مدیركل اداره منابع طبیعی استان تهران تاكید كرد: برداشت خاك از مراتع كوههای فیروزكوه جهت غنیسازی باغها امكانپذیر نیست. باغداران میتوانند برای غنی كردن خاك باغها از خاكهای پشت بندهای آبخیزداریها استفاده كنند یا مجوز احداث باغ بگیرند.
به گزارش پایگاه اطلاع رساتنی رادیو تهران، برخی باغداران فیروزكوه اظهار می كنند خاك باغ های آنها كه از سالها پیش محصولات خود را در آن پرورش می دهند دیگر قوت سال های گذشته را ندارد تا همچنان موجب پرورش میوه هایی با كیفیت بالا شود به همین جهت كیفیت میوه های انها هر سال كاهش می یابد در همین راستا برنامه سعادت آباد 14 آبان با دكتر بیانی مدیركل اداره منابع طبیعی و آبخیزداری استان تهران در خصوص اینكه چرا منابع طبیعی اجازه نمیدهد تا این باغداران از خاك كوه ها و مراتع محدوده فیروزكوه استفاده كنند؟؛ گفتو گو كرد.
خاك كشاورزی با خاك مراتع متفاوت است
وی گفت: خاك كشاورزی با خاك مراتع متفاوت است. خاك كشاورزی در 30 سانت اول باید ریزمغذی داشته باشد یا عواملی در آنها وجود داشته باشد كه باغداران با كمك این عوامل بتوانند محصولات بهتر یك ساله پرورش دهند و پس از آن بتوانند با فراوری خاك، ساختمان آن را حفظ كنند.
نمیتوان خاك مراتع را به هم زد و برای باغ ها استفاده كرد
بیانی تاكید كرد: خاك اراضی منابع طبیعی مربوط به گیاهان یكساله مثل پوآ وگون به عنوان آخرین عنصر یك كلیماكس است كه در داخل مرتع وجود دارد. ما نمی توانیم خاك این مراتع را به هم بزنیم و برای باغ ها استفاده كنیم.
به هم زدن خاك مراتع با اولین بارندگی و رگبار مشكل روان آب ها را ایجاد میكند
مدیركل اداره منابع طبیعی استان تهران در پاسخ به اینكه چرا باغداران نمی توانند خاك غنی كوه های مجاور این باغ ها را به صورت قانونی استفاده كنند؟ گفت: در مراتع گونه هایی از گیاهان همچون گون و پوآ را پرورش مییابند كه از فرسایش خاك جلوگیری می كنند . به هم زدن یك جا از خاك با اولین بارندگی و رگبار مشكل روان آب ها را ایجاد میكند. كشاورزان این منطقه باید خاك خود را با خاك هایی كه از جاهای دیگر تهیه میشود؛ اصلاح كنند و این به معنی جابجایی خاك یك منطقه از منابع طبیعی نیست. جابجا كردن خاك موجب به هم خوردن تنوع زیستی می شود.
باغداران میتوانند خاك مورد نیاز خود را از جاهایی كه عملیات عمومی عمرانی انجام می دهند؛ تهیه كنند
وی توضیح داد: ساختمان خاك شامل نوع خاك و كود و ریزمغذی ها ی درون خاك است. باغداران میتوانند خاك مورد نیاز خود را از ساختمان سازیها و جاهایی كه عملیات عمومی عمرانی انجام می شود تهیه كنند.
نمی توان از خاك معادن گچی برای غنی سازی خاك باغها استفاده كرد
مدیركل اداره منابع طبیعی استان تهران با بیان اینكه معادن اطراف فیروزكوه مجوز برداشت از وزارت صمت را دارند گفت: این معادن گچی هستند و نمی توان از این خاك برای باغها استفاده كرد. معادن شن و ماسه هم در كنار رودخانه ها هستند و در اختیار وزارت نیرو بر اساس آگهی سال 47 قرار دارند.
باغداران فیروزكوه میتوانند برای غنی كردن خاك باغها از خاكهای پشت بندهای آبخیزداریها استفاده كنند
بیانی با اشاره به طرح های ماده 3 قانون حفاظت گفت: ما میتوانیم بر اساس این قانون از طریق درخواستی كه به جهاد كشاورزی میدهند در جاییكه توان اكولوژیك سرزمین اجازه دهد؛ به باغداران مجوز دهیم تا باغ احداث كنند. ضمن اینكه این باغداران می توانند از خاك پشت نزدیكترین بندهای آبخیزداری كه مقوی و حاصلخیز هستند، استفاده كنند.
مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكههای اجتماعی با شناسه tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقهمندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.
*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.