سعادت آباد شنبه تا پنجشنبه از ساعت 14:45 به مدت 70 دقیقه

كمبود پزشك نداریم ؛ توزیع كادر سلامت در كشور نامتناسب است+فایل صوتی

سخنگوی سازمان نظام پزشكی كشور با اشاره به اینكه به صورت میانگین برای هر 10 هزار نفر جمعیت كشور 17 پزشك داریم گفت: در تهران به ازاء هر 10 هزار نفر 50 نفز پزشك داریم اما در نقاطی مثل سیستان و بلوچستان این عدد به 5 تا 6 پزشك می رسد.

1401/03/19
|
08:14
|

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، دكتر رضا لاری پور سخنگو و مدیركل روابط عمومی و بین الملل سازمان نظام‌پزشكی كشور در گفت و گو با برنامه سعادت آباد رادیو تهران با اشاره به كمبود پزشك در كشور گفت: واقعیت این است كه ما كمبود پزشك نداریم بلكه توزیع كادر سلامت در كشور نامتناسب است. تنها رشته ای كه كادر آن در تمامی نقاط كشور به اجبار پراكنده هستند، رشته پزشكی است. برای اینكه همه مردم دسترسی عادلانه به خدمات پزشكی داشته باشند، وزارت بهداشت نیروی خود را به صورت طرحی به نقاط مختلف كشور اعزام می كند اما بواسطه نبود مشوق‌های لازم، این كادر در مناطق محروم ماندگار نمی شوند.

سخنگوی سازمان نظام پزشكی افزود: وزارت بهداشت به عنوان متولی امر سلامت در كشور باید بتواند با همكاری سازمان برنامه و بودجه و مجلس و سایر نهادها، توزیع مناسب پزشك و كادر سلامت را در نقاط مختلف كشور به سرانجام برساند. چگالی كادر درمان در شهر تهران بسیار زیاد و در مناطق محروم اطراف تهران بسیار كم است یا اینكه چگالی كادر درمان در شهرهای بزرگ بسیار زیاد است.

وی با تاكید بر اینكه افزایش تعداد پزشكان به تنهایی در حل این مشكل كمك نمی كند گفت: مجموعه كادر بهداشت و درمان باید با هم افزایش یابند.

لاری پور در پاسخ به اینكه راه حل وزارت بهداشت برای حل این مشكل چیست؟ اظهار داشت: این پرسش را مسئولان وزارت بهداشت باید پاسخ بدهند. اما من به عنوان عضو كادر سلامت در پاسخ به این سوال می گویم: هزینه سلامت در كشور ما بسیار بالا است و این به دلیل فرهنگ غلطی است كه در كشور وجود دارد. در كشور ما اگر فردی سردرد داشته باشد به پزشك متخصص مغز و اعصاب مراجعه می كند در حالیكه در هیچ یك از كشورهای دنیا هزینه اینچنینی برای بیماران امكان پذیر نیست.

او تاكید كرد: در بیمارستان های دولتی ویزیت پزشك فوق تخصص 3 هزار تومان است و مردم می‌توانند به هر پزشكی مراجعه كنند در حالیكه این امر در دیگر كشورهای بزرگ دنیا برای بیماران میسر نیست. مدیریت این كار از نظام ارجاع باید آغاز شود. بیش از یك دهه است كه به دنبال اجرای این نظام هستیم و طبیعتا به زیرساخت هایی برای آن نیاز داریم كه تا كنون فراهم نشده است. این طرح به صورت پایلوت آن هم به صورت ناقص اجرا می‌شود كه با نارضایتی همراه است.

لاری پور تاكید كرد: در حال حاضر در تمام نقاط ایران ممكن است معلم و مهندس نداشته باشیم اما پزشك داریم.

وی با اشاره به اینكه حدود 20 هزار پزشك فارغ التحصیل بیكار داریم اظهار داشت: به راحتی می توان با استخدام از آنها بهره برد. دولت وقتی پول و بیمارستان و امكانات ندارد پزشك چه كاری باید انجام دهد؟ وقتی فوق تخصص پزشكی هسته ای و چشم را به نقطه ای می فرستید كه امكانات ندارد، پزشك چه كاری می‌تواند انجام دهد؟ بیمه‌ها هر ماه از حقوق ما كسر می‌كنند و وقتی ما به پزشك در بیمارستان مراجعه می‌كنیم بیمه یا هزینه آن رانمی پردازد یا بسیار دیر پرداخت می شود.

لاری پور با اشاره به اینكه به صورت میانگین برای هر 10 هزار نفر جمعیت كشور 17 پزشك داریم گفت: در تهران به ازاء هر 10 هزار نفر 50 نفز پزشك داریم اما در نقاطی مثل سیستان و بلوچستان این عدد به 5 تا 6 پزشك می رسد.

مدیركل روابط عمومی و بین الملل سازمان نظام پزشكی كشور در پاسخ به اینكه چرا برخی پزشكان فارغ التحصیل به طرح 5 ساله نمی‌روند بلكه آن را می خرند؟، گفت: این سوالات مربوط به وزارت بهداشت است. اما این اتفاق وجود دارد ولی هم 5 سال غلط است و هم خریدن طرح. اینكه فارغ التحصیلی سهمیه مناطق محروم دارد و باید به مناطق محروم خدمت كند اما به دلایلی همچون اینكه پدرش نماینده مجلس است، سفارش شده است و یا نامه ای از جایی دارد؛ خریدن طرح نیست. اما باید به این نكته توجه داشته باشیم باید قانون‌های ما به گونه ای باشد تا این فارغ التحصیل بتواند با شرایط درست ماندگار شود. وقتی اولین نفر با خلاف قانون به نتیجه می رسد بقیه هم راه خود را پیدا می كنند.

وی افزود: بسیار داریم افراد فارغ التحصیلی داریم كه خودشان در شهرهای محروم هستند اما رئیس دانشگاه یا نماینده با امضاء، تعهد او را برداشته و این فرد مدت طرح خود را در شهرهای بزرگ سپری می‌كند.

لاری پور در پایان یادآور شد: البته جمع آوری آمار تعداد نفراتی كه به خدمت سلامت آنها نیاز داریم كار سختی نیست و توزیع جغرافیایی آن هم انقدر كار دشواری نیست. تربیت دانشكده پزشكی، دندانپزشكی و پیراپزشكی هم مشخص است. تعداد پزشكان ماكافی است فقط بلد نیستیم چگونه آنها را در نقاط مختلف كشور توزیع كنیم.

مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب‌سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكه‌های اجتماعی با شناسه tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقه‌مندان می‌توانند برنامه‌های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.

*هرگونه بهره‌برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع‌رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.

دسترسی سریع
سعادت آباد