مدیر فرهنگی اجتماعی دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی گفت: اغلب دانشجویان تصور میكنند كرسیهای آزاد اندیشی در حوزه سیاست میگنجد اما حوزه این كرسیها در آیین نامه آن بسیار گستردهتر است و مسائل سیاسی بخشی از آن است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران؛ كرسیهای آزاد اندیشی كه از دو دهه پیش با تاكید مقام معظم رهبری در دانشگاه ها بر پاشده بود امروز قرار است با دستور رئیس دولت سیزدهم با قوام بیشتری ادامه یابد.
در همین راستا برنامه سعادت آباد 14 آبانماه با محمد محسن حاتمی مدیر فرهنگی اجتماعی دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی گفت و گو كرد.
حاتمی در پاسخ به اینكه چگونه میتوان چالشهای پیش روی كرسی های آزاد اندیشی را به حداقل رساند یا مرتفع كرد؟ گفت: كرسی های آزاد اندیشی بسیار مورد اقبال قرار گرفته و امیدواریم با تاكید مجدد مقام معظم رهبری و رئیس جمهور، معضلات و احیانا ذهنیتهایی كه در این باره وجود داشته از بین رود.
مدیر فرهنگی اجتماعی دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی تاكید كرد: اغلب دانشجویان تصور میكنند كرسیهای آزاد اندیشی در حوزه سیاست میگنجد اما حوزه این كرسی ها در آیین نامه آن بسیار گستردهتر است و مسائل سیاسی بخشی از آن است كه میتوان درباره آن گفتگو كرد. یكی از موانع برگزاری گسترش كرسیهای آزاد اندیشی همین ذهنیت است كه دانشجویان منتظر هستند اتفاقی سیاسی رخ دهد تا بتوانند برای آن كرسی برگزار كنند در حالیكه چنین نیست و حتی برای مباحث علمی و فرهنگی و اجتماعی هم میتوان كرسی آزاد اندیشی برگزار كرد.
او اظهار داشت: واقعیت این است كه كرسیهای آزاداندیشی نسبت به دیگر فعالیت های دانشجویی با استقبال كمتری روبرو هستند. ذهنیتی در دانشجویان وجود دارد مبنی بر اینكه شركت در كرسی های آزاداندیشی به ویژه با محوریت سیاسی تبعاتی برای دانشجویان خواهد داشت.
وی در پاسخ به اینكه چه تضمینی می دهید حضور در این كرسی ها تبعات منفی برای دانشجویان به همراه نداشته باشد؟ گفـت: موقعی هست كه یك دانشجو در برنامه ای شركت می كند اما به جهت حضور در فعالیت های دیگر مورد استعلام قرار می گیرد. اگر استعلام دانشجویی بواسطه حضور در این كرسی ها با جواب منفی همراه بوده ساختارها باید اصلاح شوند اما ما تاكنون در دانشگاه خواجه نصیر موردی نداشته ایم كه حضور در كرسی آزاداندیشی موجب ممنوعیت دانشجو از فعالیتی شده باشد.
مدیر فرهنگی اجتماعی دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی با بیان اینكه برگزاری كرسی های آزاد اندیشی آیین نامه مفصلی دارد گفت: موضوع را درخواستكنندگان مشخص می كنند و ما در مورد محتوا ورود نمی كنیم. اما صراحتا خط های قرمزی در این آیین نامه وجود دارد كه می توان به نقض حاكمیت ملی و قومیت ها اشاره كرد.
وی در پایان بیان كرد: كرسیهای آزاد اندیشی در دانشگاه خواجه نصیر پیش از این با موضوعات مختلف برگزار شده اما از این پس ذیل خانه های گفتگو تعریف میشوند.
مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكههای اجتماعی با شناسه tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقهمندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.
*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.