبه خودی بازار مطرح شده و نتیجه آن این بوده كه انجمنهای صنفی و اصناف می توانند اختیار تعیین قیمت داشته باشند و حالا دولت و حاكمیت می خواهد برای اجناس قیمتگذاری كند كه در این بین در اجرا دچار چالش شده و با مقاومتهایی مواجه خواهد شد به هر ترتیب رویكرد دولت و رئیس جمهور آن است كه تعزیرات و مراجع ناظر وظیفه دارند بر بازار نظارت كنند و لازمه آن تعیین قیمت گذاری است. در سالهای پیش برای خرما و محصولات دیگر قیمتگذاری نداشتیم كه موجب مشكل امروز شده است.
مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وبسایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكههای اجتماعی با شناسه tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقهمندان میتوانند برنامههای رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.
*هرگونه بهرهبرداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاعرسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.