سعادت آباد/ پخش جدید شنبه تا چهارشنبه از ساعت 08:00 به مدت 60 دقیقه

بیش از 40 هزار انبار ثبت نشده در استان تهران وجود دارد+فایل صوتی

سخنگوی سازمان تعزیرات حكومتی با بیان اینكه فقط اطلاعات 70 درصد انبارهای كشور در «سامانه جامع تجارت» ثبت شده گفت: حدود 80 هزار انبار ثبت شده در تهران وجود دارد و معادل نیمی از آن هم در «سامانه جامع تجارت» ثبت نشده است.

1401/03/24
|
09:37
|

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، محمدعلی اسفنانی معاون اجتماعی و پیشگیری از تخلفات و سخنگوی سازمان تعزیرات حكومتی در گفت و گو با برنامه سعادت آباد 23 خردادماه درباره اجرای طرح « مردمی‌سازی و توزیع عادلانه یارانه‌ها» ، حذف ارز ترجیحی و متفاوت شدن قیمت كالاها و احتمال افزایش احتكار در دو ماه اخیر اظهار داشت: پیش بینی‌ می شد با اجرای این طرح، قیمت تعداد محدودی از كالاها كه یارانه مستقیم آنها حذف شده، افزایش یابد اما طبیعی است كه كالاهای تبعی هم افزایش قیمت داشته باشند.

وی افزود: انبار و نگهداری كالا به منظور گران فروختن به ویژه در مواقعی كه دولت ضرورت عرضه آن را اعلام كرده باشد احتكار نام دارد. همچنین عدم عرضه و اختفاء كالا از تخلفاتی هستند كه در این شرایط شاهد آن هستیم. منطقی‌ترین راه در این شرایط برای افرادی كه به دنبال كسب درآمدهای نامتعارف هستند ، احتكار و عدم عرضه كالا است. به همین جهت از آخرین روز سال گذشته 180 نفر از نیروهای تعزیرات با آموزش و برگزاری آزمون به عنوان رئیس ویژه گشت تعزیرات این سازمان به منظور تشدید بر نظارت‌ها انتخاب شده و به ظرفیت نیروهای گشت اضافه شدند. همچنین نیروهای وزارت جهاد كشاورزی با ابلاغ «قانون انتزاع» در سال جاری مكلف شدند مانند بازرسان اتاق اصناف، سازمان صمت و سازمان حمایت به عنوان بازرس در قالب گشت مشترك یا آزاد در سطح بازار حضور یابند.

سخنگوی سازمان تعزیرات حكومتی در پاسخ به اینكه آیا اطلاعات انبارهای كالا كامل است؟ گفت: سامانه جامع تجارت یكی از موضوعات مورد بررسی جلسه تعزیرات است. نمی‌توان گفت اطلاعات در این سامانه كامل است. حدود 70 درصد اطلاعات در این سامانه موجود است. برخی مراكزی كه كالا در آن احتكار می‌شود در «سامانه جامع تجارت» ثبت نشده اند. 500 هزار انبار رسمی در سطح كشور وجود دارد كه بیش از 80 هزارتای آن در استان تهران موجود است. اطلاعات معادل نیمی( 40 هزار انبار) از این انبارها هم در«سامانه جامع تجارت» ثبت نشده كه باید شناسایی و درسامانه جامع تجارت ثبت شود.

وی بیان كرد: برخی مراكز هم انبار نیستند ولی كالا در آنها احتكار شده است. به عنوان مثال دامداری هایی بوده اند كه فعالیت آنها متوقف شده و در حال حاضر به عنوان انبار استفاده می‌شوند.
اسفنانی با تاكید بر اینكه متخلفان با دنبال این هستند كه انبارهای خود را در «سامانه جامع تجارت» ثبت نكنند اظهار داشت: اگر این سامانه به درستی فعالیت داشته و نقایص آن برطرف شود ، شفافیت سازی بهبود می‌یابد. ما باید بستر تخلف را از بین ببریم و فضایی ایجاد كنیم تا هیچ انبار ثبت نشده ای در سطح كشور وجود نداشته باشد.

معاون اجتماعی و پیشگیری از تخلفات سازمان تعزیرات در توضیح اقدامات سازمان تعزیرات در برابر احتكارهای چندماه اخیر گفت: قبل از اینكه قیمت‌های جدید ابلاغ شود احتكار و گرانفروشی كالاهای مختلف از جمله برنج و شكر و ماكارونی و لوازم خانگی گزارش شده است اما در حال حاضر و پس از اجرای طرح «مردمی سازی و توزیع عادلانه یارانه‌ها»گزارش‌هایی از احتكار و گرانفروشی شكر و برنج به سازمان تعزیرات ارسال می‌شود.

اسفنانی با اشاره به اینكه قانون، شعبه رسیدگی كننده به تخلفات احتكار و امتناع از عرضه را مكلف كرده برای اجرای حكم كالا به سرعت روانه بازار شود گفت: ما كالا را جایی نگه نمی‌داریم و بر خلاف كالای قاچاق كه ظرف 24 ساعت باید به سازمان اموال تملیكی منتقل شود موظف هستیم كالاهای توقیف شده را به سرعت روانه بازار كنیم. انتقال این اجناس به بازار در حجم بالا می‌تواند منجر به شكسته شدن قیمت شود. اگرچه كشف كالای احتكار شده هرچند كم هم می‌تواند در شكسته شدن قیمت‌ها تاثیرگذار باشد.

مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب‌سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكه‌های اجتماعی با شناسه tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقه‌مندان می‌توانند برنامه‌های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.

*هرگونه بهره‌برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع‌رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.

دسترسی سریع
سعادت آباد