رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی استان تهران با تاكید بر اینكه یكی از نقصهای مهم حوزه های فرهنگی، موازیكاری است كه ما را به نتیجه مطلوب نمیرساند گفت: دولت سیزدهم باید از موازیكاری دستگاه های حاكمیتی در حوزه فرهنگی بكاهد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، برنامه سعادت آباد 13 شهریور رادیو تهران درباره بهترین روش برای بالابردن سطح فرهنگ دینی مردم با حجت الاسلام سیدمحسن محمودی رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی تهران گفت و گو كرد.
دستگاههای فرهنگی و رسانه ای برای رسیدن به شرایط ایده آل باید قویتر كار كنند
وی با اشاره به اینكه هر سه گزینه نظرسنجی سعادت آباد (ساخت فیلم ها و سریال های دینی، تقویت مساجد و مراسم مذهبی و فرهنگ سازی درست از زمان مدرسه) مخاطب خاص خود را داشته و مكمل هم هستند گفت: مسجد سنگر است و جایگاهی جامع دارد. از طرفی دیگر از ابزارهای روز و رسانه نمیتوان غافل ماند و نقش آثار هنری را در این حوزه كم رنگ دید. جذب افكار عمومی و فرهنگ سازی با همین شیوهها صورت میگیرد به شرطی كه نخبگان و مدیران و مسئولان فرهنگی كشور این موضوع را باور داشته باشند.گاهی از ظرفیتها استفاده بهینه نمیشود و متصدیان فرهنگی كشور بعضا آنچه باید باشند نیستند. مدیران و دستگاههای فرهنگی و رسانه ای برای رسیدن به شرایط ایده آل باید قویتر كار كنند.
اربعین؛ تبدیل به فرهنگ شده است
حجت الاسلام محمودی با بیان اینكه اربعین تبدیل به فرهنگ شده است گفت: ذهنها درگیر اربعین است و افرادی با هر سلیقه به آن فكر میكنند چون از جمیع جهات بر روی آن كار شده است.مردم هم به میدان آمده اند و خودشان متصدی شده اند. هرگاه دستگاههای حاكمیتی در فرهنگ سازی از مردم حمایت كنند و جهتدهی مناسب داشته باشند آن كار موفق خواهد بود. اگرچه شرایط متفاوت است و خروجیها متفاوتی هم خواهد داشت.
وی متذكر شد: بهترین ابراز برای خنثی كردن فتنه دشمنان و هجمه های فرهنگی، حضور در حوزههای دینی است.
یكی از نقصهای مهم حوزههای فرهنگی، موازی كاری است
رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی تهران در پاسخ به اینكه چرا با هزینههای زیادی كه در سال صرف نهادهای فرهنگی میشود خروجی كار مناسب نست گفت: یكی از نقصهای مهم حوزه های فرهنگی، موازی كاری است كه جامعیت و تمركز را از بین میبرد و ما را به نتیجه مطلوب نمیرساند. درست است كه تفاوت سلیقه قابل قبول است اما برای ایجاد شرایط ایدهآل فرهنگی و سیاستگذاریهای فرهنگی نیازمند سیاستی واحد هستیم. بنا نیست كه دستگاههای مختلف با سلیقههای مختف عمل كنند. این كار موجب تضاد و تعارض میشود.
دولت سیزدهم؛ موازیكاری دستگاههای حاكمیتی در حوزه فرهنگی را كاهش دهد
وی با بیان اینكه یكی از ضرورتهایی كه باید در دولت سیزدهم اتفاق بیفتد این است كه از موازیكاریهای فرهنگی بكاهیم گفت: باید برای سیاستهای متفاوت فكری كرد. نماد فرهنگ دینی و ولایی باید روشن باشد تا در خروجی آن یك جوان یا فردی كه الگو میگیرد دچار تعارض نشود.
برای فرهنگسازی دینی باید بر روی تبلیغ و تببین تمركز كنیم
حجت الاسلام محمدی در پاسخ به اینكه برای رسیدن به هدف در حوزه فرهنگ دینی اقدامات سلبی نیاز است یا ایجابی؟ گفت: این دو مكمل همدیگر هستند ولی باید بیشتر بر روی اقدام ایجابی تمركز كرد. این رسالت را میتوان توسط تبلیغ و تبیین انجام داد. اما در كنار این اقدامات اگر مبارزه قهری و قانونی در برابر تخلفات فرهنگی نباشد نفس انسان و فتنه دشمنان در جنگ فرهنگی موجب انحراف جامعه میشود. در این مواقع نصیحت و تبیین كارگشا نیست و توبیخ و مجازات را به عنوان اقدام سلبی میطلبد.
مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكههای اجتماعی با شناسه tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقهمندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.
*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.