سعادت آباد شنبه تا پنجشنبه از ساعت 14:45 به مدت 70 دقیقه

سخنگوی نظام پزشكی: در طب تجاری، تبلیغ حرف اول را می‌زند

سخنگوی نظام پزشكی گفت:متاسفانه نتوانستیم رابطه مالی بین درمانگر و بیمار را حذف كنیم به همین دلیل طب وارد فاز تجاری شده است و در طب تجاری تبلیغ حرف اول را می‌زند؛ اما موازین تبلیغ پزشكی، درمان و دارو با سایر موارد متفاوت است.

1401/06/02
|
11:17
|

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیوتهران، دكتر رضا لاری پور سخنگوی نظام پزشكی كشور به مناسبت روز پزشك در گفت‌وگو با برنامه سعادت آباد رادیو تهران گفت: در همه صنوف افرادی هستند كه لباس آن صنف و گروه را می‌پوشند ولی متاسفانه لباس را پاك و پاكیزه نگه نمی‌دارند. حتی یك نفر متخلف هم در هر صنفی آزار دهنده است.

با پزشك متخلف بدون اغماض برخورد می‌كنیم
وی تاكید كرد: با كوچكترین تخلف در حوزه طبابت كه منجر به فوت و یا نقص عضو بیمار شود بدون اغماض برخورد می‌كنیم.

پس از انقلاب تنها در حوزه پزشكی به خودكفایی رسیدیم
لاری پور گفت: با افتخار اعلام می‌كنیم تنها حوزه‌ای كه به طور واقعی پس از انقلاب به خودكفایی رسیده است حوزه پزشكی است. در تكنیك پزشكی، تجزیات و علم پزشكی نیازی به كشورهای دیگر نداریم.

سخنگوی نظام پزشكی كشور در ادامه تصریح كرد: بسیاری از افراد كه به عنوان توریسم سلامت وارد كشور می‌شوند و در ایران درمان می‌شوند تفاوت معنا دار طبابت در ایران را با كشورهای همسایه حس می‌كنند. امیدواریم كیفیت آموزش پزشكی كه امروز در كشور متبلور و جاری است حفظ بشود.

در كشورمان بیش از 150 هزار پزشك داریم
این مقام مسئول با اشاره به اینكه پیش از انقلاب 17 هزار پزشك در ایران داشتیم كه تنها 10 هزار نفر آنها ایرانی بودند، گفت: امروز بیش از 150 هزار پزشك در كشور داریم كه این رشد چندین برابری نشان دهنده توانمندی كشور و اساتید دانشگاه‌های علوم پزشكی در حوزه آموزش پزشكی بوده است.

رسیدگی به فرار مالیاتی پزشكان، وظیفه سازمان امور مالیاتی است
لاری پور در ادامه درخصوص تخلف برخی از پزشكان در عدم استفاده از كارتخوان و دور زدن قانون و فرار مالیاتی اینگونه اظهار داشت: دریافت مالیات از صنف پزشكان و تمامی صنوف وظیفه سازمان امور مالیاتی است و این سازمان باید این موضوع را پیگیری كند. سازمان نظام پزشكی و وزارت بهداشت تنها می‎تواند استفاده از كارتخوان را به پزشكان توصیه‌ كند.

سخنگوی نظام پزشكی كشور در خصوص فارغ‌التحصیلان جدید پزشكی گفت: در چند دهه گذشته پزشك تنها نقش درمانگر را ایفا نمی‌كرد بلكه در هر محله‌ای كه یك پزشك وجود داشت ارتباط عاطفی مردم با آن طبیب برقرار می‌شد و مردم با آنها مشورت می‌كردند.البته پزشك‌هایی كه در گذشته فارغ التحصیل می‌شدند از ویژگی‌هایی برخوردار بودند كه امروز سازمان جهانی بهداشت از آنها به عنوان پزشك 5 ستاره یاد می‌كند. اما نكته‌ای كه باید مورد توجه قرار بگیرد این است كه امروز تنوع و تكثر رشته‌ای در پزشكی سبب شده فارغ‌التحصیلان این رشته صرفا در حوزه كاری خودشان فعالیت و تمركز داشته باشند در حالی كه در گذشته اینگونه نبوده است.

لاری پور در ادامه درخصوص اظهارات گوینده برنامه مبنی بر اینكه به عقیده من پزشكان گذشته احساس دلسوزی بیشتری نسبت به بیمارانشان داشتند ولی این احساس در پزشكان فعلی كمی كمرنگ‌تر است؛ تصریح كرد: با نظر شما مخالف هستم. شما تهران نشین هستید و در پایتخت قطعا چنین مواری را مشاهده می‌كنید و بنده تایید می‌كنم. اما اگر به سایر نقاط كشور از جمله چابهار و حتی شهرهای دورافتاده‌تر بروید روابط صمیما‌نه‌ای بین بیمار و طبیب برقرار می‌شود.

انتظار طولانی مدت بیماران برای درمان به دلیل انتخاب یك پزشك خاص است
سخنگوی نظام پزشكی كشور در پاسخ به اظهارات گوینده برنامه مبنی بر اینكه متاسفانه در شرایط فعلی بیماران یا مجبور هستند در بیمارستان‎های خصوصی درمان كنند و یا مدت‌های طولانی در صف انتظار باشند تا بتوانند از خدمات مراكز درمانی دولتی استفاده كنند آیا نمی‌توان این مشكل را رفع كرد؟ تصریح كرد: تعداد پزشكان متخصص در كشورمان كم نیست و ضرورتی ندارند بیماران در نوبت‌های طولانی مدت منتظر درمان باشند؛ متاسفانه مردم به دلیل تبلیغات دكتر خاصی را انتخاب می‌كنند كه مطب شلوغی دارد كه همین مطب شلوغ به نوعی تبلیغ محسوب می‌شود تا سایر مردم هم به آن پزشك مراجعه كنند در صورتی كه می‌توانند از خدمات پزشكان دیگر استفاده كنند و در انتظار طولانی مدت برای درمان نباشند.

پزشكان به دلیل ارزش مادی اندك،تمایلی برای گرفتن فوق تخصص ندارند
وی در ادامه افزود: امروزه به عنوان جامعه پزشكی تعدادی پزشك تربیت می‌كنیم كه متناسب به نیاز و جمعیت كشور باشد. اما متاسفانه در شرایط فعلی به دلیل اینكه گرفتن تخصص در برخی از رشته‌های پزشكی از جمله جراحی قلب اطفال ارزش مادی چندانی ندارد متاسفانه امروز جراح‌های فوق تخصصی قلب نیز وضعیت خوبی ندارد؛ پزشكان تمایلی برای گرفتن فوق تخصص در حوزه‌های این چنین ندارند. قانونگذار و متولی نظام سلامت باید با نگاه به تعرفه‌ها این مشكل را مرتفع كند تا انگیزه پزشكان برای گرفتن فوق تخصص در رشته‌های این چنین افزایش پیدا كند.

برخی از پزشكان حرمت حرفه پزشكی را نگه نمی‌دارند
این مقام مسئول در پاسخ به پرسش گوینده برنامه مبنی بر اینكه چرا پزشكان امروزه به دنبال اینفلوئنسر شدن در فضای مجازی هستند؟ تصریح كرد: باز هم تاكید می‌كنم در همه حرفه‌ها عده‌ای هستند كه لباس آن حرفه خاص را می‌پوشند ولی حرمت آن حرفه را رعایت نمی‌كنند این افراد را جز جامعه پزشكی محسوب نكنید.

در طب تجاری تبلیغ حرف اول را می‌زند
وی در ادامه گفت: امروزه هر درمانی كه با ابزارهای پزشكی انجام می‌شود باعث شده است طب وارد فاز تجاری شود و ما متاسفانه نتوانستیم رابطه مالی بین درمانگر و بیمار را حذف كنیم به همین دلیل طب تجاری جا افتاده است و در طب تجاری تبلیغ حرف اول را می‌زند؛ اما موازین تبلیغ پزشكی،درمان و دارو با سایر موارد متفاوت است. آنچه امروز باعث نگرانی شده است مداخله‌ غیر پزشكی برخی افرادی است كه از این فضا استفاده می‌كنند و وارد حوزه پزشكی می ‌شوند. به مردم توصیه می‌كنم به آدرس سازمان نظام پزشكی مراجعه كنند و پزشك مورد نظر، شماره پروانه و نوع تحصیلات پزشك مورد نظر آن فرد را جستجو كنند.



مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكه‌های اجتماعی با شناسه tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقه‌مندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.

*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.

دسترسی سریع
سعادت آباد