سخنگوی كمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با تاكید بر دستاوردهای مثبت سفر رئیس جمهور به سمرقند برای شركت در اجلاس شانگهای گفت: توافقات صورت گرفته در اجلاس شانگهای موجب افزایش فروش نفت و تقویت تجارت خارجی ایران خواهد شد.
آزادی زندانیان آمریكایی در برابر آزادی ایرانیان بازداشتی در آمریكا انجام شد
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، ابوالفضل عمویی سخنگوی كمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس یازدهم درباره پول های بلوكه شده ایران به سعادت آباد 10 مهر گفت: اخباری كه طی 24 ساعت گذشته منتشر شده به موضوع تبادل زندانیان مربوط می شود. جمهوری اسلامی ایران جدا از مسیر مذاكرات با گروه 1+4 ؛ به جهت مسائل انسانی، افرادی كه در كشور ما دستگیر و محاكمه شده اند را تحویل كشورشان میدهد تا دوره محكومیت خود را بگذرانند. اهداف شوم پشت صحنه آنها افشا شده و ما این آمادگی را داریم كه آنها را تحویل كشور خود داده و متقابلا برخی ایرانیان را كه به ناحق و به دلیل دورزدن تحریم ها بازداشت شده اند را آزاد كنیم.
ایران؛ منتظر واریز منابع مالی بلوكه شده خود در كره است
وی با بیان اینكه یكی از مواردی كه در حاشیه این موضوع پیگیری میشود و مورد اصرار جمهوری اسلامی ایران است؛ رفع محدودیتهای ظالمانه جهت درسترسی به منابع مالی كشورمان در كشورهایی مثل كره است گفت: ما همیشه اعلام كرده ایم به جهت مسائل انسانی ، آماده حل و فصل موضوع زندانیان هستیم كه نشانه هایی از آن بروز كرده است. در همین راستا باقر نمازی(پدر) به آمریكا اعزام شدند و سیامك نمازی(پسر) هم مرخصی موقتی گرفته اند. ما منتظر هستیم منابع مالی ما در كره در حساب هایی كه معرفی كردیم بنشیند تا مابقی روند كار انجام و محدودیت های ایجادشده رفع شود. این تفاهم(آزادسازی زندانیان) بخشی از دسترسی به منابع مالی ایران در كره است.
آمریكا به دلیل نزدیكی به انتخابات كنگره، مذاكرات برجام را به تاخیر انداخته است
سخنگوی كمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی درباره مذاكرات با 1+4 گفت: ما بیش از یك سال با آنها مذاكره كردیم و به یك متنی رسیدیم. در این متن دو تا سه موضوع باقی مانده بود كه طرف اروپایی در مرداد(اوت) پیشنهادی داد كه به آن پاسخ دادیم. اما در حال حاضر مقامات اروپایی و آمریكایی در رسانه ها اعلام میكنند كه ایران آمادگی مذاكره ندارد یا موضوعاتی از این دست كه به اعتقاد من، بازی رسانهای است. چالش اصلی به موضوعات داخلی آمریكا و انتخابات كنگره باز میگردد. آنها در دوره تبلیغات انتخابات كنگره هستند و آمادگی لازم برای ادامه مذاكرات را ندارند اما از دید جمهوری اسلامی ما آمادگی جدی برای دستیابی به توافقی پایدار داریم و آماده هستیم موضوعات باقی مانده را كه فنی، قابل انجام و منطقی هست را حل و فصل كنیم.پیش از این هم گام هایی برای حل و فصل این خواسته های ما برداشته شده است. شرایط داخلی آمریكا موجب تاخیر در روند مذاكرات شده است.
ایران؛ میز مذاكره را ترك نكرده و همچنان مطالبات ملی خود را مطرح میكند
وی با اشاره به سفر اخیر رئیس جمهور به نیویورك و حضور علی باقری كنی مذاكره كننده ارشد در معیت ایشان اظهار داشت: این امر به این جهت صورت گرفت كه اگر طرف اروپایی واسطه، آمادگی مذاكره را داشت ما هم آماده این گفتگو بودیم. ما میز مذاكره را ترك نكردیم و همچنان با انرژی مطالبات ملی خود را مطرح میكنیم. در روز 17 آبانماه انتخابات كنگره آمریكا برگزار میشود و 435 نماینده مجلس نمایندگان و یك سوم اعضاء سنا برای آن انتخاب می شوند كه تحول مهم سیاسی است و حتما دولت بایدن و حزب دموكرات كه حزب حاكم است تمركز زیادی روی این موضوع دارند.
اقتصاد كشور؛ لزوما از مسیر مذاكرات، رشد خود را ادامه نمیدهد
عمویی افزود: ما آمادگی كامل برای ادامه مذاكرات داریم. ضمن اینكه مذاكرات در موضوع تبادل زندانیان در حال نتیجه بخشی است و نشان دهنده این است كه ما برای همكاری بین المللی و پیگیری منافع ملی محدودیت نداریم و همیشه آماده هستیم. اما اینكه طرف مقابل چقدر ظرفیت دارد موضوع دیگری است.این نكته را نباید فراموش كرد كه همه موارد به ایجاد توافق بین ایران و گروه1+4 بستگی ندارد. بلكه اقتصاد ما لزوما از مسیر مذاكرات، رشد خود را ادامه نمیدهد.
توافقات شانگهای موجب افزایش فروش نفت و تقویت تجارت خارجی ایران خواهد شد
وی متذكر شد: مذاكراتی كه در سفر رئیس جمهور به سمرقند مثل دیدار با روسای جمهور روسیه و چین و دیگر كشورهای آسیایی رخ داد بسیار مهم بود. از مسیر این توافقات در حوزه همكاریهای شانگهای در آینده شاهد افزایش فروش نفت و تقویت تجارت خارجی خواهیم بود كه مسیری جدا از مسیر 1+4 است. نفس تحریم، ظالمانه است و برای دفع آن تلاش كافی انجام می دهیم.
راههای موازی توافق هستهای، نفی كننده پیگیری رفع تحریمها و دستیابی به توافق نیست
ابوالفضل عمویی در پاسخ به اظهارات هاشمی گوینده برنامه در برداشتی از اظهارات وی مبنی بر اینكه ما عملا اقتصادمان را به مذاكرات پیوند نمیزنیم اما همچنان در حوزه اقتصادی كشورمان كمبودهایی وجود دارد كه باید حل شود گفت: اقتصاد ما مشكلات ریشه ای دارد و تبدیل به بیماری مزمن شده است. وابستگی به منابع نفتی كشور ما موضوع جدیدی نیست و نبود سازوكارهایی برای رفع مشكلات اقتصادی موضوعاتی نیست كه وابسته به یك توافق باشد . ما نیازمند برنامه ای دقیق برای پیگیری مسائل اقتصادی هستیم . همانطور كه در خارج از كشور هم راه های موازی توافق هسته ای وجود دارد اما این امر نفی كننده پیگیری رفع تحریمها و دستیابی به توافق نیست.
مردم ایران؛ سالها با صبر و متانت با فشارهای خارجی روبرو بوده اند
سخنگوی كمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با اشاره به رشد همكاری های ایران با كشورهای دیگر گفت: همكاری ایران با چین به عنوان مهمترین شریك تجاری جمهوری اسلامی در حال رشد است و تجارت ما با روسیه نسبت به 6 ماه مشابه سال گذشته حدود 80 درصد رشد داشته است و این غیر قابل انكار است كه راه های جایگزینی برای ما وجود دارد كه باید به دقت پیگیری شود. حل این مشكلات زمانبر است و برای حل آن باید به مدیران كشور فرصت داشت اگرچه فشار اصلی و سختی ها بر روی دوش مردم است كه سالها با صبر و متانت با فشارهای خارجی روبرو بوده اند و با ایستادگی خود نشان دادند به این مسیر پایبند هستند هرچند از مسئولان انتظار دارند شرایط به سمت بهبود حركت كند.
عمدهترین مطالبات هموطنان؛ معیشت است
نماینده مردم تهران، ری و شمیرانات در مجلس یازدهم در پاسخ به اینكه بزرگترین دغدغه مردم تهران چیست؟ گفت: بر اساس پژوهش های مختلف مسئله اول مردم ، معیشت است. تورم، اشتغال و مسكن از عمده مطالبات مردم است كه عمدتا اقتصادی است با فرض اینكه شرایط امنیتی كشور باثبات و پایدار باشد. اگرچه تعداد زیادی از دهك های 8، 9 و 10 كشور در تهران زندگی میكنند كه مطالبات فرهنگی و اجتماعی هم دارند.
تولید مسكن به اندازه نیاز جامعه نیست و به گرانی و تورم ختم شده است
سخنگوی كمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در پاسخ به اینكه علیرغم وعده های مسئولان، قیمت مسكن در تهران همچنان یكی از معضلات بزرگ شهروندان پایتخت است. آیا قیمتهای افسارگسیخته مسكن در شهر تهران قابل مهارشدن نیست؟ گفت: این موضوع ابعاد مختلف دارد. یكی از موضوعاتی كه در كمیسیون عمران مجلس یازدهم پیگیری شد، موضوع جهش تولید مسكن است. علت گرانی مسكن، عرضه محدود آن است. تولید مسكن به اندازه نیاز جامعه نیست و به گرانی و تورم ختم شده است.
به تصور نمایندگان مجلس، ساخت مسكن ملی به خوبی پیش نمیرود
وی افزود: در بحث تولید مسكن هم دو عنصر اساسی زمین و مصالح ساختمانی وجود دارد. پس از تصویب قانون جهش تولید مسكن در مجلس، یكی از وعده های رئیس جمهور، تولید 4 میلیون واحد مسكونی طی 4 سال دوره ریاست جمهوری ایشان است و گام های اولیه آن برداشته شده است. مجلس به شدت پیگیر موضوع مسكن است و تصور ما این است كه برنامه ها به خوبی پیش نمیرود.
شهرداری تهران، بخشی از زمینهای خود را به نهضت ملی مسكن اختصاص میدهد
نماینده مردم تهران، ری و شمیرانات با اشاره به اینكه ما در تهران با محدودیت زمین مواجه هستیم گفت: بخش زیادی از زمین های تهران ساخته شده اند و زمین زیادی وجود ندارد مگر زمینهایی كه در اختیار برخی نهادها مثل شهرداری است. عملكرد شهرداری ذیل شورای شهر صورت میگیرد. اگرچه نمایندگان مجلس ارتباط خوبی با شهرداری تهران دارند. شهرداری اقداماتی را برای آزاد كردن زمین در شهر تهران برداشته كه میتواند منجر به افزایش عرضه و كاهش قیمت مسكن در این كلانشهر شود.
اجرای قانون مالیات بر خانههای خالی و آزادشدن زمینهای شهرداری، قیمت مسكن در تهران را كاهش میدهد
وی افزود: گام دوم مجلس برای كنترل قیمت مسكن؛ دریافت مالیات از خانههای خالی است كه هنوز كاملا اجرایی نشده است. جاهایی از شهر خانه هایی ساخته شده اما به دلیل وجود سوداگری در حوزه مسكن ، این خانه ها فروخته و حتی اجاره داده نمی شود. قانونی در ابتدای مجلس یازدهم نوشته شد و اجرای آن نیازمند سامانه "املاك و مستقلات" بود. اجرای این قانون در سامانه متاسفانه در وزارت مسكن با سرعتی كه مد نظر ما بود پیش نرفت. با اجرای این قانون و آزادسازی زمین های شهرداری، عرضه مسكن افزایش مییابد و میتواند در كاهش قیمت مسكن موثر باشد.
ساخت یك میلیون مسكن در یك سال محقق نشده است
نماینده مجلس یازدهم در پاسخ به اینكه بر اساس وعده های دولت یزدهم تا امروز باید حدود 1 میلیون و 100 هزار واحد مسكونی ساخته شده باشد گفت: اطلاع دقیقی از این امر ندارم اما سرعت كار بر اساس تخمین های شما پیش نرفته است و ساخت یك میلیون مسكن در یك سال محقق نشده است. اگرچه ساخت 4 میلیون واحد تا انتهای 4 سال به معنای این نیست كه دقیقا باید سالی یك میلیون مسكن ساخته شود. ما با سرعتی كه گفته شده فاصله داریم.
نمایندگان استان تهران در مجلس؛ مطالبات شهرداری از دولت را به جد پیگیری می كنند
عمویی درباره ترافیك شهر تهران و مشكل نهادهای مختلف و شهرداری با دولت مبنی بر اینكه دولت اعتبارات لازم را در اختیار آنها نمی گذارد؟ گفت: موضوع معضل ترافیك در تهران، موضوعی چندین ساله و با سابقه است كه حل آن با فوریت امكان پذیر نیست. یكی از مطالبات اساسی نمایندگان مجمع استان تهران در جلسه با رئیس جمهور، پرداخت سهم دولت در اجرای وظایفش در حوزه حمل و نقل عمومی بود. شهرداری وظایفی دارد كه تاكنون گام های مثبتی هم در این خصوص برداشته است و بخشی از بار را بر دوش بخش خصوصی گذاشته است. در حال حاضر بخش زیادی از اتوبوسهای تهران متعلق به بخش خصوصی است. اما با توجه به تورمی كه رشد فزاینده دارد ، هزینه ساخت یك كیلومتر از مترو هرساله بیش از 50 درصد افزایش مییابد. مطالبه حقوق شهرداری و حمل و نقل عمومی شهر تهران از دولت یك بحث جدی است.
در فصل بودجه باید بخشی از درآمدهای دولت به پرداخت حقوق شهرداری اختصاص داده شود
وی در پایان گفتگوی خود با برنامه سعادت آباد 10 مهر رادیو تهران درباره راهكار مجلس برای پرداخت بدهی های شهرداری توسط دولت گفت: یكی از برنامه های مجلس این است كه در فصل بودجه باید بخشی از درآمدهای دولت را به پرداخت حقوق شهرداری اختصاص دهیم.اگرچه دولت با محدودیت منابع مواجه است. امسال كمتر ولی در 3 سال گذشته چون دولت بیش از درآمدها هزینه داشت در بیشتر روزهای سال با كسری بودجه مواجه بود و نمی توانستیم مطالبه ای داشته باشیم. در حال حاضر شرایط كمی بهتر شده؛ دولت در حال خرید اوراق قرضه ای است كه عرضه كرده بود یعنی درآمد دارد .سهم صندوق توسعه ملی در صندوق نفت را می دهد و مطالبات شهرداری را هم پرداخت خواهد كرد.
مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكههای اجتماعی با شناسه tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقهمندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.
*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.