رئیس مركز ملی پیش بینی و مدیریت بحران مخاطرات سازمان هواشناسی با تاكید بر اینكه این سازمان هشدارهای لازم را به مردم داده است گفت: بارش باران همچنان تا روز سه شنبه ادامه خواهد داشت و خطر در كمین برخی استانهای كشور است .
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، ضیائیان رئیس مركز ملی پیش بینی و مدیریت بحران مخاطرات سازمان هواشناسی در گفت و گو با برنامه سعادت آباد 8 مرداد با در پاسخ به اینكه آیا سازمان هواشناسی امكانات كافی دارد تا مخاطراتی مثل سیل را به هموطنان اطلاع رسانی كند؟ گفت: حداقل شما به عنوان رسانه در بخش های مختلف خبری اطلاع رسانی كافی را با حضور كارشناسان انجام داده اید. حدود 76 هشدار طی روزهای اخیر توسط استانهای مختلف صادر شده و ستاد مركزی هم حدود 12 هشدار مختلف را صادر كرده است. تمامی بخش های خبری رادیو تلویزیون از پنجشنبه دو هفته قبل به طور كامل اطلاع رسانی كرده اند . نیروهای امدادی پای كار هستند. این بارش در پاكستان 300 جانباخته داشته است.
وی افزود: هشدارها صادر شده اما با تمامی كارهای انجام شده و تجهیزاتی كه داریم بازهم نیازمند بهبود هستیم. هرچه تجهیزات بیشتر و جدیدتر داشته باشیم به نفع ما است امور را تسهیل می كند. با همین تجهیزات پیش بینی ها انجام شده و هشدارها صادر شده بود.
ضیائیان با تاكید بر اینكه عمق فاجعه بسیار زیاد است گفت: در مقابله با بلایای طبیعی بشر به جایی می رسد كه دیگر نمی تواند كاری انجام دهد.
او در پاسخ به اظهارات مجری برنامه مبنی بر اینكه قرار بود شبكه ملی هشدار و پیش آگاهی رخداد سیل را داشته باشیم آقای بذرپاش، رئیس دیوان محاسبات اعتقاد دارند ترك فعل اتفاق افتاده و قرار بوده این شبكه ظرف 2 سال ایجاد شود گفت: ایشان گفته اند ترك فعل بررسی میشود ولی نگفته اند كه ترك فعل اتفاق افتاده است.
وی افزود: بر اساس متن قانون ؛ ما باید درباره سیل هشدار و پیش آگاهی میدادیم كه داده ایم. برای 31 استان كشور 75 هشدار صادر شده است. اگر این شبكه ملی هشدار نیست پس چیست؟ مستندات لازم به آقای بذرپاش ارائه شده است.
رئیس مركز ملی پیش بینی و مدیریت بحران مخاطرات سازمان هواشناسی در پاسخ به اینكه چرا پیامك ادامه بارش ها و احتمال بروز سیل و هشدار به مردم در منطقه امامزاده داود با اخیر صادر شد؟ گفت: این پیامك توسط سازمان مدیریت بحران ارسال شده بود و بر ادامه بارش ها تاكید داشت. فاجعه فیروزكوه فردای روزی كه پیامك ارسال شد رخ داد و اگر مردم توجه كرده بودند این فاجعه در فیروزكوه رخ نمی داد.
وی در پاسخ به اینكه بسیاری از افرادی كه در استهبان قربانی سیل شدند، گردشگر بودند و اطلاعی از احتمال وقوع سیل نداشتند. چرا كسی پیگیر این موضوع نبوده است؟ گفت: وظیفه ما هشدار است و راهكارهای مختلفی برای آن وجود دارد. رسانه های نوشتاری، صوتی و تصویری وقوع احتمالی حادثه سیل را اطلاع رسانی كردند.
ضیائیان متذكر شد: سازمان هواشناسی اعلام كرده بود منطقه جنوب شرق استان فارس خطرناك است بنابر این كسی نباید به این منطقه میرفت. اگر همین اتفاق روز شنبه می افتاد كسی آسیب نمی دید. سازمان هواشناسی اطلاعرسانی لازم را انجام داده است. اما به هر ترتیب بلایای طبیعی اتفاق میافتد. ما باید خودمان را سازگار كرده و هشدارهای هواشناسی را جدی بگیریم.
وی درباره اظهار نظر برخی پیشكسوتان هواشناسی مبنی بر اینكه اصلا بارشی در كار نخواهد بود و هشدارهای هواشناسی را نادیده گرفتند گفت: رسانه ها باید با این افراد گفتگو كنند كه چرا این حرفها را زده اند؟. قطعا از این افراد شكایت خواهیم كرد. رسانه ای كه با این كارشناس مصاحبه كرده هشدارهای سازمان هواشناسی را اطلاع رسانی كرده بود. اقدامات قانونی سازمان هواشناسی قطعا انجام می شود.
ضیائیان با اشاره به شایعاتی كه در فضای مجازی منتشر می شود گفت: راست و دروغ را با هم قاطی می كنند. از ناسا نقل قول می كنند در حالیكه سازمان هوا شناسی جهانی wmo است نه ناسا. اینها باعث بی اعتمادی مردم می شند. تشخیص بین راست و دروغ توسط مردم سخت است.
وی درباره فعالیت سامانه بارشی گفت: بارش ها در استان های سیستان و بلوچستان، كرمان، شمال هرمزگان، بخش هایی از فارس، كهگیلویه و بویر احمد، چهارمحال بختیاری و شمال شرق خوزستان ادامه خواهد داشت. همچنین بارش ها در ارتفاعات و دامنه های استان تهرا ن و مازندران خواهد بود و با شدت كمتری در اردبیل و آذربایجان شرقی اتفاق می افتد. شدت سامانه در حال كاهش است. بارش ها رگباری و نقطه ای است اما علیرغم كاهش بارش، خطر برای استان های مذكور جدی است. برای روز سه شنبه بخش های محدودی از فارس به ویژه در شمال و كهگیلویه و بویر احمد و در ارتفاعات استان های تهران و مازندران و سمنان بارشها ادامه خواهد داشت.