سعادت آباد شنبه تا پنجشنبه از ساعت 14:45 به مدت 70 دقیقه

اغلب كلاهبرداری‌های اسكیمری از طریق فروشنده‌های سیار انجام می‌شود+فایل صوتی

رئیس پلیس فتای تهران بزرگ با اشاره به اینكه اغلب كلاهبرداری‌های اسكیمری از طریق فروشنده‌های سیار انجام می‌شود از هموطنان خواست رمز عبور كارت خود را در اختیار فروشندگان قرار ندهند.

1401/07/20
|
12:28
|

بازگشت 600 میلیارد تومان از اموال به سرقت رفته تهرانی‌ها در كلاهبرداری های سایبری
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، سرهنگ داود معظمی گودرزی رئیس پلیس فتای تهران بزرگ در گفت و گو با برنامه سعادت آباد 19 مهر ضمن تبریك هفته فراجا به همه فعالان این نیرو درباره فعالیت‌های پلیس فتای تهران كه در یك سال گذشته به كشف جرم منتهی شده است گفت: بیش از 90 درصد پرونده های جرایم سایبری كشف شده و در حوزه جرایم اقتصادی در سال جاری بیش از 600 میلیارد تومان از اموال مردم كه به روش‌هایی نظیر برداشت غیر مجاز، بازارهای آنلاین، كلاهبرداری‌های تلفنی، ارزهای دیجیتال و اسكیمر از مردم به یغما رفته بود رسیدگی شده و در اختیار مردم قرار گرفته است.

پلیس فتا، 24 ساعته به صورت تلفنی و حضوری پاسخگوی هموطنان است
وی با بیان اینكه تمام تلاش پلیس فتا افزایش كیفیت خدمات است گفت: مركز فوریت‌های سایبری ، 24 ساعته به صورت تلفنی و حضوری پاسخگوی هموطنان است.

سواد سایبری متناسب با تكنولوژی رشد نكرده است
رئیس پلیس فتای تهران بزرگ عنوان كرد: یكی از پیشگامان اطلاع رسانی و آگاه سازی حوزه جرایم سایبری پلیس فتا است گفت: تكنولوژی با سرعت فراون رشد كرده و ضریب نفوذ اینترنت و شبكه‌های اجتماعی و همینطور خدمات بانكداری‌های نوین افزایش یافته اما سواد سایبری متناسب با آن رشد نكرده است. اغلب افرادی كه طعمه شده اند علم و اطلاع كافی در این حوزه نداشته اند.

نمونه هایی از پرونده‌های كلاهبرداری و راه‌های پیشگیری از آن در سایت پلیس فتا موجود است
سرهنگ معظمی یادآور شد: پلیس فتا در خصوص انواع كلاهبرداری‌های سایبری اطلاع‌رسانی كرده و پیامك‌های آگاهی بخش را برای مردم ارسال می‌كند و رسانه ملی هم در این مدت با پلیس فتا همراه بود ضمن اینكه مردم هم در طی سال گذشته با ما همراه بوده اند و توفیقات زیادی حاصل شده است.
وی در مورد مرسوم ترین شگردهای كلاهبرداران سایبری گفت: نمونه هایی از پرونده هایی كه در پلیس فتا بررسی می‌شوند به همراه راه های پیشگیری از این كلاهبرداری ها در سایت پلیس فتا به نشانی https://cyberpolice.ir درج می‌شود.

بدافزارها در قالب لینك آلوده از طریق شماره های ناشناس برای هموطنان ارسال می شود
معظمی گودرزی با اشاره به اینكه یكی از كلاهبرداری‌های مرسوم، برداشت از حساب‌های بانكی است گفت:در گذشته این برداشت ها عموما در قالب فیشینگ انجام می‎شد. همكاری و تعامل تنگاتنگ با بانك مركزی در حوزه قضایی صورت گرفت و رمزهای پویا به عنوان اقدامی پیشگیرانه راه اندازی شد كه برای مدتی بسیار پاسخگو بود تا اینكه بدافزارها گسترده شدند. این بدافزارها از طریق لینك های آلوده طعمه‌های خود را شكار می‌كنند. این بدافزارها از طریق شماره های ناشناس برای هموطنان ارسال می شود.

هیچ سازمان حاكمیتی برای هیچ فردی از شماره شخصی پیام نمی‌فرستد
وی افزود: پلیس فتا اعلام كرد هیچ سازمان حاكمیتی برای هیچ فردی از شماره شخصی پیام نمی‌فرستد. كلاهبرداران سایبری پیام های حاوی بدافزار خود را متناسب با نیازهای جامعه تنظیم كرده و سعی در تطمیع و ترغیب طعمه خود دارند. اگر به هر دلیلی پیامی حاوی لینك برای شما ارسال شد باید در وهله اول به سرشماره توجه كنید. در صورتیكه پیام بدون سرشماره تایید شده و از طریق شماره های شخصی بود؛ به سرعت باید این پیام بدون ورود به لینك پاك شود. سهام عدالت و هدفمندی یارانه ها دو مورد از این پیامك های حاوی بدافزار هستند كه توسط مجرمان سایبری ارسال می شود.

اغلب كلاهبرداری‌های اسكیمری از طریق فروشنده‌های سیار انجام می‌شود
رئیس پلیس فتای تهران بزرگ درباره كلاهبرداری‌های اسكیمری یا كپی كردن كارت‌های بانكی عنوان كرد: اغلب كلاهبرداری های اسكیمری از طریق فروشنده‌های سیار و گاهی در جاهای ثابت انجام می‌شود. حتی المقدور باید خودمان كارت را كشیده و رمز عبور كارت را وارد كنیم. حتی اگر فروشنده كارت را كشید باید خودمان رمز عبور را وارد كنیم. به فروشگاه ها تاكید شده دستگاه‌هایی استفاده كنند كه مشتری خودش رمز عبور را وارد كند.

بسیاری از مجرمان سایبری بدافزارهای خود را در قالب فیلترشكن ارائه می‌دهند
وی با تاكید بر اینكه استفاده از فیلترشكن ها توصیه نمی‌شود گفت: بسیاری از مجرمان سایبری بدافزارهای خود را در قالب فیلترشكن روی گوشی شما نصب می‌كنند و حتی حریم خصوصی كاربر را هم نقض می‌كند و به محتوای گوشی دسترسی خواهند داشت.

مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكه‌های اجتماعی با شناسه tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقه‌مندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.

*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.

دسترسی سریع
سعادت آباد