معاون امور مهندسی، پژوهش و فناوری شركت ملی نفت ایران با بیان اینكه وابستگی صنعت نفت به كشورهای خارجی از 80 به زیر 30 تا 40 درصد رسیده است گفت: دولت سیزدهم تلاش میكند ، وابستگی نفتی را به كمتر از 10 درصد كاهش دهد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، دكتر وحیدرضا زیدیفرد معاون امور مهندسی، پژوهش و فناوری شركت ملی نفت ایران در گفت و گویی كه با برنامه سعادت آباد 6 شهریور به مناسبت هفته دولت داشت درباره اقدامات وزارت نفت طی یك سال گذشته در حوزه توسعه شركتهای دانش بنیان و علوم و فنون گفت: رویكر دولت سیزدهم به ویژه وزارت نفت، داخلی است. رویكرد وزیر نفت و وزارتخانه متبوع ایشان با توجه به تاكیدات رئیس جمهور، جداسازی صنعت نفت از وابستگی به تحریم و سیستمهای خارجی است. حركت هایی با رویكردها و فراز و فرودهای مختلف از دولت های قبل شروع شده بود كه در دولت سیزدهم شتاب گرفته و توفیقاتی هم در این زمینه حاصل شده است.
توجه رهبر انقلاب به صنعت نفت، وظیفه ما را دو چندان كرده است
وی با اشاره به اینكه انتخاب شعار سال 1401 توسط مقام معظم رهبری با عنوان « تولید، دانش بنیان، اشتغال آفرین » و توجه ایشان به صنعت نفت وظیفه ما را در این زمینه دو چندان كرده است گفت: سعی كرده ایم در حوزه شركتهای دانش بنیان و تولید داخل تا جاییكه امكان دارد همكاری شركتهای دانش بنیان با صنعت نفت را با ارائه ابلاغیه و انعقاد قرار دارد تسهیل كنیم.
شركتهای زیرمجموعه وزارت نفت ملزم هستند برای كارهای خود از فهرست (AVL) استفاده كنند
زیدی فرد در پاسخ به اینكه در حال حاضر چند شركت دانش بنیان داخلی با وزارت نفت كار میكنند؟ گفت: فهرست بلند تامین كنندگان وزارت نفت(AVL) لیستی قدیمی شامل تامینكنندگان داخلی و خارجی و تولیدكنندگان داخلی است كه ورود به آن كار آسانی نیست و شرایط خاصی میخواهد. تمام شركتهای زیرمجموعه وزارت نفت ملزم هستند برای تمامی كارهای خود از این فهرست استفاده كنند و خارج از این فهرست حق استفاده ندارند.حدود 1800 شركت در این لیست حضور دارند.
وابستگی صنعت نفت به كشورهای خارجی زیر 30 تا 40 درصد رسیده است
معاون امور مهندسی، پژوهش و فناوری شركت ملی نفت ایران افزود: در دولت سیزدهم، تعداد شركتهای دانش بنیان داخل مجموعه از حدود 100 شركت به 550 شركت رسیده است. افزایش این تعداد به سیاستهای تشویقی و تسهیلات باز میگردد. آغاز طرح ما مربوط به چند دولت قبلی است كه حدود 70 تا 80 درصد وابستگی به كشورهای خارجی داشتیم و در حال حاضر این وابستگی به 30 تا 40 درصد رسیده است.
شركتهای دانشبنیان داخلی از همكاری با وزارت نفت استقبال كرده اند
وی در پاسخ به اینكه آیا وزارت نفت با دیگر نهادها هم همكاریهای فرابخشی دارد؟ گفت: امتیاز ورود یك شركت معمولی به فهرست بلند منابع واحد دستگاه مركزی وزارت نفت (AVL) مثلا باید 80 باشد اما ما این عدد را برای شركتهای دانش بنیان داخلی كاهش داده ایم تا به این لیست وارد شوند و با استقبال این شركت ها هم روبرو شدهایم. این كار برای ارتقاء سطح تامین قوه داخلی است . با وزارتخانهها و سازمانها و نهادهای دیگر هم همكاری داریم . چندی پیش با وزارت دفاع تفاهم نامهای را امضاء كرده ایم و كارگروهی مشترك داریم و كارها را به سرعت جلو می بریم. ما نیازهای فنی را به آنها اعلام میكنیم و آنها در رفع این نیازها به ما كمك میكنند.
درآمدهای نفتی حاصل افزایش استفاده از ظرفیتهای تولید است
زیدی فرد در پاسخ به اینكه آیا روند تولید نفت در كشور افزایشی است؟ گفت: این موضوع خارج از حوزه كاری من است. اما پتانسیل ظرفیت تولید نفت در دولت جدید بالاتر رفته و درآمدهای نفتی حاصل همین افزایش تولید است.
دولت سیزدهم تلاش می كند وابستگی نفتی را به كمتر از 10 درصد كاهش دهد
این مقام مسئول در وزارت نفت در پاسخ به اینكه استفاده از توان داخلی چقدر صرفه جویی ارزی برای كشور به همراه داشته است؟ گفت: هدف گذاری ما این است كه وابستگی حوزه نفتی به كشورهای خارجی تا پایان دولت سیزدهم به كمتر از 10 درصد برسد. در حال مراوده با شركتهای دانش بنیان و پاركهای علم و فناوری هستیم تا به این هدف برسیم. رقم دقیقی از صرفه جویی ارزی ندارم اما به عنوان مثال مراسم افتتاحیه استفاده از دستگاه WellHead تولید داخل انجام شد. برای خرید مشابه خارجی این دستگاه باید 500 هزار یورو پرداخت میكردیم اما ساخت آن در كشور برای ما 100 هزار یورو هزینه داشته است.
مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكههای اجتماعی با شناسه tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقهمندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.
*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.