مدیر سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهرداری تهران با بیان اینكه ایمنسازی گود كنار برج میلاد به دستور شهردار تهران و با نصب سازههای نگهبان انجام میشود گفت: ایمن سازی این برج یك سال زمان میبرد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، علی نصیری مدیر سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهرداری تهران در گفت و گو با سعادت آباد 12 مهرماه با اشاره به اینكه با توجه به وسعت شهر تهران، تعدادی ساختمان ناایمن هم وجود دارد گفت: این ساختمانیهای ناایمن از دو جهت ناپایدارند. برخی مثل پلاسكو در مقابل حریق ناایمن هستند اما برخی مثل ساختمان متروپل به لحاظ سازهای مشكل دارند.
تهران؛ 33 هزار ساختمان ناایمن در برابر حریق دارد
وی افزود: آمارهای كه برای ساختمانهای ناایمن تهران توسط سازمان آتشنشانی شهرداری تهران ارائه شده ، مربوط به ساختمانهایی هستند كه مشكل ناایمنی در برابر حریق دارند. تا كنون حدود 33 هزار ساختمان نا ایمن در حوزه ایمنی حریق در تهران شناسایی شده است كه از این تعداد 129 ساختمان بسیار خطرناك هستند. معاون دادستان تهران مورد به مورد مالكان این ساختمانها را احضار و پروندههای آنها به صورت جدی پیگیری میكند.
22 گروه ارزیاب برای شناسایی ساختمانهای نا ایمن سازه ای تشكیل میشود
مدیر سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهرداری تهران با تاكید بر عدم توجه به ساختمانهایی كه از نظر سازه ای ناایمن هستند گفت: 7 نهاد در تفاهم نامه ای 22 گروه ارزیابی ساختمان ها با اولویت ساختمان های بندمرتبه و مهم تشكیل خواهد شد. ارزیابی خطر این ساختمانها كه تهیه شود به آمار تازهای دست پیدا خواهیم كرد. این طرح با همكاری سازمان نظام مهندسی ، راه و شهرسازی، آتشنشانی، فنی- عمرانی و شهرسازی شهرداری، وزارت كار و دبیری مدیریت بحران تهران با جدیت پیگیری میشود. دادستانی كشور هم پیگیر است.ضمن اینكه سردار وحیدی وزیر كشور هم دستورالعمل بسیار خوبی را پس از حادثه متروپل ابلاغ كرده اند كه با این ابلاغیه كار پیش خواهد رفت.
اولویت شهرداری؛ ایمنسازی بافتهای فرسوده است
نصیری در ادامه به سیاستهای شهرسازی زاكانی شهردار تهران در راستای حذف تراكم فروشی اشاره كرده و اظهار داشت: اولویت شهردار، معاون شهرسازی البته با حمایت شورای شهر، ایمنسازی بافتهای فرسوده است. نوع سیاستگذاری موجب همكاری یا عدم همكاری مردم میشود. تا برای دریافت پروانه نوسازی اقدام كنند. سیاست های تشویقی به ویژه برای همشهریان در جنوب تهران موجب رغبت بیشتر مردم برای نوسازی خواهد شد كه در دستور كار شهرداری است. ضمن اینكه برخی شهرك های مسكونی بر روی بافت ناپایدار و با استحكامات نامناسب احداث شده اند كه فعلا نمیتوانیم از آنها نام ببریم. لیست این شهركها موجود است و توسط دادستانی و شورای شهر تهران با جدیت و ساختمان به ساختمان پیگیری میشود. اما مشكل ما موانع حقوقی و اختلاف بین مالكان این ساختمانها هست. برخی پاساژهای معروف و ساختمانهای شهر هم ناایمن هستند كه بیمسئولیتی مالكان را نشان میدهد و دستگاه قضایی و با ورود جدی كه دارد با ادبیاتی متفاوت از گذشته با آنها سخن میگوید.
پاساژ علاء الدین جزو ساختمانهای بسیار خطرناك تهران است
وی افزود: یكی از ساختمانهای نا ایمن بویژه در حوزه حریق پاساژ علاء الدین است. این پاساژ استانداردهای استقرار و خروج جمعیت در صورت آتشسوزی را ندارد و آتشسوزیهای متعددی هم در این پاساژ اتفاق افتاده است. جلساتی درباره آن برگزار شده است. اما وجود مالكان متعدد، حضور جمعیت زیاد مردم، تنشهای اجتماعی و مجاورت آن با مراكز درمانی و ترافیك به پیچیدگیهای آن افزوده است.
شماره 6 سامانه 137 به گزارش های مردمی از موارد ناایمن شهری اختصاص مییابد
مدیر سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهرداری تهران بیان كرد: یكی از برنامههای مدیریت بحران كه در 3 ماه آینده به سرانجام میرسد این است كه شرایطی مهیا شود تا به جز بانكهای اطلاعاتی ما و اطلاعاتی كه بازرسی كل كشور دیگر دارند شماره 6 سامانه 137 برای گزارش های مردمی در خصوص موارد ناایمن خرد و كلان اختصاص یابد.
تهران 33 گود پرخطر دارد كه برخی متعلق به شهرداری است
نصیری درباره گودهای بزرگ به ویژه گود بزرگ كنار برج میلاد گفت: نزدیك به 200 گود رها شده در تهران داریم. از این تعداد 33 گود پرخطر هستند كه تعدادی از آنها در مالكیت شهرداری تهران است. بر خود فرض میدانیم قبل از اینكه به سراغ مردم برویم اولویت را از شهرداری آغاز كنیم یكی از این گودها در كنار برج میلاد است كه قرار بود مجتمعی با كاربری چندمنظوره در آن ایجاد شود كه پس از چندی مالك آن را رها كرد.
ایمنسازی گود كنار برج میلاد با دستور شهردار تهران در حال انجام است
وی بیان كرد: در دوره جدید، این گود به تملك شهرداری درآمد. با دستور صریح شهردار تهران از محل بودجههای غیر روتین كه بسیار هم محدود و در اختیار شهردار است ایمنسازی این گود با سرعت در حال انجام است. ایمنسازی این گود یك سال طول خواهد كشید و برای آن سازههای نگهبان نصب خواهد شد ضمن اینكه ساختمان اصلی آن تعیین تكلیف شده و پیمانكار جدید ساختمان اصلی را هم خواهد ساخت. ایمنسازی این گود در راستای جلوگیری از خطر فروریزش سازههای مجاور صورت میگیرد. حدود 3 ماه پیش اصحاب رسانه از این گود بازدید كردند اما باز هم از آنها دعوت خواهیم كرد تا از نزدیك روند كار را شاهد باشند.
گود خطرناگ خیابان ایران زمین، متعلق به وزارت نفت است
مدیر سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهرداری تهران درباره گود زمین خیابان ایران زمین اظهار داشت: این گود متعلق به شهرداری نیست. این گود متعلق به وزارت نفت است و وزارت نفت آن را از مالك كه هم اكنون در زندان هستند برداشته به عنوان طلب برداشته است و شهرداری منطقه 2 موضوع این گو را هم پیگیری میكند.
مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكههای اجتماعی با شناسه tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقهمندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.
*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.