معاون بازرگانی و توسعه تنظیم بازار وزارت جهاد كشاورزی گفت: بیشترین تاثیرگذاری قیمتی و تورم مربوط به سیاستگذاریهای داخلی است؛ دولت سیزدهم به این امر واقف است و به دنبال اصلاح شاخصهای كلان اقتصادی است.
اقتصاد، سیاست و فرهنگ جزیرههای جدا از هم نیستند
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، امید شریفی معاون بازرگانی و توسعه تنظیم بازار وزارت جهاد كشاورزی در گفتوگو با برنامه سعادت آباد رادیو تهران گفت: واقعیت این است كه اقتصاد، سیاست و فرهنگ جزیرههای جدا از هم نیستند و نمیتوانیم تاثیر آنها بر یكدیگر را انكار كنیم. طبیعتا تعاملات بینالملل و مذاكرات برجام بر مسائل اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی كشورمان اثر میگذارد اما تمام مشكلات موجود ناشی از این حوزه نیست. باید تفكیك كنیم كه چه میزان از مشكلات فعلی ما متاثر از تعاملات ما با دنیا و چه میزان متاثر از سیاستگذاریهای داخلی است.
تعاملات بینالمللی میتواند موجب كاهش تورم شود
وی با تاكید بر اینكه بخشی از مواد اولیه و كالاهای مصرفی مورد نیاز كشورمان وارداتی است، گفت: شكل دادن به تعاملات بینالمللی چه در قالب برجام و چه در حوزه منطقهای میتواند در كاهش تورم و كاهش قیمت محصولات موثر باشد.
دولت به دنبال اصلاح شاخصهای كلان اقتصادی است
معاون بازرگانی و توسعه تنظیم بازار جهاد كشاورزی تصریح كرد: بیشترین تاثیرگذاری قیمتی و تورم مربوط به سیاستگذاریهای داخلی است. تاكیدی كه مقام معظم رهبری بر افزایش حداكثری توان تولید داخل دارند، ناظر بر این موضوع است كه میتوانیم با نوع عملكرد داخلی مشكلات و تورم فعلی را كنترل كنیم. دولت سیزدهم به این امر واقف است به همین دلیل به دنبال اصلاح شاخصهای كلان اقتصادی است؛ در همین راستا در گام اول «مردمی سازی و توزیع عادلانه یارانهها» را مد نظر قرار داد.
شریفی تصریح كرد: در نگاه بیرونی «مردمی سازی و توزیع عادلانه یارانهها» موجب افزایش قیمتها شده ولی در واقع منجر به ساماندهی یارانه و نظاممند شدن قیمتها شده است.
امنیت غذایی كشور بالای 85 درصد است
این مقام مسئول با تاكید كرد: درماههای اخیر به لحاظ تامین و فراوانی كالا در كشور شرایط مطلوبی داشتیم و هم اكنون ضریب امنیت غذایی كشورمان بالای 85 درصد است.
موجودی و گردش كالاها در بازار، با جدیّت رصد میشود
وی افزود: بخش زیادی از مشكلاتی كه در بازار مشاهده میكنید به دلیل بیانضباطی فعالان اقتصادی است به طور مثال احتكار كالا، فراوانی كالا در بازار را با مشكل مواجه میكند. دولت و مجموع دستگاههای قضایی، دستگاههای نظارتی، تعزیرات، قوه قضاییه و همچنین دستگاههای اجرای جهادكشاورزی و صمت به جد وارد این مساله شده به فرآیند موجودی و گردش كالا نظارت میكنند.
تجمیع ظرفیتهای نظارتی كشور برای تحقق نظارتهای میدانی
شریفی گفت: به منظور اجرای نظارتهای میدانی تمام ظرفیتهای نظارتی را تجمیع كردیم تا اگر كالایی در كشور تولید و یا وارد شده است به شیوه مطلوب و قیمت واقعی به دست مردم برسد.
عزم جدی دولت برای رساندن كالاها با قیمت واقعی به دست مردم
معاون بازرگانی و توسعه تنظیم بازار جهاد كشاورزی تصریح كرد: میزان كشفیاتی كه در حوزه احتكار اتفاق افتاده و تعداد پروندههایی كه در تعزیرات شكل گرفته گواه این موضوع است كه دولت عزم جدی دارد تا بتواند كالاها را با قیمت واقعی به دست مردم برساند البته تخلفاتی هم در این حوزه وجود دارد كه باید با افزایش نظارتها آن را تعدیل كنیم.
با مراجعه به وبسایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكههای اجتماعی با شناسه tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقهمندان میتوانند برنامههای رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.
*هرگونه بهرهبرداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاعرسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.