عضو كمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی گفت: ترویج اندیشه وحدت در جهان اسلام به نفع كشورهای زور مدار و قدرتمند جهان نیست؛ زیرا آنها از اختلاف بین مذاهب اسلامی استفاده میكنند تا بر سرنوشت آنها مسلط شوند.
جلیل رحیمی جهان آبادی عضو كمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با سعادت آباد رادیو تهران در پاسخ به این پرسش كه مشاركت اهل تسنن در ایجاد همگرایی و مشاركت ملی تا چه میزان دارای اهمیت است؟ گفت: هر كشوری برای اداره امور خود نیاز دارند تا از تمام ظرفیتها و توانمندیهای ملی خود بهره كافی را ببرد.
وی گفت: تنوع و رنگارنگی قومی و مذهبی ایران در طول 3 هزار سال سابقه مدنیت، شهرنشینی و كشور داری، جزو ظرفیتها و ارزشهای ملی ایران است.
عضو كمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس افزود: اهل سنت عمدتا در استانهای مرز نشین كشور ساكن هستند و یكی از ظرفیتها و توانمندیهای ملی ما ایرانیها در طول تاریخ محسوب میشوند.
رحیمی جهان آبادی تصریح كرد: اهل سنت در مباحث سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و عرصههای مختلف سازندگی و دفاع مقدس همانند همه ایرانیها در رشد كشور نقش خود را ایفا میكنند.
وی در ادامه به عنوان یكی از نمایندگان اهل تسنن در مجلس شورای اسلامی افزود: اعضای فراكسیون اهل سنت در مجلس شورای اسلامی تلاش میكنند مطالبات اهل سنت را بدون هیچ واسطه ای به گوش حاكمیت برسانند و در مقابل نیز تلاش و زحمات حكومت را به آنها یادآور میشوند و اجازه نمیدهند آثار سوء تبلیغات مخرب دشمنان در منطقه فاصلهای بین اهل تسنن و حاكمیت ایجاد كند.
عضو كمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در پاسخ به این پرسش كه یكی از شعارهای اساسی انقلاب اسلامی بسط و توسعه وحدت میان مذاهب اسلامی بوده است؛ جمهوری اسلامی تا چه میزان در این مسیر موفق بوده؟ اظهار داشت: نظام اسلامی ایران هزینههای زیادی تا كنون برای ترویج اندیشه وحدت بین كشورهای منطقه پرداخت كرده است.
ترویج اندیشه وحدت در جهان اسلام به نفع كشورهای زور مدار و قدرتمند جهان نیست؛ زیرا آنها از اختلافاتی كه بین مذاهب اسلامی است به عنوان گسل و بستر چالش بهره میبرند تا بر سرنوشت این كشورها مسلط شوند.
نظام جمهوری اسلامی ایران بر اساس آموزههای دینی و تفكر حضرت امام خمینی (ره) و همچنین رهنمودهای مقام معظم رهبری؛ این سیاست را همواره درخصوص وحدت و همگرایی دنبال كرده است كه وحدت را نه به عنوان یك تاكتیك و سیاست كوتاه مدت بلكه به عنوان راهبرد دراز مدت نظام اسلامی چه در ایران و چه در خارج از ایران دنبال كند.
رحیمی جهان آبادی تاكید كرد: ما همواره تلاش میكنیم موانع اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی كه ممكن است بخشهای مختلف ملت را از هم دور كند را رفع كنیم؛ نظام جمهوری اسلامی پیشرو این حركت در جهان اسلام است.
وی اظهار داشت: به تعبیر مقام معظم رهبری شیعه انگلیسی و سنّی آمریكایی دو لبه یك قیچی برای از بین بردن امت واحده اسلامی هستند.
دشمنی دشمنان و افراط افراطگرایان جهان اسلام را آزار میدهد و یكی از دردهایی كه در جهان اسلام شاهد آن هستیم رشد افراط گرایی توسط دشمنان جهان اسلام است كه اندیشه داعش یك نمونه از این افراط گرایی است. نظام جمهوری اسلامی بهترین جوانان این مرز و بوم را تقدیم كرد تا جلوی این روند افراطی را در جهان اسلام بگیرد.
عضو كمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در پایان خاطر نشان كرد: شیعه و سنی در كشورمان در كمال آرامش و برادری با یكدیگر زندگی میكنند و در مراسمهای یكدیگر شركت میكنند اینها بركات نظام جمهوری اسلامی ایران طی این 43 سال است.
به عقیده من توسعه وحدت و همگرایی عاقلانهترین مسیر زندگی برای ما و فرزندان ما در ایران است.
مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكههای اجتماعی با شناسه tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقهمندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.
*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.