مدیر آموزش و پرورش دماوند با بیان اینكه مدرسه روستای گرمابسرد فقط 8 دانش آموز دختر دارد گفـت: ما نمیتوانیم برای این تعداد دانش آموز كد-مدرسه بگیریم به همین جهت ناچارا آنها به مدرسه شبانهروزی كیلان منتقل شدند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، زهرا طاولی مدیر آموزش و پرورش دماوند در گفت و گو با برنامه سعادت آباد 28 شهریور درباره تقاضای برخی خانواده های روستای گرمابسرد دماوند مبنی بر اینكه مدرسه ای مستقل برای آموزش دختران و مدرسه ای دیگر برای پسران در نظر گرفته شود و تصمیم نهایی كه منجر شده دختران از مدرسه جدا و به مدرسه ای دورتر منتقل شوند گفت: طبق ماده 3 آیین نامه اجرایی مدارس، مدارس باید تفكیك جنسیتی پسرانه و دخترانه داشته باشند ضمن اینكه تطایق جنسیتی كاركنان مدارس با دانش آموزان هم لازم الاجرا است.
وی با اشاره به تبصرهای دیگر از این آیین نامه كه مربوط به مدارس روستایی و عشایر و صعب العبور گفت: روستای گرمابسرد جزو مناطق صعب العبور نیست و سالهاست كه همكاران ما از تهران و گیلاوند با سرویسی كه آموزش و پرورش در اختیار آنها می گذار تردد می كنند.
مدیر آموزش و پرورش دماوند با بیان اینكه تفكیك مدارس دخترانه و پسرانه این روستا سالهاست كه مغفول مانده است گفت: در روستای گرمابسرد مدرسه فقط تا پایان دوره متوسه اول برقرار است به همین جهت مدرسه های شبانه روزی كیلان (12 فروردین برای پسران و فلق برای دختران) برای ادامه تحصیل دانش آموزان گرمابسردی استفاده میشده است. ما در مدرسه گرمابسرد 8 دانش آموز دختر داریم كه كد-مدرسه به آنها تعلق نمی گیرد اما 26 دانش آموز پسر داریم و می توانیم برای این دانش آموزان كد-مدرسه بگیریم.ضمن اینكه تمامی معلمان این مدرسه مرد هستند. علیرغم اینكه تحصیل دانش آموزان دختر برای ما مهم است اما با توجه به تعداد كم آنها نمی توانیم مجوز كد-مدرسه را برای آنها دریافت كنیم.
وی در پاسخ به اینكه چرا این مدرسه دو شیفته نمی شود؟ گفت: برای 8 دانش آموز باید كد مدرسه گرفته شود و برای این دانش آموزان باید معلم وجود داشته باشد.شاید بتوانیم برای ابتدایی كلاس های چندپایه تشكیل بدهیم اما ما نمیتوانیم چند پایه متوسطه داشته باشیم. ضمن اینكه اگر این بچه ها تا پایه نهم هم در این روستا درس بخوانند باز هم برای طی متوسطه دوم به مدرسه های كیلان بروند.
طاولی از انعقاد تفاهم نامه ای برای ساخت مدرسه ای توسط خیرین در این روستا خبر داد و گفت: بر اساس این تفاهم نامه دو مدرسه 9 كلاسه برای دانش آموزان ساخته خواهد شد اما این امر زمانبر خواهد بود.
وی در پاسخ به اظهارات هاشمی گوینده برنامه مبنی بر اینكه به دلیل ضعف ساختارهای آموزش و پرورش دختران این مدرسه مجبور هستند هر روز 30 كیلومتر بروند و برگردند و در طی مسیر مشقات بزرگی را متحمل شوند. دبیران شاید بتوانند این مسیر ا طی كنند اما یك دختر كوچك چگونه می تواند این شرایط را تحمل كند تا درس بخواند؟ گفت: پراكندگی جغرافیایی دماوند بسیار زیاد است.در حال حاضر 3 هنرستان شبانه روزی در دماوند داریم. هنرستان شهید رجایی یكی از هنرستان هایی است كه با آموزش تخصصی كشاورزی با سرویس رایگان است كه پذیرای دانشآموزانی از دیگر شهرها مثل جاجرود و فیروزكوه هم هست.
او خاطرنشان كرد: دو هنرستان پسرانه و دخترانه هم به منظور پوشش همین گستردگی روستاهای دماوند تاسی شد. ضمن اینكه جمعیت دانش آموزان مدارس روستاهای دماوند به ویژه دختران همچنان رو به كاهش است چون تعدادی از این دانش آموزان ازدواج میكنند. ضمن اینكه دانش آموزانی كه در مدارس شبانه روزی تحصیل میكنند از تحصیل خود در این مدرسه بسیار راضی هستند.
مدیر آموزش و پرورش دماوند در پاسخ به اینكه اگر اتفاقی در مسیر مدرسه برای دانش آموزان رخ دهد چه كسی پاسخگو خواهد بود؟ گفت: این دانش آموزان سرویس دارند و دانش آموزان و سرویس ها همه بیمه هستند. امكان حادثه برای همه وجود دارد.ضمن اینكه یك دو مدرسه استثنایی پسرانه و دخترانه در دماوند وجود دارد كه بچه ها از روستاهای دیگر به این مدارس میآیند.
وی متذكر شد: در همه جای دنیا آموزش و پرورش، متولی آموزش و پروش، تعلیم و تربیت، تامین منابع انسانی و محتوای درسی پنهان و آشكار رسمی و غیر رسمی است. زیرساختهای آموزش و پرورش توسط دولت و مشاركت های مردمی و خیرین، آماده و در اختیار دانشآموزان قرار میگیرد. با استناد به ماده 17 به ازاء هر 200 واحد ساختمانی باید مدرسه ساخته شود.
زهرا طاولی با اشاره به اینكه آموزش آنلاین در دوره كرونا موجب شد، برخی دانش آموزان وارد فضاهایی شوند كه مناسب آنها نبود گفت: شما فقط نگران سرویس بچه ها هستید اما ما باید در حوزه های مختلف نگران دانش آموزان باشیم تا تبعات بدتری در انتظار آنها نباشد. انتقال مدرسه دختران روستای گرمابسرد دماوند به كیلان از روی احساس و تعصب انجام نشده بلكه كار كارشناسی با توجه به شرایط مختلف اتخاذ شده است.
مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكههای اجتماعی با شناسه tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقهمندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.
*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.